Skocz do zawartości
Trantitell

NOWY ZASILACZ bez wentyla...

Rekomendowane odpowiedzi

zobaczcie to: 

http://www.silentmaxx.de/nt_prosilence_fanless.php

i napiszcie czy  coś takiego jest wogóle możliwe???

no i czy dałoby sie zrobić cosik takiego domowym sposobem al'a macgiver:))

juz to kiedys wrzucalem :)

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=307...ghlight=#307357

ale po zestawieniu ceny i wydajnosci tego zasilacza to powiem kupa :P myslalem ze to EngelKing a to jakas tania "chinszczyzna" a jaku nich z rozrzutem jakosci dobrze wiemy :(

wole dac 200-250 zl za cichego Chiefteca 360W zamiast 1000 zl za jakies niewiadomo co :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezleli jest taki w sprzedazy, to chyba jest tez mozliwe ? 

Looknij tylko na cene, bezsens jak za ta kase.

codeshit tez jest w sprzedazy, a jest niemozliwy ;)

Swieta racja, odwoluje to co napisalem :P :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy potrafi ktoś zrobić taki zasilacz?? a co by sie stało jakby wrzucić jakąś chłodnice do takiego zwykłego zasilacza? spali sie? albo np. wyciągnąć część bebechów na zewnątrz i przykręcić do radiatora?? bawił sie tym ktoś ? ma kto jakieś wytyczne żeby pozbyć sie wentyli? ( wodne niewchodzi w gre bo często przenosze kompa i byłby z tym problem wielki...) a może jakaś pompa ciepła na ściance??

PS.a tak apropos to zwalniał ktoś procesor żeby niemieć chałasu?? ja mam atlona 2100+ i z przyjemnością bym go zwolnił byleby niemiał wentyla...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy potrafi ktoś zrobić taki zasilacz?? a co by sie stało jakby wrzucić jakąś chłodnice do takiego zwykłego zasilacza? spali sie? albo np. wyciągnąć część bebechów na zewnątrz i przykręcić do radiatora?? bawił sie tym ktoś ? ma kto jakieś wytyczne żeby pozbyć sie wentyli? ( wodne niewchodzi w gre bo często przenosze kompa i byłby z tym problem wielki...) a może jakaś pompa ciepła na ściance?? 

PS.a tak apropos to zwalniał ktoś procesor żeby niemieć chałasu?? ja mam atlona 2100+ i z przyjemnością bym go zwolnił byleby niemiał wentyla...

Dziwne troszke masz podejscie, zwalniac procka ?

To po co kupiles takiego, a nie celafona jakiegos ? 8O

Co do zasilaczy, to ktos na forum (Arkady ?) ma tak zrobione, ze radiatory sa na zewnatrz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale arkady ma zdaje sie jakies wiatraki.

a to chinskie badziewie MA W SRODKU HEATPIPES, (cena jednej 60Euro), wiec nie ludzcie sie ze w garazu z kawalka aluminium wyskrobiecie cos podobnego.

A Engelking nie robi zasilek bez wentyla, tylko z wentylem ktory sie wlacza od 45C, czyli jak ktos "liczy" to ten wiatrak i tak caly czas chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś niebardzo ufam temu zmniejszeniu napięcia ( na wentylach )... rzeczywiście hałasuje mniej ale i wydajność jest mniejsza... a jak wiadomo zasilacz kosztuje 100zł ... niechciałbym go spalić...

a znalazłem coś takiego:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11979449

wentyl wkładany do obudowy z regulacją obrotów... wiec pomyślałem że to jest idealne wyjście do zasilacza... przynajmiej sie niespali... tylko problem jest w tym że niewiem czy on czasem niebedzie chodził non-stop na full obrotach... przeciesz zasilacz sie grzeje strasznie...

co wy na to??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś niebardzo ufam temu zmniejszeniu napięcia ( na wentylach )... rzeczywiście hałasuje mniej ale i wydajność jest mniejsza... a jak wiadomo zasilacz kosztuje 100zł ... niechciałbym go spalić...

a znalazłem coś takiego:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11979449

wentyl wkładany do obudowy z regulacją obrotów... wiec pomyślałem że to jest idealne wyjście do zasilacza... przynajmiej sie niespali... tylko problem jest w tym że niewiem czy on czasem niebedzie chodził non-stop na full obrotach... przeciesz zasilacz sie grzeje strasznie... 

co wy na to??

Ehhhh ........

Kombinujesz jak kon pod gore, zamiast poszukac.

Mozna zjechac z halasem nie palac zasilki.

Poszukaj, naprawde wszystko nie tak dawno omawialismy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi