el_gringo_dado Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 (edytowane) Nie pytajcie jak i skąd mam 8500GT bo to długa historia, wiem że gra jest słaba, ale Warhammer 40k. FSW i Fable na niej chodzi i to mi wystarcza. Dzisiaj podłaczyłem pod karte mój telewizor, jak to już robiłem niejednokrotnie, przez TV-out. Dałem klonowanie obrazu itd. i już po chwili coś nie grało, bo obraz na TV był czarno-biały, a nie kolorowy jak to zwykle. Na dodatek pecet sie zawiesił, musiałem dac reseta i tu sie zaczeło. System sie ładuje, ale na pulpit nie wchodzi. Pojawiają sie jakieś pasy na monitorze, zniekształcenia obrazu i zwiecha. Żeby było śmieszniej, karta nie jest fizycznie walnięta, bo w trybie awaryjnym wszystko jest ok, a jak odinstaluje stery to nawet do Windowsa normalnie wchodzi i działa bez żadnego problemu. Jak zainstaluje stery od nowa, to problem powraca. Używałem driver cleanera i żadnego efektu. Sytuacji tej nie ma na drugiej (zapasowej) karcie graficznej. Gdy ją mam wszystko śmiga z najnowszymi sterami, ale gdy przełoże właściwą karte - zaczyna sie na nowo. Pytanie jak, i czy wogóle da sie to odkręcic? Bo wnioskuje ze coś sie stało w momencie podłaczenia przez TV-out. Uprzedzajac, dzieje sie tak gdy mam podłaczony tylko monitor, ale też gdy przez tv-out jest podłączony TV (wtedy na TV nie ma zadnego obrazu). Edytowane 2 Lipca 2008 przez el_gringo_dado Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Czy telewizor był wyłączony w momencie podłączania kabla?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Tak, był wyłaczony. Za każdym razem tak robiłęm i nigdy nie było problemu tylko coś sie wczoraj posypało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adyan Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Jeśli masz najnowsze sterowniki z serii 175 to odinstaluj i wgraj coś z serii 160 lub 90. Niestety stery 175 mają skopane TV Out. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Cóż, wachlowanie sterownikami nie przyniosło żadnych efektów, dlatego z braku laku oddałem karte na gwarancje. Zobaczymy co powiedzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...