Skocz do zawartości
M79

Ktos chetny na blok Morphlinga? Cena ok 320zl

Rekomendowane odpowiedzi

Kieruje zapytanie dla _znanych_ na forum maniakow wc:

Morphling jednak robi od czasu do czasu bloki (mk4) na sprzedaz, trzeba bylo dobrze z nim pogadac, ja wstepnie zamowilem dla siebie to (czyli p4):

Dołączona grafika

Cena 70 Euro + przesylka (okolo 20 Euro :evil: ). wloty 1/2" . Troche to kasy jest, ale raz sie zyje, zreszta moj poprzedni byl drozszy ;)

Morphling powiedzial, ze jesli mam napalonych na te bloki kumpli to moze zrobic pare wiecej, za ww. cene, choc teraz ma na maksa normalnej roboty i zrobienie paru blokow moze potrwac.

Blok dla AMD wyglada tak:

Dołączona grafika

Ja zamowilem jeszcze blok na chipset, musze sie dopiero dowiedziec jak bedzie wygladal ;), cena 35 Euro, zaraz sie biore za mierzenie mobo bo blok bedzie na miare :).

Wiec powtarzam, jesli ktos jest chetny to niech pisze, bo w 2-3 osoby (?) oszczedzimy chociaz na wysylce i przelewaniu kasy itd. Napisalem 320zeta orietacyjnie, z przesylka tyle mniej wiecej moze wyjsc na 1 blok, ja na nikim nie zamierzam zarabiac.

PS Moderatorow prosze o wyrozumialosc za komercje na forum, ale ja tu nie robie biznesu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super! wreszcie ktoś o tym pomyślał! Morphling jest o ile się nie mylę ze Słowenii, tak? To przesyłka wyjdzie mniej niż 20E...

Jeśli byś troche poczekał to pewnie bym kupił :twisted:

Po za tym jeśli by nas było kilka osób to może jakas zniżke by wykombinować???

btw. Napisałeś, ze twój wczesniejszy WB był droższy. Co to za WB???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Morphling jest o ile się nie mylę ze Słowenii, tak? To przesyłka wyjdzie mniej niż 20E...

Powiedzial ze za blok cpu i chipset przesylka wyjdzie 15 Eurosow, jak sie ktos podepnie moze byc drozej. Do Slowenii jest jednak kawalek.

Po za tym jeśli by nas było kilka osób to może jakas zniżke by wykombinować???

Az glupio mi o to spytac, zwroc uwage ze on to robi recznie, na sztuki i jego celem nie jest po prostu zarobic kase, bo zarabia pracujac w innym zawodzie

btw. Napisałeś, ze twój wczesniejszy WB był droższy. Co to za WB???

http://www.overklokking.no/cooling/vann_ak...ze3/index2.html

spirala w srodku. Ale to juz offtopic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luuuuuuuudzie !

Wiec powtarzam, jesli ktos jest chetny to niech pisze, bo w 2-3 osoby (?) oszczedzimy chociaz na wysylce i przelewaniu kasy itd.

Czy zaden topic nie moze byc tylko na temat ?

M79 szuka chetnych na te bloczki :x

Powstrzymajcie sie od komentarzy i gdybania.

Nie przysparzajcie mi roboty z wycinaniem glupich postow. :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja "wstepnie" bylbym chetny... naraqzie zamowilem nukleona, co nie odstrasza mnie przed zamowieniem kolejnego :> no moze troche, wiadomo finanse :>

stad wazne by dla mnie bylo kiedy? napewno (jak dla mnie) nie wczesniej jak w 2 polowie miesiaca. ale sie pisze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm kurka w tym miesiacu bede mial ciezko.. juz zamowilem nukleona (co nie przeszkadza zakupic ww) i chiefteca 420... jesli bys sie wstrzymal do nastepnego, hmmm to moze... z drugiej strony nie chce sie za bardzo narzucac :> moze bedzie mozliwosc zamowienia powtornego? hehe a Ty bedziesz mogl w miedzyczasie przetestowac owe cudo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm kurka w tym miesiacu bede mial ciezko.. juz zamowilem nukleona (co nie przeszkadza zakupic ww) i chiefteca 420... jesli bys sie wstrzymal do nastepnego, hmmm to moze... z drugiej strony nie chce sie za bardzo narzucac :> moze bedzie mozliwosc zamowienia powtornego? hehe a Ty bedziesz mogl w miedzyczasie przetestowac owe cudo :P

Wtedy to i ja bym się moze załapał Teraz ka$y brak.. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest jakis test tego czegos, bo wyglada bajera ale mnie sie wydaje ze nie jest zbyt wydajny a juz napewno nie jest wartr swojej ceny :P

wiesz morphling mial na nim 33C w full stress na palomino podkreconym do cos kolo 2 ghz. Ja osobiscie za 2 tygodnie (kumpel wyjechal :/) bede miec na frezarce cnc wykonywane 2-4 takie podstawy na bazie morphlinga , juz szczeguły uzgodnilem z berkutem. zobaczymy czy wogule warte to czegos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p3dzior ja ci zadam zasadnicze pytanie :)

Kiedy w koncu zobaczymy jakis blok z twojej stajni :)

co topic o blokach to wypisujesz "ja to ja tamto" ... pokaz cos w koncu :)

Miales zalatwiac festo... czekam i czekam :) miedz czekam i czekam :) to ja juz nie wiem co jest z toba :)) sorki ze tu ale normalnie nie moge juz na to patrzec :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]p3dzior ja ci zadam zasadnicze pytanie :)

Kiedy w koncu zobaczymy jakis blok z twojej stajni :) 

co topic o blokach to wypisujesz "ja to ja tamto" ... pokaz cos w koncu :)

Miales zalatwiac festo... czekam i czekam :) miedz czekam i czekam :) to ja juz nie wiem co jest z toba :)) sorki ze tu ale normalnie nie moge juz na to patrzec :)

robi sie jedno , widzi sie to i chce sie lepsze ladniejsze itp :) , festo raczej nic nie da rady :/ (widzialem ze juz sobie znalazles ) mnie sie zaczely podobac krocce metalowe jak w mk4 p4, a co do miedzi to czemu sie nie odzywasz ja juz zapomnialem :) , a co do bloku to pewnie bede musial kupic frez 1mm ten jubilerski bo oni pewnie nie majom o ile wogule sie nie przestraszom projektu i nei powiedzom ze nie da rady .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jak już mailujecie z Morphling'em  to nie moglibyście sie go spytać czym on wyczyścił swoją nagrzewnice że mu sie tak ładnie listki świecą.

Mam juz odpowiedz:

"I use Cilit gel detergent you know that one that is use for cleaning water

stone in bathrooms or kitchen very strong takes out even very hard dirt,

then just wash it out good with hot water."

Ja juz zamowilem blok na, teraz tylko morphling musi otworzyc jeszcze konto w banku 8O :lol:

Zlaczki beda bajera festo 1/4" 12OD, bez dodatkowych kosztow, a za 5 euro extra dostane top do prockow amd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest jakis test tego czegos, bo wyglada bajera ale mnie sie wydaje ze nie jest zbyt wydajny a juz napewno nie jest wartr swojej ceny :P

Najlepszy blok wodny na świecie nie wydaje Ci sie wydajny... Ciekawe, ciekawe... 8O

M79 : Mam rozumiec, że za blok pod AMD zaplaciłbym 70E+przesyłka 20E

ewentualnie przesyłka mniej, jezeliby buło więcej chętnych?

Aale dopiero w pozniejszym terminie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M79 : Mam rozumiec, że za blok pod AMD zaplaciłbym 70E+przesyłka 20E

ewentualnie przesyłka mniej, jezeliby buło więcej chętnych?

Aale dopiero w pozniejszym terminie...

Heja, przesylka bloku na cpu i na nb bedzie mnie kosztowala kolo 15 euro (ale na 100% jeszcze nie wiem), wczesniej powiedzialem ze 20, bo myslalem ze transport moze przekroczyc np. 1kg (blok to ponad 300g), a dwa ze ja to musialbym wyslac drugi raz do kogos od siebie, co tez za darmo nie jest. Tyle ze przy wiecej osobach przesylka rozkladala by sie na wszystkich.

Na swieta mialbys juz kase, czy tez nie bardzo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy blok wodny na świecie nie wydaje Ci sie wydajny... Ciekawe, ciekawe... 8O

Ciekawe skad wiesz, ze ow blok wlasnie taki jest? Ktos ci tak powiedzial? Czy moze ktos tak napisal na jakims forum (moze jakis guru)?

Skoros taki pewny to daj mi prosze adres do jakiegos testu owego bloku (przy czym nie bede dywagowal na temat co testem bloku jest a co nie jest), cobym mogl rowniez dojsc do powyzszego wniosku :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, to moj pierwszy post na tym forum, chociaz czytam je juz od dluzszego czasu :) Bardzo podoba mi sie inicjatywa zamowienia blokow u kolegi morphlinga. Moje pytanie jest nastepujace, jaka date uznajecie za ostateczna na zlozenie zamowienia, bo bylbym zainteresowany, tylko w tym momencie nie mam tyle gotowki na zbyciu. Dzieki i pozdrawiam wszystkich forumowiczow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to prawda jeden z najlepszych blokow ,morphling na nim wykrecil antka 1700xp na 2,9 ghz.Gosciu zrobil sobie ostatnio wersje deluxe ze srebra jest o 4 stopnie lepsza od miedzianego ...

Moze dasz jakiegos linka? Bo jesli faktycznie zyskal 4stopnie to jest kilka opcji:

:arrow: pierwotna konstrukcja byla kiepska i ja poprawil przy okazji zmiany materialu na blok

:arrow: zle mocowal blok

:arrow: zmienil cos w ukladzie

Ponadto, to ze podkrecil athlona na tyle czy tyle guzik znaczy, a to z uwagi na to, ze wydajnosc blokow wodnych ma swoja granice. Idealnie byloby, gdyby temp procesora = temp wody, ale nigdy nie bedzie tej wartosci nawet bliska, bo odbieramy cieplo z tylko jednej strony no i kazdy material stawia opor cieplny! Absolutnie w owe 4C nie wierze, a to z jednej prostej przyczyny, mianowicie srebro ma przewodnosc cieplna wyzsza o 7% w stosunku do miedzi, czyli mamy 429 do 401 W/m*k. Gdyby zrobil przesiadke a alu na srebro to predzej... dlatego bardzo prosze o zrodlo pochodzenia twoich informacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi