kaykay Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) Obecnie mam na pokladzie Gainwarda 8800GTS ale widze ze osttanio ludzie zachwycaja sie tym radeonem ktory jest 100zl tanszy od mojej karty. Ktora karta jets szybsza, wydajniejsza? Chodzi o gry i inne multimedia. Sa dostepne jakies porownania tych kart? Wymieniac? ;/ Edytowane 3 Lipca 2008 przez kaykay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielkiZly Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Ja bym nie zmieniał , bo różnica nie będzie aż tak odczuwalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 trudno bedzie Ci sprzedac GTSa zeby starczylo na hd4850 bez doplaty - to ze ponad 600 stoi w sklepach nie oznacza ze tyle dostaniesz. przeanalizuj czy chcesz koniecznie swapa, plus masz troche za slabego proca - 2.4ghz to nie duzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Jesli ci nie szkoda 200zł (tyle gdzies doplacic musisz) to wymieniaj zawsze pare fps wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaykay Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) HD4850 na esc jest w cenach 468-560zl, po srodku jest asus za 535zl. Mysle ze moj 8800gts pojdzie na allegro za jakies 600zl bo tam nowe sa za minimum 650zl. Proc najprawdopodobniej bedzie wymieniany na e7200. Ale nie chodzi mi tu o ceny tylko o wydajnosc, doplacal napewno nie bede jesli nie pojdzie na allegro za jakies 580zl to nie sprzedam. Sa dostepne jakies porownania? Edytowane 3 Lipca 2008 przez kaykay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 HD4850 na esc jest w cenach 468-560zl, po srodku jest asus za 535zl. Mysle ze moj 8800gts pojdzie na allegro za jakies 600zl bo tam nowe sa za minimum 650zl. Proc najprawdopodobniej bedzie wymieniany na e7200. Ale nie chodzi mi tu o ceny tylko o wydajnosc, doplacal napewno nie bede jesli nie pojdzie na allegro za jakies 580zl to nie sprzedam. Sa dostepne jakies porownania?Powodzenia, a temu kto za tyle kupi wspolczuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielkiZly Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) NIE sprzedasz 8800gts za 600zł. Nowego inno3d można mieć za 490zł. edit: A jak już wymieniać tą kartę to na coś pokroju radka 4870/gtx260 żeby odczuć wzrost wydajności Edytowane 3 Lipca 2008 przez wielkiZly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaykay Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Testy ktore znalazlem pokazuja ze karty sa w zasadzie bardzo podobne jsli chodzi o wydajnosc... fakt, chyba nie oplaca sie w to bawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Zostaw to co masz, karta Ci starczy. Radeon jest wydajniejszy ale tego poprostu nie widać, będzie takie same odczucie w grach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Jakbyś miał wymieniać z czegoś słabszego to ok, ale te 2 grafy są porównywalne, jedynie w wysokich rozdziałkach z AA i AF radek jest lepszy widocznie. Imho nie warto wymieniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaykay Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 I to tez nie wszedzie. Gram niby zawsze na 1680x1050 wlasnie z AA i AF. Sie zobaczy co z tym zrobic :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) sorry ale musze sie wypowiedzieć :D ten 8800GTS jest taki sam jak radek i ja osobiście bym go wolał patrząc na twoje wyniki w 3Dmarkach to wogóle bez sensu wymiana no i procka podkręć bo ja mam lepsze wyniki :D dobra w 01 mam lepsze a w 05 bardzo podobne bo reszta troche odstaje :P pozdrawiam Edytowane 3 Lipca 2008 przez KRISTERS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaykay Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) Ten proc jest tymczasowy ;P Wymienie go niebawem na 7200, ewentualnie 8200. Obecnie jeszcze wszystko mi idzie na max detalach przy 1680x1050, wiec nie widze sensu czegokolwiek krecic ani zmieniac... Proca jednak dla satysfakcji zmienie bo chce miec pelne c2d ;D Ale co do karty macie raczej racje. Po testach na frazpc ciezko jednoznacznie stwierdzic ktora jest lepsza. I nie masz lepszego wyniku z zadnym 3d marku ;P Edit: Wg testow na egieldzie HD 4850 jednak ustepuje 8800GTS. Karty sa bardzo porownywalne, jednak w ogolnym rozrachunku 88GTS prowadzi. http://egielda.com.pl/?str=art&id=4311 Wydaje mi sie jednak ze wyniki testow na innych stronach wygladaly nieco inaczej niz na egieldzie...:/ Tzn byly bardziej przychylne dla HD4850. Byc moze sie myle. Edytowane 3 Lipca 2008 przez kaykay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watur Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Z porównaniem tych dwóch kart to ciężka sprawa. Ile różnych porównań, recenzji - tyle różnych opinii na ten temat. Wydaje mi się jednak, że lepiej byłoby poczekać trochę i kupić za kilka miesięcy albo HD4870 albo HD4870 x2 (o ile taki wyjdzie - bo tego nie wiem). Bo po co bawić się w sprzedawanie, kupowanie i dopłacanie jeśli wydajność (tak jak powiedzieli inni) będzie porównywalna i jej nie odczujesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Mysle ze moj 8800gts pojdzie na allegro za jakies 600zl bo tam nowe sa za minimum 650zl. To Ci pogratuluje. Jak go sprzedasz za 450PLN to mozesz sie cieszyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaykay Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Dobrze zrobiona aukcja to wiecej niz pol sukcesu :] Ale z tego co wyczytalem nie oplaca sie bawic w spzredawanie bo te karty sa wlasciwie na tym samym poziomie wydajnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AppleX Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Nie zmieniaj nic nie odczujesz poza tym ze inne stery itp :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 eeee mały ot. mam proca c2d e4400 (2ghz) i grafe gf 7900gs 256mb. Jakbym za pare miechów kupowal jakas nowa grafe pod dx 10 (nie wiem jaką, ale jakąś dobrą za jakies 500zł), to musze kupowac nowego proca??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 eeee mały ot. mam proca c2d e4400 (2ghz) i grafe gf 7900gs 256mb. Jakbym za pare miechów kupowal jakas nowa grafe pod dx 10 (nie wiem jaką, ale jakąś dobrą za jakies 500zł), to musze kupowac nowego proca???A tego co masz da rade podkrecic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Da się napewno @HeatheN właśnie popatrzyłem na syga i mamy taki sam monitor :lol2: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 ot. moze i sie da podkrecic, ale ja nie potrafie :) zatem jak bede chcial kupic nowa grafe to musze kupic nowego proca??? a ramy (mam 2gb).. tez musze dokupic kolejne 2 do visty pod dx10?? Mam nadzieje ze chociaz plyta glowna bdzie dobra MSI P6N SLI-FI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielkiZly Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) poszukaj na necie poradników. Każdy z nas od czegoś zaczynał ;] NIe bój się. Oc to nic strasznego , a na dodatek daje wiele satysfakcji z możliwości wyciśnięcia dodatkowych pokładów mocy ze sprzętu za darmo ;]. Jak podkręcisz tego proca do 2.7-3.0 ghz to nie będzie tragedii. ;] edit: w tym artykule wykręcili na msi p6n sli-fi quada na 3.6 ghz więc z oc nie musi być źle na twojej płycie ;] Ale musieli by się jeszcze wypowiedzieć użytkownicy tej płyty ^_^ Edytowane 4 Lipca 2008 przez wielkiZly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...