Katsuyoshi Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Siemacie, mój kumpel przymierza się do kupna kompa. Za bardzo nie wie co kupić. Złożył sobie takie coś: E8400 // 497 A-data 2 x 2Gb // 235 Samsung F1 750Gb // 281 Corsair 550W // 242 R HD 4850 // 545 Pentagram Freezone HP-120 ALCu Karakorum // 79 ASUS P5E3 Pro // 459 Cooler Master Elite 331 //119 Co do Mobo nie był pewny. Głownie komputer do gier, a płyta głowna dobra O/C musi być i nie był pewny czy ten asus to do O/c dobry. A i jak z tymi ramami dadzą radę ? i jak stoi u nich O/C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Co do mobo to spokojnie możesz wziąć p35/45 do OC będą b.dobre i tańsze niż X38 (mowa o p35) Coś była mowa że F1 to najlepsze są wersje 320GB i 640GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 To rozumiem że mogę wziać sobie o takiego ASUSA P5Q Pro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Płyta na pewno nie ta , tzn p5e może być ale bez "3" bo to oznacza że jest przystosowana pod ddr3. Sądzę że Asus P5Q Pro będzie dobrym rozwiązaniem. Wtedy zostaje trochę kasy i można dołożyć do mushkinów. I dysk z serii f1 ale 640G. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 tak myślałem: To może coś takiego. Mojemu kumplowi strasznie zależy na dużym dysku. Bo robi i kręci dużo filmów z gier i takei tam. Więc może takie coś: E8400 // 497 Mushkin 2 x 2Gb // 278 Samsung F1 640 Gb + Samsung F1 320 Gb = 960 Gb // 372 Corsair 550W // 242 R HD 4850 // 545 Pentagram Freezone HP-120 ALCu Karakorum // 79 Asus P5Q Pro // 356 Cooler Master Elite 331 // 119 Chodzi o te ramki: http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...GB_CL5_996.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Bez zastrzeżeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 O to wszystko ładnie. Tego radka to można tylko bardziej kręcić na rdzeniu jak się ten "myk" z ołowkiem zrobi tak ? bo tak to inaczej klapa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Zestaw ładny ;') lecz radka wyciągnisz już za 500zł a bude za 110zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 W ESC HD4850 od PowerColor kosztuje 479 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 (edytowane) Tak, no to dobrze wiedzieć. Ale on ma siriusa pod nosem. Więc stwierdził że sobie woli tam złożyć. A z tym radkiem to tylko jeżeli się to napięcie za pomocą tego ółowka kreślarskiego coś tam polaćzy ? bo inaczej 700 na rdzieniu i nic wiecej ? Jeszcze jedno lepiej się kręci Saphire ? czy PowerColor ? Edytowane 2 Lipca 2008 przez Katsuyoshi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Aha . Mimo to staraj się go namówić na kupno części w innych sklepach . Jak dobrze pójdzie to różnica w cenie pokryje koszty wysyłki i jeszcze coś zostanie . W ESC ten zestaw masz za 2 459 , gdy w siriusie zapłacisz 2 488 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Jeżeli masz zamiar robić V-mody, to lepiej kup jakieś porządne chłodzenie do karty (S1) i radiator na sekcję zasilania (chociażby odpiłowany z referenta). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Tak, no to dobrze wiedzieć. Ale on ma siriusa pod nosem. Więc stwierdził że sobie woli tam złożyć. A z tym radkiem to tylko jeżeli się to napięcie za pomocą tego ółowka kreślarskiego coś tam polaćzy ? bo inaczej 700 na rdzieniu i nic wiecej ? Jeszcze jedno lepiej się kręci Saphire ? czy PowerColor ?Sapphire :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghoscik Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 W ESC HD4850 od PowerColor kosztuje 479 zł No właśnie też zwróciłem na to uwagę. Dla porównania od Sapphire kosztuje 539 zł. Teraz moje pytanie, z takiego względu iż nie jestem za bardzo obeznany ale czytałem i czytałem, że te Radeony z serii HD4850 to głównie różnią się tylko nalepką i zestawem jaki zawierają. Czyli kupując karte od Sapphire albo od PowerColer to teoretycznie ta sama karta czy jakaś jeszcze inna różnica jest? Jedna karta ma inne chłodzenie i działa ciszej o to mi mniej więcej chodzi. Karty raczej nie będę podkręcać ani nic z nią robić jeśli o to chodzi. Ale wybierając co byście kupili? Droższa od Sapphire czy tańsza od PowerColor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 @UP Sapphire się lepiej kręci, jej naklejka jest sexy, fajne gratisy, naklejka jest sexy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 jak cos to tylko asssssus :] nie zadne tam gigabyte czy colory, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 (edytowane) Asssssssssusssssss jesssssst drozsssssy! Ssssssaphire lepsssiej sssssie kręcsssi orassss jessst tanssssszy Edytowane 2 Lipca 2008 przez goru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghoscik Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 jak cos to tylko asssssus :] nie zadne tam gigabyte czy colory, jesteś fanboyem czy spamerem? takich rad/wypowiedzi raczej sie nie spodziewam na tym forum:O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 jesteś fanboyem czy spamerem? takich rad/wypowiedzi raczej sie nie spodziewam na tym forum:OOn to 2 w 1 ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...