nowy222 Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 witam czym najlepiej schłodzić podkręconego FX60 soc939 na 2,8GHz(najlepiej na 3GHz). Maksymalna temp pracy według AMD to 59*C. Chodzi mi o chłodzenie powietrzem, który radiator będzie najefektywniejszy, cena nie gra roli. Płyta główna na której jest zamontowany procesor to Asus A8N32 Sli Deluxe. Z góry dzięki za wszelkie rady i sugestie. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Jakaś Noctua może?? A jak ma być trochę bardziej budżetowo to polecam Pentagrama Karakorum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3838-73 Cena nie gra roli? TRUE + NB :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy222 Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3838-73 Cena nie gra roli? TRUE + NB :twisted: rozumiem że chodzi o Thermalrighta Ultra Extreme + wiatrak noiseblockera? nie mogę znaleźć nigdzie testu z procesorami AMD i nie wiem czy temp miałbym poniżej 50*C w stresie na podkręconym procesorze do 3GHz Czy w wyposażeniu TRUE jest zapinka Thermalright Bolt-Thru-Kit 939 czy trzeba dokupić? Edytowane 4 Lipca 2008 przez nowy222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Siema co do chlodzenia na 939 sam mialem z tym problem zeby kupic cos sensownego i wybralem Scythe Mugen moze i jest wielki i ciezki klopotliwy w instalacji ale w porownaniu do wc ktore mialem przed tym coolerem roznice w temp. sa od 2 do 6 stopni w stresie przy standardowym wentylu ktory wg mnie jest cichy TRUE jest tez fajny ale o wiele drozszy a roznice w temp. sa nie warte tej kasy wg mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy222 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Siema co do chlodzenia na 939 sam mialem z tym problem zeby kupic cos sensownego i wybralem Scythe Mugen moze i jest wielki i ciezki klopotliwy w instalacji ale w porownaniu do wc ktore mialem przed tym coolerem roznice w temp. sa od 2 do 6 stopni w stresie przy standardowym wentylu ktory wg mnie jest cichy TRUE jest tez fajny ale o wiele drozszy a roznice w temp. sa nie warte tej kasy wg mnie witam jakie dokładnie masz temperatury w idle i stresie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 jak miałem 26 stopni w pokoju IDLE 35-37 STRES 43-45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...