KKrzyk Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Witam.od jakiegoś czasu zainteresowałem sie O/C no i chce kręcić mojego bratka tlyko mam mnożnik zablokowany;/ Moje mobo to MSI K7N2 DELTA.Na mnożniku x11 bo taki tylko mogę ustawić i na napięciu 1.75V wykręciłem jak na razie mojego bartka na 2441.63MHz ale ja chce na wiecej bo wiem ze wydoli na więcej tylko problem mnożnik;/ jak ktoś wie to niech napisze jak odblokować i screena jakiegoś da jak to zrobić z góry thx;-)pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Teoretycznie dało by się go przerobić na Mobile, ale przy nForce 2 (a na takim chipsecie jest twoja płyta główna) nie da się zmieniać mnożnika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Teoretycznie dało by się go przerobić na Mobile, ale przy nForce 2 (a na takim chipsecie jest twoja płyta główna) nie da się zmieniać mnożnika. Oczywiście że się da i to z pod biosu, chyba że tylko ja miałem jakieś cudne mobo z nforce2. A moje mobo to był epox 8rda+ pro (czy jakoś tak) i można normalnie było zmieniać mnożnik, ale tylko do 12,5 (bo tak było na procu ustawione) jednak skala, jak dobrze pamiętam, kończyła się na 17. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco1111 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Oczywiście że się da i to z pod biosu, chyba że tylko ja miałem jakieś cudne mobo z nforce2. A moje mobo to był epox 8rda+ pro (czy jakoś tak) i można normalnie było zmieniać mnożnik, ale tylko do 12,5 (bo tak było na procu ustawione) jednak skala, jak dobrze pamiętam, kończyła się na 17. kolego więc miałeś bartka z odblokowanym mnożnikiem jak miałeś 12,5 bo przy zablokowanych jest 11 . i dlatego też na Nforce2 mogłeś zmieniać mnożnik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 No możliwe, wtedy się za bardzo nie zagłębiałem w te tematy. Mnożnik na procu oczywiście był odblokowany fabrycznie, co w sumie mnie na tmte czasy trochę dziwiło, bo kupiłem go sporo czasu po tym jak AMD zaczęło blokować mnożniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...