eclipse08 Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) Witajcie Mam taką sprawę. Mam dosyć Visty i chcę wrócić do zwykłego win xp. Dyski, które mam: Pierwszy z dwiema partycjami ~~50 gb i ~180gb, Drugi dysk z jedną 160gb, A więc wkładam płytkę z xp, kopiuje pliki bla bla wszystko ok, ale przy pierwszym restarcie pojawia się error loading operating system! Trochę to dziwne, bo wczesniej przed Vistą xp mialem zainstalowane... Co dziwne, przy probie formatowania partycji poza dwiema na 1szym dysku (jw.) pojawiaja mi sie jeszcze dwie inne (!) po 0MB kazda. Co to za ustrojstwo??? Zastanawiam sie, czy to moze byc problemem? CO CIEKAWE w systemie ich nie widać, a jedynie przy próbie formatowania w dosowym okienku (tym przed instalacją windowsa) Wykombinowałem, że mogę zainstalować system na drugim dysku (160GB), a później ewentualnie stworzyć zaips partycji przy pomocy norton ghosta i wrzucić go już na właściwy (szybszy) dysk. Ale co ciekawe pojawia się ten sam komunikat! To dziwne, bo wygląda na to, że Vista jakoś zaingerowała we wszystkie moje dyski (JAK?!?!) Pytanie: na dysku 1szym mam sporo ważnych danych i nie chciałbym ich stracić, czy można coś zrobić, żeby wywalać wcześniej utworzonych na nim partycji i jednocześnie jakoś zainstalować win xp? dzięki za wszelką pomoc BTW: zainstalowałem Viste, specjalnie żeby napisac tego posta :) Edytowane 3 Lipca 2008 przez eclipse08 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Downgrade mozesz zrobić tylko z Visty Ultimate lub Bussines. Zrób sobie kopie zapasowe wszystkich najważniejszych danych na drugim dysku i zrób czysty format. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...