Newbe8 Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 (edytowane) Dobry :D Mam sobie takiego oto kompika X2 4200+ na 939 , Płytkę asusa na Nfroce 4 U 2 GB CL2 (?? WTF) ( z nakleiki zczytałem 2-2-2-5 3200 ) :blink: marka Crosars i gpu 7600 GT zasilacz 500 w od tugan Co mogę z tego jeszcze wyciągnąc , jak trzeba wiecej informacji to piszcie co Edytowane 5 Lipca 2008 przez newbee88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Dobry :D Mam sobie takiego oto kompika X2 4200+ na 939 , Płytkę asusa na Nfroce 4 U 2 GB CL2 (?? WTF) ( z nakleiki zczytałem 2-2-2-5 3200 ) :blink: marka Crosars i gpu 7600 GT zasilacz 500 w od tugan Co mogę z tego jeszcze wyciągnąc , jak trzeba wiecej informacji to piszcie co Ram to napewno DDR1, więc stąd te niskie timingi. Pobaw sie BIOSem i ClockGenem, może coś osiągniesz w miarę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Newbe8 Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Ram to napewno DDR1, więc stąd te niskie timingi. Pobaw sie BIOSem i ClockGenem, może coś osiągniesz w miarę. No ale jak się biosem pobawić ? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Manual płyty głównej w łapę + google i do roboty, nikt tu za rączkę nie będzie Cię prowadził. Dopiero jak cos nie będzie wychodzić, to ktoś może pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Newbe8 Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Manual płyty głównej w łapę + google i do roboty, nikt tu za rączkę nie będzie Cię prowadził. Dopiero jak cos nie będzie wychodzić, to ktoś może pomóc. Nie chcesz pomóc to po co piszesz <_< . To jest dział podstawowe zagadnienia , więc chyba odpowiednie miejsce dla początkującego ... "Jak podkręcić, gdzie znaleźć i dlaczego nie działa." To też zgodnie z przeznaczeniem pytam JAK podkręcić i Gdzie znaleść odpowiednie opcje (chociaż jak mają się nazywać) Tak więc może ktoś inny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 W ClockGenie masz PLL Control i tam możesz kręcić, ale najpierw zmień sobie dzielnik pamięci w BIOSie bo przypalisz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 No ale jak się biosem pobawić ? :rolleyes: Na forum jest cały dział nt. podkręcania. Poczytaj sobie najpierw, bo następne Twoje pytanie będzie: "Nie działa mi komputer, ratujcie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Na forum jest cały dział nt. podkręcania. Poczytaj sobie najpierw, bo następne Twoje pytanie będzie: "Nie działa mi komputer, ratujcie". Otóz to, dlatego odesłałem go do podstaw. Bez rozumienia pojęc typu "dzielnik pamięci" biorąc się za O/C można jedynie coś zepsuć :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Nie chcesz pomóc to po co piszesz <_< . To jest dział podstawowe zagadnienia , więc chyba odpowiednie miejsce dla początkującego ... "Jak podkręcić, gdzie znaleźć i dlaczego nie działa." To też zgodnie z przeznaczeniem pytam JAK podkręcić i Gdzie znaleść odpowiednie opcje (chociaż jak mają się nazywać) Tak więc może ktoś inny :wink: nawet nas nie dobijaj... tobie się po prostu nie chce szukać i czekasz na gotowe. http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=177 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...