Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

no i po , cóz jestem trochę zawiedziony swoimi umiejętnosciami ,po nie bylo nawet kropli wody , spi 1-32 wszystko się wywalało nawet na 5 Ghz ale to pod koniec chyba za dużo zrobiło się " zupy" no nic jakieś 40 pkt i trochę doświadczenia przybyło ,za dużo wlałem spirytu , po zabawie w ciagu 40 min odpaliłem sprzęt normalnie , jak pisałem 0 wody .

Ciekawi mnie ten brak stabilności a no i poleciałem 5.7 Ghzz ale valid nie chce dodać bo wersja cpuz 1.45 a nie 1,46 co za szajs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i po , cóz jestem trochę zawiedziony swoimi umiejętnosciami ,po nie bylo nawet kropli wody , spi 1-32 wszystko się wywalało nawet na 5 Ghz ale to pod koniec chyba za dużo zrobiło się " zupy" no nic jakieś 40 pkt i trochę doświadczenia przybyło ,za dużo wlałem spirytu , po zabawie w ciagu 40 min odpaliłem sprzęt normalnie , jak pisałem 0 wody .

Ciekawi mnie ten brak stabilności a no i poleciałem 5.7 Ghzz ale valid nie chce dodać bo wersja cpuz 1.45 a nie 1,46 co za szajs

Poczatki zawsze sa trudne... ale 5,7GHz to respect... fsb 633MHz Mmmm Ladnie nawet powiem ze zaczynam sie bac i chyba musimy z lancem wrzucic naszego e8400 raz jeszcze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sector19 - FSB 600, bo to E8500, ale i tak wynik ładny. Szkoda tylko, ze valid nie wchodzi - ale na hwbocie chyba uznają :P Na pewno jeszcze poprawisz. Co do wywalania się spi - może pamięci? Sprawdzałeś w jakikolwiek sposób temperatury - termo/jakiś soft/bios? Jak robisz valida, to obniż napięcie (niższa temp), bootujesz na niższych fsb i jedziesz setfsb - warto zapisywać po dwie validacje - po pierwsze są różnice w zegarze bardzo minimalne co prawda, ale czasem przeskoczysz o jedno miejsce na hwbocie no i jak zapiszesz tylko jedną, a okaże się uszkodzona, to... :) Acetonu/spirytu nie ma co lać zbyt dużo, bo z tego co zauważyłem, to on prawie wcale nie paruje - ja za pierwszych razem to wlałem chyba z 0,2l acetonu :P

Następnym razem jak będziesz kręcił to pozbądź się tego syfu z traya, bo domyślam się, że w autostarcie był, powyłączaj usługi, a theme zmień na Standardowy Windows. No i widzę, że alphy raczej niedotykane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w hwbocie nie wchodzi screen tylko valid -a szkoda , temp. nie i to moj bład sprawię sobie porządny term.

alphy niedotykane bo nastawaiłem się na wyniki na 9600 gt i x 600 spi i inne to skutki uboczne , nie optymalizowałem systemu nic a nic

bo Pl 10 , walidy ma nawet 3 ale co z tego jak nie uznaje cpu-z 1.45 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Timingi mają dość spory wpływ na testy typu 2k1/Aquamark. Jak masz pamięci na D9 to trzeba było im dać 2.5-2.6V i timingi 4,4,4,4,4 no i jakiś normalny PL oraz obniżyć alphy i to sporo - popatrz na screeny userów co mają takie pamięci, żeby zobaczyć co ma być jak ustawione. Może się mylę, ale z tym sprzętem co masz + DI to 7.xxx jest w zasięgu. Jakbyś chciał się czegoś dowiedzieć, to możesz do mnie na gg podbić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7xx jest do osiagnięcia , tylko mowię to spi 1 m to tak sobie syst. bez ulepszeń nie skupiałem się na spi ,następnym razem przygotuję do spi

ps. poniżej PL 10 ciemność więc nie ma sensu puszczać 16 i 32 M

Edytowane przez marcin255A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam taki :P I też dałem tyle samo :D Zakres jest od -100 do +850C. Ja najmniej widziałem -73C, a najwięcej +500C :D Do DI bardzo dobry sprzęt, nic lepszego nie trzeba. Można nim mierzyć temp wszystkiego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi