przemas22 Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Ponieważ Belinea 1980 S2 na Pva nie sprawdziła sie oddałem ją. Nie mogłem przyzwyczaić sie do śnieżku na matrycy i cienkich czcionek. Chce kupić 19 5:4, panorama odpada. Obraz generowany przez Tn bardziej mi przypada. Zastanawiam się nad Iiyama np tą http://www.agito.pl/19/iiyama_19_lcd_proli...351.326668.html lub tą http://www.agito.pl/19/iiyama_19_lcd_proli...351.326665.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 (edytowane) Ja mam IIYAMA 19" LCD Prolite E1902S-S1. Ja akurat mam kolor czarny nie szary ale to chyba nic nie zmienia. kupilem ja ale po kilku dniach zauwazylem ze cos jakby czarne piksele nie sa czarne tylko jakby biale ( w sumie zauwazylem to dopiero w grze gdzie po prostu byly jakies odcienie nie pasujace do pozostalych wokolo) nie wiem co to bylo ale do 30 dni w sklepie w ktorym kupilem wymieniaja od reki i wymienilem i poki co ponad pol roku albo i wiecej uzywam i smiga. Oczywiscie ta usterka zdarza sie w niektorych produktach i padlo na mnie ;p W skrocie kolory ladne matryca szybka bez smuzenia no i bardzo wyrazna. Tylko ze strasznie jasna musialem posciemniac bo bilo po oczach. Ale z czystym sumieniem moge polecic ;] nie zawiedziesz sie ;] Edytowane 2 Lipca 2008 przez Bull_Byk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Ponieważ Belinea 1980 S2 na Pva nie sprawdziła sie oddałem ją. Nie mogłem przyzwyczaić sie do śnieżku na matrycy i cienkich czcionek. Chce kupić 19 5:4, panorama odpada. Obraz generowany przez Tn bardziej mi przypada. Zastanawiam się nad Iiyama np tą http://www.agito.pl/19/iiyama_19_lcd_proli...351.326668.html lub tą http://www.agito.pl/19/iiyama_19_lcd_proli...351.326665.html co do cienkich czcionek to polecam program cleartype od microsoftu bardzo poprawia czcionke na monitorach lcd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Ponieważ Belinea 1980 S2 na Pva nie sprawdziła sie oddałem ją. Nie mogłem przyzwyczaić sie do śnieżku na matrycy i cienkich czcionek. Chce kupić 19 5:4, panorama odpada. Obraz generowany przez Tn bardziej mi przypada.Jak kolega wyżej napisał - włącz cleartype .... a ja dodam: powiększ minimalnie czcionki (na dużym pikselu 0,294 niestety wiele nie ma sensu powiększać) Co do śnieżku - jak kupisz nowy monitor na TN to też możesz mieć śnieżek bo to nie jest kwestia typu matrycy tylko kwestia warstwy antyodblaskowej przed matrycą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Za tyle można kupić 22 calową panoramę - ma wysokość 19 5:4, a szerokość znacznie większą. Za 900 zł jest bardzo dobry model : LG W2252TQ-PF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Niektórzy nie potrafia czytac ze zrozumieniem. Wiec powtarzam nie chce tak zachwalanej panoramy nawet gratis . A co do tej IIyamki i jej jasności własnie ta Belka też biła. Ale da rade to wyregulowac aby mozna było pracować komfortowo w necie. Co do sniezku na starej Belce Tn która testowałem nic takiego uciążliwego nie było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Co do sniezku na starej Belce Tn która testowałem nic takiego uciążliwego nie byłoCo do śnieżku - na starej NEC xVA którą testowałem nic takiego uciążliwego nie było. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...