regaciarz Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Muszę z tym !@#@!#! blaszakiem wytrzymać jeszcze 2 miesiące ale już nie wyrabiam Przy ściąganiu czegokolwiek z dc++ wyskakuje mi niezgodność TTH, większość ściągniętych plików jest uszkodzona, podczas oglądania filmików z internetu przerywa w losowo wybranym momencie( tak jakby filmik się skończył). Miałem ten problem jakieś pół roku temu, wtedy wymieniłem dysk na nowy i problem ustał do wczoraj :/ Podczas oglądania filmu komputer się zawiesił i po ponownym odpaleniu windows sypał blue screenami, przeinstalowałem i teraz dzieją się takie cuda <_< dzieje się tak na obu kościach ramu( sprawdzałem dzisiaj zostawiając po 1 sztuce na płycie gł. i to samo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Memtest zrobiony? Karta sieciowa zintegrowana? - może wrzucić coś na pci dla przetestowania? Sterowniki do sieciówki i chipsetu najnowsze? - może starsze wrzucić? Chkdsk zrobiony? Partycje z danymi po pełnym formacie? (kiedyś mi się śpieszyło przy reinstalce i jakże byłem potem zdziwiony, gdy przy każdym większym rozpakowanym archiwum miałem błędy crc :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 sieciówka zintegrowana, sterowniki takie jak przy poprzednim windowsie na którym wszystko było dobrze, co do formatowania to jak zwykle wziąłem formatowanie szybkie, ale wcześniej sformatowałem z poziomu linuksa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 1. Wirus 2. Wyłączone DMA 3. Pada mobo 4. Stare sterowniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) Format z poziomu Linuxa? Na NTFS? Może właśnie tu tkwi problem... Edytowane 4 Lipca 2008 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 formatowałem na ntfs z poziomu linuksa, potem przy instalacji windowsa jeszcze wziąłem szybkie formatowanie. DMA włączone, na chwilę przeskanuję na obecność wirusów, sterowniki są dwulenie( tak jak i płyta główna) ale zazwyczaj nie było z nimi problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zarcel Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Ja tak mialem jak mialem wifi i gubila zasieg : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 jakoś teraz działa, pomógł pełny format połączony z ponowną instalacją windowsa, ale problem z blue screenami w dowolnie wybranym momencie nie ustał ;) pojawia się średnio raz dziennie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...