Skocz do zawartości
hardy99

Co Wybrać Na P45 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zmieniam platformę i mam pewien problem z wyborem płyty głównej. Chciałbym coś na P45. Oto co zostawiłem:

Asus P5Q - 340 zł

MSI P45 Neo3 - 350 zł

Asus P5Q Pro - 370 zł

Którą z tych płyty wybrać do lekkiego OC (teraz 400 MHz mi starczy, później przydałoby się z 450 MHz). Widziałem test płyty MSI na Egiełdzie i wypadła dość dobrze. Preferował bym coś na P45, choć nad takim Abitem IP35-E za 270 zł też się zastanawiam. Ceny ze sklepu z mojego miasta bo tam będę kupował.

Pozdrawiam,

hardy99

Edytowane przez hardy99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A która ma np. lepsze chłodzenie, kartę muzyczną ?

Bo rozłożenie elementów najbardziej mi odpowiada na P5Q Pro, tylko pytanie czy to jej chłodzenie będzie wystarczające. Nie ma chłodzonych części układów zasilania proca w przeciwieństwie do P5Q bez pro, gdzie są chłodzone wszystkie. Za jakiś czas pewnie kupie sobie Quada Q9x00 i nie wiem czy z OC to nie będzie się grzało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się pomiędzy tymi płytami. Posiadam stara drukarkę laserowa na LPT i obecnie nie mam kasy żeby ją zmieniać, zresztą od lat spełnia swoją powinność. Nie wiem, czy lepiej kupić ASUSA P5Q (podobno lepsze i mają DUAL BIOS)i dokupić przejściówkę LPT USB czy płytę MSI P45 NEO3 z LPT (która układ BIOS ma wlutowany i o dualu nic nie jest wspomniane). Czy są problemy z tymi przejściówkami? Komp chodzi 24h i o OC nie myślę, raczej o dużym radiatorze na procku i pasywnym chłodzeniu procka C2D e8500 3.16GHz, żeby mniej hałasował. Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi