andrzejgilas Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Witam! Chciałbym dobrać najlepsze chłodznie na e7200 na płycie asusa p5k pro, grafike galaxy 8800 GT cooler master heatpipe, chipset na płycie i wiatrak do obudowy. Narazie posiadam nawiew 120mm coler mastera i wywiew fander (max obroty) 120mm. Obudowa cooler master elite 330. Zastanawiam sie nad scythe ninja cooper http://sklep.vico.pl/advanced_search_resul...ds=scythe+ninja i pastą zalmana STG1. Chyba powinien wejsc do budy ;-/. Do grafiki Thermalright HR-03 GT i fander 120 czy może słynny accelero s1 rev 2 ? Co do chipsetu płyty głownej to sam nie wiem co wybrać... a grzeje sie bardzo. Trzeci wiatrak chciałbym ustawic na dysk, czy może dokupic specjalne chłodzenie? System wstaje nawet na 4,2 ghz na boxie przy 1,35 ale temeratura szybko rośnie, chciałbym bardzo wydajne chlodzenie. Budżet to cos ok 400 zł na wszystko ale mogę nawet wyłożyć wiecej, bardziej liczy sie wygajnośc i efekty Bardzo proszę o pomoc, czy jest Ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Na proca albo pentagram karakorum za ~90zł albo scythe mugen za ~140zł , na grafikę accelero , jeśli dysk ma poniżej 50 to nie ma co dokładać wiatraków , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 (edytowane) Ja bym Ci polecił na procka - Thermalright ULTRA-120A Na allegro za 89zł. Temperatury mi spadły średnio o 20* w porównaniu do boxa. Na grafikę naprawdę potrzebujesz nowe chłodzenie? Ten cooler galaxy jest całkiem niezły. Ale można wpakować HR-03, a w tańszej i NIEWIELE gorzej opcji Accelero P5K-PRO - można jej zamontować Thermalrighta HR-05. Wiatrak do obudowy - S-flex 1600RPM Jakie tempy osiąga dysk, że chcesz go chłodzić? Edytowane 5 Lipca 2008 przez Andrew DC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...