fikander Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Może ktoś z was ma albo widział testy Triton 70 chciałem kupić chłodzenie, które byłoby co namniej tak wydajne jak Arctic Cooling Freezer 7 Pro ale cichsze. Karakorum nie wejdzie mi do obudowy. Byłem już właściwie zdecydowany na CoolerMaster Hyper TX 2 ale zauważyłem tego Tritona jak w temacie. Jest on mniejszy i lżejszy od wyżej wymienionych coolerów. Ma możliwość zamontowania drugiego wentyla dla podniesienia wydajności (podobno, ale ciekawe jak to działa w praktyce. Czy wiecie coś więcej o tym chłodzeniu? Czy widzieliście jakąś recenzję albo test? Uprzejmie proszę o wasze opinie i informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cor3y Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) Może ktoś z was ma albo widział testy Triton 70 chciałem kupić chłodzenie, które byłoby co namniej tak wydajne jak Arctic Cooling Freezer 7 Pro ale cichsze. Karakorum nie wejdzie mi do obudowy. Byłem już właściwie zdecydowany na CoolerMaster Hyper TX 2 ale zauważyłem tego Tritona jak w temacie. Jest on mniejszy i lżejszy od wyżej wymienionych coolerów. Ma możliwość zamontowania drugiego wentyla dla podniesienia wydajności (podobno, ale ciekawe jak to działa w praktyce. Czy wiecie coś więcej o tym chłodzeniu? Czy widzieliście jakąś recenzję albo test? Uprzejmie proszę o wasze opinie i informacje. Jeżeli ze stajni ASUS'a, to może spróbuj Triton 75. Wygląda niepozornie, ale jest wydajny. Zmieniłem właśnie Freezera 7 na Tritona 75 + cooler 120mm CoolerMaster (pełny config w sigu). Cooler na minimum obrotów ma z Tritonem lepszą wydajność, niż Freezer. I do tego praktycznie go nie słychać. No i jego powierzchnia sprawia, że chłodzi mi od razu chipset, pamięci i sekcję zasilania na mobo. W tej chwili na idle na 3,2GHz (E8200) mam 39st przy wiatraku na minimum - najgłośniejsze są w tej chwili dyski (skrzynki bitumiczne się kłaniają :) ) Edytowane 4 Lipca 2008 przez Cor3y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikander Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Szukam na sieci ale coś mało. Nie widzę też nigdzie testów drugiego z coolerów, który mnie zainteresował tj. Thermaltake TMG i1. A może o tym możecie coś powiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...