hardy99 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) Witam, Zmieniam platformę i mam pewien problem z wyborem płyty głównej. Chciałbym coś na P45. Oto co zostawiłem: Asus P5Q - 340 zł MSI P45 Neo3 - 350 zł Asus P5Q Pro - 370 zł Którą z tych płyty wybrać do lekkiego OC (teraz 400 MHz mi starczy, później przydałoby się z 450 MHz). Widziałem test płyty MSI na Egiełdzie i wypadła dość dobrze. Preferował bym coś na P45, choć nad takim Abitem IP35-E za 270 zł też się zastanawiam. Ceny ze sklepu z mojego miasta bo tam będę kupował. Pozdrawiam, hardy99 Edytowane 4 Lipca 2008 przez hardy99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Do takiego OC to każda sobie poradzi , oczywiście P5Q Pro będzie najlepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 A która ma np. lepsze chłodzenie, kartę muzyczną ? Bo rozłożenie elementów najbardziej mi odpowiada na P5Q Pro, tylko pytanie czy to jej chłodzenie będzie wystarczające. Nie ma chłodzonych części układów zasilania proca w przeciwieństwie do P5Q bez pro, gdzie są chłodzone wszystkie. Za jakiś czas pewnie kupie sobie Quada Q9x00 i nie wiem czy z OC to nie będzie się grzało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 W p5q , pro i e k.dzwiękowa jest taka sama , dopiero deluxe ma inną. A co do przegrzewania to nie ma co się martwić , płyta jest świetna do oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1812 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zastanawiam się pomiędzy tymi płytami. Posiadam stara drukarkę laserowa na LPT i obecnie nie mam kasy żeby ją zmieniać, zresztą od lat spełnia swoją powinność. Nie wiem, czy lepiej kupić ASUSA P5Q (podobno lepsze i mają DUAL BIOS)i dokupić przejściówkę LPT USB czy płytę MSI P45 NEO3 z LPT (która układ BIOS ma wlutowany i o dualu nic nie jest wspomniane). Czy są problemy z tymi przejściówkami? Komp chodzi 24h i o OC nie myślę, raczej o dużym radiatorze na procku i pasywnym chłodzeniu procka C2D e8500 3.16GHz, żeby mniej hałasował. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...