marcin255A Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 jedyne co mi na razie idzie to spi 1M 8.3 s a eszta kich na 4.6 Ghz mam 13.5 k na 9600 i na 5.3 ghz tez 13.4 k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 jedyne co mi na razie idzie to spi 1M 8.3 s a eszta kich na 4.6 Ghz mam 13.5 k na 9600 i na 5.3 ghz tez 13.4 kzjedź z mnożnikiem i zobacz czy fsb sie ruszyło,na tej p5q Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 no i po , cóz jestem trochę zawiedziony swoimi umiejętnosciami ,po nie bylo nawet kropli wody , spi 1-32 wszystko się wywalało nawet na 5 Ghz ale to pod koniec chyba za dużo zrobiło się " zupy" no nic jakieś 40 pkt i trochę doświadczenia przybyło ,za dużo wlałem spirytu , po zabawie w ciagu 40 min odpaliłem sprzęt normalnie , jak pisałem 0 wody . Ciekawi mnie ten brak stabilności a no i poleciałem 5.7 Ghzz ale valid nie chce dodać bo wersja cpuz 1.45 a nie 1,46 co za szajs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 no i po , cóz jestem trochę zawiedziony swoimi umiejętnosciami ,po nie bylo nawet kropli wody , spi 1-32 wszystko się wywalało nawet na 5 Ghz ale to pod koniec chyba za dużo zrobiło się " zupy" no nic jakieś 40 pkt i trochę doświadczenia przybyło ,za dużo wlałem spirytu , po zabawie w ciagu 40 min odpaliłem sprzęt normalnie , jak pisałem 0 wody . Ciekawi mnie ten brak stabilności a no i poleciałem 5.7 Ghzz ale valid nie chce dodać bo wersja cpuz 1.45 a nie 1,46 co za szajs Poczatki zawsze sa trudne... ale 5,7GHz to respect... fsb 633MHz Mmmm Ladnie nawet powiem ze zaczynam sie bac i chyba musimy z lancem wrzucic naszego e8400 raz jeszcze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 co z tego jak wynik nie uznany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Sector19 - FSB 600, bo to E8500, ale i tak wynik ładny. Szkoda tylko, ze valid nie wchodzi - ale na hwbocie chyba uznają :P Na pewno jeszcze poprawisz. Co do wywalania się spi - może pamięci? Sprawdzałeś w jakikolwiek sposób temperatury - termo/jakiś soft/bios? Jak robisz valida, to obniż napięcie (niższa temp), bootujesz na niższych fsb i jedziesz setfsb - warto zapisywać po dwie validacje - po pierwsze są różnice w zegarze bardzo minimalne co prawda, ale czasem przeskoczysz o jedno miejsce na hwbocie no i jak zapiszesz tylko jedną, a okaże się uszkodzona, to... :) Acetonu/spirytu nie ma co lać zbyt dużo, bo z tego co zauważyłem, to on prawie wcale nie paruje - ja za pierwszych razem to wlałem chyba z 0,2l acetonu :P Następnym razem jak będziesz kręcił to pozbądź się tego syfu z traya, bo domyślam się, że w autostarcie był, powyłączaj usługi, a theme zmień na Standardowy Windows. No i widzę, że alphy raczej niedotykane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 w hwbocie nie wchodzi screen tylko valid -a szkoda , temp. nie i to moj bład sprawię sobie porządny term. alphy niedotykane bo nastawaiłem się na wyniki na 9600 gt i x 600 spi i inne to skutki uboczne , nie optymalizowałem systemu nic a nic bo Pl 10 , walidy ma nawet 3 ale co z tego jak nie uznaje cpu-z 1.45 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Timingi mają dość spory wpływ na testy typu 2k1/Aquamark. Jak masz pamięci na D9 to trzeba było im dać 2.5-2.6V i timingi 4,4,4,4,4 no i jakiś normalny PL oraz obniżyć alphy i to sporo - popatrz na screeny userów co mają takie pamięci, żeby zobaczyć co ma być jak ustawione. Może się mylę, ale z tym sprzętem co masz + DI to 7.xxx jest w zasięgu. Jakbyś chciał się czegoś dowiedzieć, to możesz do mnie na gg podbić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Sector19 - FSB 600, bo to E8500, ale i tak wynik ładny. Heheh cos mi sie namieszalo w glowie i myslalem ze E8400 :P No ale nic... chyba sami musimy uzbroic sie w E8500 bo jednak mnoznika brakuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) 7xx jest do osiagnięcia , tylko mowię to spi 1 m to tak sobie syst. bez ulepszeń nie skupiałem się na spi ,następnym razem przygotuję do spi ps. poniżej PL 10 ciemność więc nie ma sensu puszczać 16 i 32 M Edytowane 17 Lipca 2008 przez marcin255A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 no to jest czym mierzyć temp. 120 zeta z wysylką od -100 do + 800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Dokładny taki termo ? Duża granica błędu?Do mierzenia wody nada się ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 http://www4.biall.com.pl/BAZA_PRODUKTOW_SM...007-01-01.1.pdf http://www.biall.com.pl/found.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Dziękuję :) będę wiedział co kupić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Też mam taki :P I też dałem tyle samo :D Zakres jest od -100 do +850C. Ja najmniej widziałem -73C, a najwięcej +500C :D Do DI bardzo dobry sprzęt, nic lepszego nie trzeba. Można nim mierzyć temp wszystkiego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 nom palący sie papieros + 380 *C :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...