pedroz Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Mam zamiar kupić taki zestaw: Asus p4s533 Pentium IV 1.6A DDR 256 SAMSUNG PC-2700 Obudowa Feel V / Emotion Volcano 7+ w związku z tym mam pytanie, czy każdy pentium 1.6A kręci się dobrze. Te dobre pamięci i wentylator kupuję tylko po to, by osiągnąć na tym zestawie najmniej 2.2-2.4 Ghz. Czy szukać jakiejś konkretnej serii procesorów czy brać co leci bo i tak dam rade go tak podkręcić. Pytanie to o tyle mnie dręczy, że za pieniądze wydane na taki zestaw mógłbym spokojnie kupić AMD 1900 lub kupić gorsze pamięci i wentyl i wziać P IV 1.8A. Przy okazji mam jeszce dwa pytania. Czy obudowa Modecom Emotion jest bezproblemowa? Chodzi mi o umieszcanie dyskow i CDromów - z tego co wiem, niekiedy nie można w obudowach odpowiednio ich rozmieścić. Drugie pytanie dotyczy mojego GF2 Ti. Czy będzie on z tym zestawem, podkręconym do powiedzmy 2.2 Ghz, chodził nalezycie - nie bedzie go dusił? Z góry dzieki za odpowiedź. W poniedziałek lub środę kupuję ten sprzęt, to na pewno będę miał jeszce kilka pytań odnośnie samego podkręcania :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Mam zamiar kupić taki zestaw: Asus p4s533 Pentium IV 1.6A DDR 256 SAMSUNG PC-2700 Obudowa Feel V / Emotion Volcano 7+ w związku z tym mam pytanie, czy każdy pentium 1.6A kręci się dobrze. No zależy :) są sztuki idące na 2,6 i więcej a mój (1.6A COSTA RICA) leci "zaledwie" na 2,25 GHz (FSB 140) przy 1,7V (czyli faktycznie 1,66) na MSI 645 Ultra i ABIT SD7-533... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedroz Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 czyli nic pewnego... ale 2.26 to i tak dobry wynik. Czy te pamięci rzeczywiście pomagają w podkręcaniu procka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthNICK Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 90% pentakow idzie na 2,1-2,4 stabilnie, mam teraz dziwna sztuke ktora na mobo MSI EMAX(poprzdniczka chyba lepsza byla)idzie zaledwie na 130fsb,pozniej bardzo szybko sie wysypuje albo wcale nie wstaje:( Ale wiekszosc ma szczescie, ASUS na 845E spoko ale rownie dobre tansze rozwiazanie to MS845ARU(jak trafisz)w duzej kasie wzialbym 845EMAX2BLR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedroz Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 90% pentakow idzie na 2,1-2,4 stabilnie, mam teraz dziwna sztuke ktora na mobo MSI EMAX(poprzdniczka chyba lepsza byla)idzie zaledwie na 130fsb,pozniej bardzo szybko sie wysypuje albo wcale nie wstaje:( Ale wiekszosc ma szczescie, ASUS na 845E spoko ale rownie dobre tansze rozwiazanie to MS845ARU(jak trafisz)w duzej kasie wzialbym 845EMAX2BLR o tym moim Asusie na Sisie tez zlyszalemsporo dobrego, wiec chyba go kupie, zreszta jest podobno bardzo szybki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 90% pentakow idzie na 2,1-2,4 stabilnie, mam teraz dziwna sztuke ktora na mobo MSI EMAX(poprzdniczka chyba lepsza byla)idzie zaledwie na 130fsb,pozniej bardzo szybko sie wysypuje albo wcale nie wstaje:( Ale wiekszosc ma szczescie, ASUS na 845E spoko ale rownie dobre tansze rozwiazanie to MS845ARU(jak trafisz)w duzej kasie wzialbym 845EMAX2BLR o tym moim Asusie na Sisie tez zlyszalemsporo dobrego, wiec chyba go kupie, zreszta jest podobno bardzo szybki. a nie zasanawiałeś sie nad asusem P4b533. Ktory z tych modeli jest wydajnijszy [nie patrzac na cene] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Mam zamiar kupić taki zestaw: Asus p4s533 Pentium IV 1.6A DDR 256 SAMSUNG PC-2700 Obudowa Feel V / Emotion Volcano 7+ w związku z tym mam pytanie, czy każdy pentium 1.6A kręci się dobrze. No zależy :) są sztuki idące na 2,6 i więcej a mój (1.6A COSTA RICA) leci "zaledwie" na 2,25 GHz (FSB 140) przy 1,7V (czyli faktycznie 1,66) na MSI 645 Ultra i ABIT SD7-533... A ty Lisku, co bys brał Asusa na intelu czy na sisie? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 A co sadzicie o Epoxie 4G4A+ bo sie wacham pomiedzy nim a Asusem 4B533 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedroz Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 a nie zasanawiałeś sie nad asusem P4b533. Ktory z tych modeli jest wydajnijszy [nie patrzac na cene] no właśnie cena gra tu ważną rolę... i tak wydam na tego kompa kuuupę kasy, więc wolę pozostać przy tym sisowym asusie. BTW, czy ktośz was ma tą płytę, a jeśli tak, czy mógłby podzielić się wrażeniami z kręcenia na niej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Z wszystkich, ktore ja testowalem (1.6A) a byly to SL688 Costa Rica ani jeden nie poddal sie zanim nie dobil do ok. 2.4Ghz. Niemniej jednak procki byly z jednego zrodla (pewnie podobny czas produkcji) i testowane na jednej plycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 a nie zasanawiałeś sie nad asusem P4b533. Ktory z tych modeli jest wydajnijszy [nie patrzac na cene] no właśnie cena gra tu ważną rolę... i tak wydam na tego kompa kuuupę kasy, więc wolę pozostać przy tym sisowym asusie. BTW, czy ktośz was ma tą płytę, a jeśli tak, czy mógłby podzielić się wrażeniami z kręcenia na niej? Ja właśnie mam i mam także mozliwosc wymiany na asusa P4B533. i chyba tak zrobie. WHY? P4B533 -fsb do 200 -napiecie do 2V -zmana napiecia na agp -dzelniki do 1/6 -usb 2.0 -jest to intel wiec nnie bedze problemów z procesorem tej samej marki -brak ata 133[ ale ti chyba najmniejsza wada - ddr266 [ale p4 1.6a powiniem pójsc na 166 wiec i tak bedze drr333] P4S533 -mam problem ze zintegrowana karta dzwiekowa [ale prowdopodobnie jest płyta walnieta, dlatego mam mozliwosc wymiany] -cos jest nie tak z Agp [mój prolink gf2 ti nie che współpracować, komp sie nie budzi] -brak usb 2.0 a zalety -ata 133 -drr333 -cena W wydaj mi sie ze inetl jest tu rozsadniejszym rozwiazaniem nie patrzac na cene [niestety ja za swojego asusa dałem 750zł, tak wtedy kosztował. Nie pytajcie sie dlaczego tyle zapłaciłem w komputroniku bo to długo historia. Ze to mam mozliwosc wymiany na inna płyte i chyba wezna asusa P4b533] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Mam zamiar kupić taki zestaw: Asus p4s533 Pentium IV 1.6A DDR 256 SAMSUNG PC-2700 Obudowa Feel V / Emotion Volcano 7+ w związku z tym mam pytanie, czy każdy pentium 1.6A kręci się dobrze. Te dobre pamięci i wentylator kupuję tylko po to, by osiągnąć na tym zestawie najmniej 2.2-2.4 Ghz. Czy szukać jakiejś konkretnej serii procesorów czy brać co leci bo i tak dam rade go tak podkręcić. Pytanie to o tyle mnie dręczy, że za pieniądze wydane na taki zestaw mógłbym spokojnie kupić AMD 1900 lub kupić gorsze pamięci i wentyl i wziać P IV 1.8A. Przy okazji mam jeszce dwa pytania. Czy obudowa Modecom Emotion jest bezproblemowa? Chodzi mi o umieszcanie dyskow i CDromów - z tego co wiem, niekiedy nie można w obudowach odpowiednio ich rozmieścić. Drugie pytanie dotyczy mojego GF2 Ti. Czy będzie on z tym zestawem, podkręconym do powiedzmy 2.2 Ghz, chodził nalezycie - nie bedzie go dusił? Z góry dzieki za odpowiedź. W poniedziałek lub środę kupuję ten sprzęt, to na pewno będę miał jeszce kilka pytań odnośnie samego podkręcania :) z vulcano 7+ daj sobie spokój box-owy cooler jest naprawne całkiem niezły [dojechałem na nim do 2.4] jezeli juz chcesz napiawde dobre chłodzenie to zmontuj sobie WC. :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 A ty Lisku, co bys brał Asusa na intelu czy na sisie? :?: A ja poczekałbym na ABIT'a na SiS 645DX, bo już niedługo się pojawi :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 A ty Lisku, co bys brał Asusa na intelu czy na sisie? :?: A ja poczekałbym na ABIT'a na SiS 645DX, bo już niedługo się pojawi :)) :( ale do wybory mam tylko te dwie [dostaje z gwarancji 8) ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedroz Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 W wydaj mi sie ze inetl jest tu rozsadniejszym rozwiazaniem nie patrzac na cene [niestety ja za swojego asusa dałem 750zł, tak wtedy kosztował. Nie pytajcie sie dlaczego tyle zapłaciłem w komputroniku bo to długo historia. Ze to mam mozliwosc wymiany na inna płyte i chyba wezna asusa P4b533] drogi ten asus... nawet gdybym nie brał tego volcano, to i tak musiałbym dopłacić 100 zł, a tego mój budżet już nie wytrzyma. no to mam dylemat... może ktoś mi doradzi co wziąć? jak z volcano to za ok 560 zł, jak bez to za ok.700 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthNICK Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zastanowcie sie jeszcze raz: Jak idzie o SIS to ASUS wydaje sie niezly,jednak jak juz zauwazono Intel sie lepiej sprawuje ,za to na UIntelu wywalic 750zl za MB chyba nie ma sensu i lepiej wziac MS845ARU(na wymarciu)albo MAX2LR(ale nie MAX1 sa kiepkie),tazke niezly wydaje sie MS645LRU za ok 530zl,jak czekamy to na ABITa SIS 645DX,zas EPOX odpada:) Jak mowi na MS uwazajcie potrafia wypuscic doskonalo plyte zeby nastepnie skopac nastepce co do coolerow to malo ktory duzo droszy chlodzi lepiej niz BOXOwy,w przypadku P4 kupowanie innego coolera przy nie extremalnych zastosowaniach(ale lepiej WC)jest glupota Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 P4 1.60A z 23/4/2002 chlodzienie boksowe i poszedl na 2600 MHz! Moj z 15/2/2002 dziala na 2400 maksymalnie. Plyta? tylko 845G bo: 1. to Intel 2. cena przystepna 3. DDR333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 nie wiem jak wy albe ja biore asusa P4B533 w moim przypadku musze dopłacić tylko 50zł i to mi sie opłaca intel jest lepszy od sisa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Mam zamiar kupić taki zestaw: Asus p4s533 Pentium IV 1.6A DDR 256 SAMSUNG PC-2700 Obudowa Feel V / Emotion Volcano 7+ w związku z tym mam pytanie, czy każdy pentium 1.6A kręci się dobrze. Te dobre pamięci i wentylator kupuję tylko po to, by osiągnąć na tym zestawie najmniej 2.2-2.4 Ghz. Czy szukać jakiejś konkretnej serii procesorów czy brać co leci bo i tak dam rade go tak podkręcić. Pytanie to o tyle mnie dręczy, że za pieniądze wydane na taki zestaw mógłbym spokojnie kupić AMD 1900 lub kupić gorsze pamięci i wentyl i wziać P IV 1.8A. Przy okazji mam jeszce dwa pytania. Czy obudowa Modecom Emotion jest bezproblemowa? Chodzi mi o umieszcanie dyskow i CDromów - z tego co wiem, niekiedy nie można w obudowach odpowiednio ich rozmieścić. Drugie pytanie dotyczy mojego GF2 Ti. Czy będzie on z tym zestawem, podkręconym do powiedzmy 2.2 Ghz, chodził nalezycie - nie bedzie go dusił? Z góry dzieki za odpowiedź. W poniedziałek lub środę kupuję ten sprzęt, to na pewno będę miał jeszce kilka pytań odnośnie samego podkręcania :) Moze nie na kazde pytanie ale na kilka postaram sie odpowiedziec. Musialbys miec pecha zeby ten PIV 1.6A nie poszedl na 2.2Ghz. Ida z reguly (czyt w 80 proc) na 2.4Ghz. Nie oplaca sie brac PIV 1.8A z lepszym wentylem w zamian bo i tak nie podkrecisz go wiecej niz 1.6, nawet wentyl nie pomoze. O obudowie to nie mam pojecia :P A co do Twojego gf2Ti to rzeczywiscie bedzie Ci, jak to sam okresliles, dusilo :) Ten sprzecik jest bardzo fajnym rozwiazaniem jak na dzisiejsze czasy. Jezeli bedziesz mial szczescie to pojdzie Ci ten procek na 2.8Ghz do tego nazbierasz na gf3ti500 i bedziesz se gral w DIII spokojnie. A co do plyty to wybralbym P4S533. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedroz Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 A co do plyty to wybralbym P4S533. czyli to co ja sam wybrałem? w takim razie ok :) wezmę jednak tego Asusa na Sisie. Dzięki za odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Mam zamiar kupić taki zestaw: Asus p4s533 Pentium IV 1.6A DDR 256 SAMSUNG PC-2700 Obudowa Feel V / Emotion Volcano 7+ Zestawik spoko ale nie potrzebny ten cooler (BOXowy kest cichy i wydajny) i obudowę bym zmienił na Enlighta EN-7233 300W P4 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedroz Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 w obudowie zalezy mi na panelu z wyjsciami słuchawek i mikrofonu z przodu, wiec ten enlight odpada :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 ja mam teraz boxowego collera i moj p 4 dziala na 2.4 jak narazie bez problema pamieci mam do dup.................y bo moja plyta nie obsluguje innych POLECAM ZWYKLY COLER bo na volcano doszedlem do 2.46 i koniec moze to przyczyna pamieci 133@160mhz ne wem ne znam se :)))))))))))))))))))))))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...