Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

dno sie nie wykręca?

Nie, nie wykreca sie . Rozwalilo mnie to pytanie :lol2: . Jest przyspawany.

Nie, jest na zatrzaski pod zapinka.

:lol2: to akurat ci sie udalo :lol2: :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem co w tym śmiesznego widzialem z odkręcanym dnem

Sory, ale ja mam wrażenie, że Ty mało co kumasz, a się za Ikstrim bierzesz. Pamiętaj, że subzero to coś innego niż kręcenie na powietrzu. I nie dziw się, że bardziej doświadczonych kolegów to po prostu śmieszy{pozdro ryba, Twoje docinki są świetne :razz: }

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, jak to powiedział chyba MaSell: "Overclocking też wymaga nauki" :wink: Musisz nabrać trochę doświadczenia w tych sprawach, bo jak pisałem, oc na AC to coś innego niż na subzero. Musisz się uporać z dobra izolacją, problemami z coldbug'iem, coldboot'em, itp. Nikt sie z Ciebie nie śmieje. Ja zawsze służę pomocą i dobrą radą i myślę, że większość osób na tym forum także Ci pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zniżkę na rybowe produkty byś chciał widzę. (forget, hehe)

Fuck, mogłem to robić wcześniej, to może bym tego kontenerka za mniej niż te 300zł kupił :razz:

Zawsze musza mnie gdzies wcisnąć :razz:

Cytować mistrza, to zaszczyt :-D Edytowane przez pablopawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i juz nie masz znizki na wyroby z fiszerni icon_wink3.gif

Ale ma darmowe uściski u Ciebie [patrząc na fote w profilu :banana: ]

Wracając do rurki to ona rozumiem jest polerowana cała z zewnątrz nie tylko miejsce styku z cepem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, jak to powiedział chyba MaSell: "Overclocking też wymaga nauki" :wink: Musisz nabrać trochę doświadczenia w tych sprawach, bo jak pisałem, oc na AC to coś innego niż na subzero. Musisz się uporać z dobra izolacją, problemami z coldbug'iem, coldboot'em, itp. Nikt sie z Ciebie nie śmieje. Ja zawsze służę pomocą i dobrą radą i myślę, że większość osób na tym forum także Ci pomoże.

Jak na razie to Ty przesadzasz, bo mówisz mu o rzeczach, które na razie go nie dotyczą - raczej wątpię, żeby zaczął od LN2 - DI na początek lepsze, a coldbug i coldboot w wypadku Intela i DI raczej nie występują :mur: Zaizolowane masz dobrze na fotkach, zresztą to nie ma jakiegoś ogromnego znaczenia, jeśli o mnie chodzi to po ostatnim kręceniu i tak mi trochę lodu na mobo wylazło, ale wysuszyłem i jest git (zdjęcia masz w topicu w ekstremalnym, jeśli Cię to interesuje). Zanim będziesz coś kręcił na DI to poprzeglądaj tematy w ekstremalnym - sporo się dowiesz, no i zobaczysz trochę zdjęć jak to wygląda. A samo kręcenie jakieś ekstra trudne nie jest - trzeba pilnować, żeby lód był (ładujesz pełno do kontenera i tyle) no i nie walić za dużych napięć, lepiej mniejsze niż większe dla danych taktów, wtedy są niższe temp i można wyżej podjechać z zegarem. W każdym razie zabawa jest fajna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na razie to Ty przesadzasz, bo mówisz mu o rzeczach, które na razie go nie dotyczą - raczej wątpię, żeby zaczął od LN2 - DI na początek lepsze, a coldbug i coldboot w wypadku Intela i DI raczej nie występują :mur: Zaizolowane masz dobrze na fotkach, zresztą to nie ma jakiegoś ogromnego znaczenia, jeśli o mnie chodzi to po ostatnim kręceniu i tak mi trochę lodu na mobo wylazło, ale wysuszyłem i jest git (zdjęcia masz w topicu w ekstremalnym, jeśli Cię to interesuje). Zanim będziesz coś kręcił na DI to poprzeglądaj tematy w ekstremalnym - sporo się dowiesz, no i zobaczysz trochę zdjęć jak to wygląda. A samo kręcenie jakieś ekstra trudne nie jest - trzeba pilnować, żeby lód był (ładujesz pełno do kontenera i tyle) no i nie walić za dużych napięć, lepiej mniejsze niż większe dla danych taktów, wtedy są niższe temp i można wyżej podjechać z zegarem. W każdym razie zabawa jest fajna :)

Jeżeli nie kapujesz pojęcia Subzero to nie pogadamy. Napisałem, że subzero to coś innego niż kręcenie na AC, a nie że jak będzie kręcił na DI to będzie miał cb. Człowieku, czytaj ze zrozumieniem.

I bez urazy, ale ja stadium DI i LN2 już przeszedłem i to dawno, a więc takie komentarze zachowaj dla siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co nie zmienia faktu, że z Ln2 trzeba mieć doświadczenie. Kto jak kto ale Ty powinieneś to wiedzieć MaSell.

Co do wyników to juz wiele razy pisałem- 2 miejsce w 32M w Polsce, 3 miejsce w PL w 16M, 3 miejsce w AM3 na starym GTS 320Mb, 2 w PL w PiFaście, mnie to satysfakcjonowało{nie chce mi się powtarzać, ale Commando wtedy było na skraju swojego życia}

Dobra, ja się nie odzywam, bo ja przecież sie na niczym nie znam według kilku osób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idziesz do sklepu z farbami i prosisz o aceton - rozpuszczalnik do farb i innych różnych rzeczy. Ostatnio kupowałem dwa razy i nie było problemów. Równie dobrze możesz kupić spirytus, bo również nadaje się do DI, ale aceton tańszy,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak potek do 8500 , nie obrazam się ,jestem zielony w DI i to fakt , do tej pory tylko LC

spód potka 10 mm

nie pękaj marcin,DI to ,nic strasznego.Popraw troszku izolke,między socket na ruracza daj recznik papierowy (oczywiście z wyciętą dziurka na proca-są foty na forum),daj też troszku papieru pomiędzy izole,a sloty pamieci.Nie pozwól w czasie benchy na rozmrożenie ruracza ,nie wyłączaj sprzętu na zbyt długo jak juz zaczniesz benchować-wtedy cała mobo przymarznie ,a po ponownym włączeniu woda spłynie rwącym potokiem i po benchach.

Cos jeszcze miałem napisać ,ale zapomniałem:D

Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi