Skocz do zawartości
andrzejgilas

Chłodzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym dobrać najlepsze chłodznie na e7200 na płycie asusa p5k pro, grafike galaxy 8800 GT cooler master heatpipe, chipset na płycie i wiatrak do obudowy. Narazie posiadam nawiew 120mm coler mastera i wywiew fander (max obroty) 120mm. Obudowa cooler master elite 330.

Zastanawiam sie nad scythe ninja cooper http://sklep.vico.pl/advanced_search_resul...ds=scythe+ninja i pastą zalmana STG1. Chyba powinien wejsc do budy ;-/. Do grafiki Thermalright HR-03 GT i fander 120 czy może słynny accelero s1 rev 2 ? Co do chipsetu płyty głownej to sam nie wiem co wybrać... a grzeje sie bardzo. Trzeci wiatrak chciałbym ustawic na dysk, czy może dokupic specjalne chłodzenie?

System wstaje nawet na 4,2 ghz na boxie przy 1,35 ale temeratura szybko rośnie, chciałbym bardzo wydajne chlodzenie. Budżet to cos ok 400 zł na wszystko ale mogę nawet wyłożyć wiecej, bardziej liczy sie wygajnośc i efekty

Bardzo proszę o pomoc, czy jest Ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym Ci polecił na procka - Thermalright ULTRA-120A

Na allegro za 89zł. Temperatury mi spadły średnio o 20* w porównaniu do boxa.

Na grafikę naprawdę potrzebujesz nowe chłodzenie? Ten cooler galaxy jest całkiem niezły. Ale można wpakować HR-03, a w tańszej i NIEWIELE gorzej opcji Accelero

P5K-PRO - można jej zamontować Thermalrighta HR-05.

Wiatrak do obudowy - S-flex 1600RPM

Jakie tempy osiąga dysk, że chcesz go chłodzić?

Edytowane przez Andrew DC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi