CLAU Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) Witam Mam w firmie lacze z Dialogu - DialNet 512. Kupilem Router Linksys WAG200G-E1 (Annex B) aby podlaczyc pod niego 4 kompy. Z ISDNa przykreconego do sciany wychodzi mi linia dsl w postaci kabla RJ11 ktory wchodzi do modemu Dialogu. Zamiast do modemu podpinam ten kabelek do Routera, router kablem sieciowym podpinam do kompa. Lampi sie swieca, czyli power, wireless, dsl i dioda od portu do ktorego podlaczylem kompa. Nic nie mryga, teoretycznie wszystko jest ok. Wpisuje w IE http://192.168.1.1 i [gluteus maximus] - nie mozna wyswietlic strony. Uzywalem kabla dolaczonego do pudelka ktory nie jest scrossowany oraz kabla ktorym mam spiete dwa inne kompy (cross) i nic nie dziala. O co tu chodzi, co jeszcze powinienem zrobic aby zaskoczylo ? Sprawdzalem antywirusa, wylaczylem wszystkie firewalle, sprawdzalem nawet na innym kompie ktory nie ma nic zainstalowane procz systemu i dalej to samo, nie wyskakuje mi panel konfiguracyjny. Wg instrukcji podpinam wszystko po kolei, wpisuje IP routera i powinno dzialac a u mnie tak nie jest. Kto pomoze ? W ogole druga sprawa: linie adsl mam ka kablu "telefonicznym" czyli RJ-11 a wszystkie wejscia w routerze, lacznie z Line sa szersze, na wtyk RJ-45 ? Tak ma byc ? Wkladam ten RJ11 do tego szerszego wejscia Line w routerze i dioda sie zapala. Da sie tak czy jednak jakas przejsciowke powinienem miec ? Edytowane 3 Lipca 2008 przez CLAU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marens Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Zamiast do modemu podpinam ten kabelek do Routera, router kablem sieciowym podpinam do kompa. Lampi sie swieca, czyli power, wireless, dsl i dioda od portu do ktorego podlaczylem kompa. Nic nie mryga, teoretycznie wszystko jest ok. Wpisuje w IE 3037822[/snapback] W ogole druga sprawa: linie adsl mam ka kablu "telefonicznym" czyli RJ-11 a wszystkie wejscia w routerze, lacznie z Line sa szersze, na wtyk RJ-45 ? Tak ma byc ? Powinno być podłączone tak RJ11 -> Modem z Dialogu -> RJ45 Router (do gniazda WAN) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Dziala. Pobieznie przejrzalem instrukcje a w niej nie bylo napisane aby ustawienia tcp zmienic na auto lub wpisac staly adres ip, brame (192.168.1.1) wiec moje sygnaly zamiast do routera szly w eter. Ja podlaczylem kabel telefoniczny bezposrednio pod router (wejscie ma oznaczenie DSL) i wszystko dziala, jestem z niego zadowolony. Koncowka siedzi troche krzywo ale juz tak zostanie. Dialogowski modem spi w pudelku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marens Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Powinno być podłączone tak RJ11 -> Modem z Dialogu -> RJ45 Router (do gniazda WAN) Czyli pomyliłem się, zdarza się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...