jarrino Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Płytę i procek/3,00GHz/podałem w tytule.Karta graficzna to GeForce 8800 GT ZOTAC.Pamięć ful dla win.XP sp2.Dirt i Grid /gry/ tną nawet na niższych detalach.Dowiedziałem się ,że problemem może być procesor,który nie nadąża za kartą graf.Jak myślicie,czy wystarczy wymienić procesor np. na IntelC2D E8400 ,czy powinienem wymienić również płytę.Niewielka moja wiedza,ale wierzę,że ktoś ze starych wyjadaczy pomoże mi w podjęciu decyzji.I pamiętajcie-chodzi mi raczej o średnią półkę. :wisielec: :mur: Dziękuję już teraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Płytę i procek/3,00GHz/podałem w tytule.Karta graficzna to GeForce 8800 GT ZOTAC.Pamięć ful dla win.XP sp2.Dirt i Grid /gry/ tną nawet na niższych detalach.Dowiedziałem się ,że problemem może być procesor,który nie nadąża za kartą graf.Jak myślicie,czy wystarczy wymienić procesor np. na IntelC2D E8400 ,czy powinienem wymienić również płytę.Niewielka moja wiedza,ale wierzę,że ktoś ze starych wyjadaczy pomoże mi w podjęciu decyzji.I pamiętajcie-chodzi mi raczej o średnią półkę. :wisielec: :mur: Dziękuję już teraz CPU w tym konfigu zdaje się być bottleneck'iem... A w kwestii obsługi CPU przez P5LD2 SE... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) Tak, cpu z pewnością Cię ogranicza. E8400 będzie ok, ale będziesz zmuszony wymienić również płytę. Jak ci się nie spieszy to możesz poczekać na Pentiumy E5000. Edytowane 3 Lipca 2008 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Co wg ciebie jarrino znaczy "tną"? Bo gry tną jak jest za mało RAM-u systemowego, mamy dużo FPS-ów ale są chwilowe spadki i przeskoki obrazu przy wczytywaniu nowych scen (wychodzenie z pomieszczeń, obracanie się dookoła gdy wokół mamy różne obiekty itp). Natomiast jeśli masz stały FPS na poziomie 10-20 FPS to wtedy brakuje mocy obliczeniowej, jako że masz dobrą grafę to winowajcą był by procek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...