Skocz do zawartości
kaykay

8800gts Czy Hd4850?

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie mam na pokladzie Gainwarda 8800GTS ale widze ze osttanio ludzie zachwycaja sie tym radeonem ktory jest 100zl tanszy od mojej karty. Ktora karta jets szybsza, wydajniejsza? Chodzi o gry i inne multimedia. Sa dostepne jakies porownania tych kart? Wymieniac? ;/

Edytowane przez kaykay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trudno bedzie Ci sprzedac GTSa zeby starczylo na hd4850 bez doplaty - to ze ponad 600 stoi w sklepach nie oznacza ze tyle dostaniesz. przeanalizuj czy chcesz koniecznie swapa, plus masz troche za slabego proca - 2.4ghz to nie duzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HD4850 na esc jest w cenach 468-560zl, po srodku jest asus za 535zl. Mysle ze moj 8800gts pojdzie na allegro za jakies 600zl bo tam nowe sa za minimum 650zl. Proc najprawdopodobniej bedzie wymieniany na e7200. Ale nie chodzi mi tu o ceny tylko o wydajnosc, doplacal napewno nie bede jesli nie pojdzie na allegro za jakies 580zl to nie sprzedam. Sa dostepne jakies porownania?

Edytowane przez kaykay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HD4850 na esc jest w cenach 468-560zl, po srodku jest asus za 535zl. Mysle ze moj 8800gts pojdzie na allegro za jakies 600zl bo tam nowe sa za minimum 650zl. Proc najprawdopodobniej bedzie wymieniany na e7200. Ale nie chodzi mi tu o ceny tylko o wydajnosc, doplacal napewno nie bede jesli nie pojdzie na allegro za jakies 580zl to nie sprzedam. Sa dostepne jakies porownania?

Powodzenia, a temu kto za tyle kupi wspolczuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry ale musze sie wypowiedzieć :D

ten 8800GTS jest taki sam jak radek i ja osobiście bym go wolał

patrząc na twoje wyniki w 3Dmarkach to wogóle bez sensu wymiana

no i procka podkręć bo ja mam lepsze wyniki :D

dobra w 01 mam lepsze a w 05 bardzo podobne bo reszta troche odstaje :P

pozdrawiam

Edytowane przez KRISTERS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten proc jest tymczasowy ;P Wymienie go niebawem na 7200, ewentualnie 8200. Obecnie jeszcze wszystko mi idzie na max detalach przy 1680x1050, wiec nie widze sensu czegokolwiek krecic ani zmieniac... Proca jednak dla satysfakcji zmienie bo chce miec pelne c2d ;D Ale co do karty macie raczej racje. Po testach na frazpc ciezko jednoznacznie stwierdzic ktora jest lepsza. I nie masz lepszego wyniku z zadnym 3d marku ;P

Edit:

Wg testow na egieldzie HD 4850 jednak ustepuje 8800GTS. Karty sa bardzo porownywalne, jednak w ogolnym rozrachunku 88GTS prowadzi.

http://egielda.com.pl/?str=art&id=4311

Wydaje mi sie jednak ze wyniki testow na innych stronach wygladaly nieco inaczej niz na egieldzie...:/ Tzn byly bardziej przychylne dla HD4850. Byc moze sie myle.

Edytowane przez kaykay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z porównaniem tych dwóch kart to ciężka sprawa. Ile różnych porównań, recenzji - tyle różnych opinii na ten temat. Wydaje mi się jednak, że lepiej byłoby poczekać trochę i kupić za kilka miesięcy albo HD4870 albo HD4870 x2 (o ile taki wyjdzie - bo tego nie wiem).

Bo po co bawić się w sprzedawanie, kupowanie i dopłacanie jeśli wydajność (tak jak powiedzieli inni) będzie porównywalna i jej nie odczujesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee mały ot. mam proca c2d e4400 (2ghz) i grafe gf 7900gs 256mb. Jakbym za pare miechów kupowal jakas nowa grafe pod dx 10 (nie wiem jaką, ale jakąś dobrą za jakies 500zł), to musze kupowac nowego proca???

A tego co masz da rade podkrecic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ot. moze i sie da podkrecic, ale ja nie potrafie :) zatem jak bede chcial kupic nowa grafe to musze kupic nowego proca??? a ramy (mam 2gb).. tez musze dokupic kolejne 2 do visty pod dx10?? Mam nadzieje ze chociaz plyta glowna bdzie dobra MSI P6N SLI-FI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj na necie poradników. Każdy z nas od czegoś zaczynał ;] NIe bój się. Oc to nic strasznego , a na dodatek daje wiele satysfakcji z możliwości wyciśnięcia dodatkowych pokładów mocy ze sprzętu za darmo ;]. Jak podkręcisz tego proca do 2.7-3.0 ghz to nie będzie tragedii. ;]

edit: w tym artykule wykręcili na msi p6n sli-fi quada na 3.6 ghz więc z oc nie musi być źle na twojej płycie ;] Ale musieli by się jeszcze wypowiedzieć użytkownicy tej płyty

^_^

Edytowane przez wielkiZly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi