koziyashi Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Witam A więc od początku, kupiłem sobie wczoraj komputer, no i wiadomo instalacja systemu, sterowników, programów i innych pierdół, dzisiaj jednak chciałem już sprawdzić jak maszyna sprawdza się podczas grania... Po 30 minutach szarpania w Assassin's Creed moje uszy popieścił nieprzyzwoity pisk wydobywający się z obudowy, coś w stylu tych denerwujących dźwięków co się je do telefonów komórkowych wrzuca, ażeby poddenerwować teściową, wysokie tony jak cholera, a że mnie panowie z serwisu uraczyli wyświetlaczem LCD pochyliłem się zerknąć jaka temperatura, oscylowała w granicach 60 C. Jednak jak wyłączyłem gre, po 5 min, gdy temperatura troche spadła wszystko wróciło do normy, tylko dysk tak troche popierdywał, ale to mnie nie przerażało :rolleyes: . Tak więc moje pytanie brzmi, czy ten pisk to może sprawka boxowego wentylatora Intela, a może wentylatorka dołączonego do obudowy (I-box Lynx 228), a może w ogóle co innego wydaje ten przeraźliwy dźwięk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 (edytowane) Prawdopodobnie cewki od sekcji zasilania procka. Edytowane 5 Lipca 2008 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Jaki zasilacz, jaki konfig? Zestaw gotowy czy skladany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziyashi Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) radeksz Ale co z tym fantem zrobić? Dodam jeszcze, że jeden kumpel w ogóle nie słyszy tego dźwięku, a drugiemu z kolei, aż uszy zatyka, so wtf!? bartek46op Zasilacz Modecom'a 500W Fell III proc e7200 os Xp sp3 mobo Asus p5k dysk samsung f1 320gb grafika hd4850 2x2gb kingston'a no i obudowa I-box lynx 228 Zestaw składany Edytowane 6 Lipca 2008 przez koziyashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Najlepiej (jesli to cewki) zalac cewki klejem takim pistoletowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Ale co z tym fantem zrobić? Dodam jeszcze, że jeden kumpel w ogóle nie słyszy tego dźwięku, a drugiemu z kolei, aż uszy zatyka, so wtf!?Jak pracowałem w sklepie to takie rzeczy (np. piszczące zasilacze) normalnie reklamowaliśmy u dystrybutora i zawsze nam wymieniali więc jeśli bardzo cię to denerwuje to spróbuj reklamować sprzęt. A z tym, że jedni słyszą a inni nie to spowodowane jest to częstotliwością dźwięku. Po prostu to piszczenie ma bardzo wysoką częstotliwość i nie każdy jeszcze słyszy w tym zakresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziyashi Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Jak pracowałem w sklepie to takie rzeczy (np. piszczące zasilacze) normalnie reklamowaliśmy u dystrybutora i zawsze nam wymieniali więc jeśli bardzo cię to denerwuje to spróbuj reklamować sprzęt. A z tym, że jedni słyszą a inni nie to spowodowane jest to częstotliwością dźwięku. Po prostu to piszczenie ma bardzo wysoką częstotliwość i nie każdy jeszcze słyszy w tym zakresie. Dokładnie tak jak piszesz, zgłębiłem się troche w tą materię i faktycznie nie każdy słyszy ten dźwięk. To jest coś w tylu tego http://www.wrzuta.pl/audio/gQGUZmAEmJ/20060610_ringtone lub http://www.sendspace.pl/file/6CIKOrwz/ (to samo tylko do ściągnięcia) Piszesz, że to może być spowodowane zasilaczem ? Anyway, i tak jutro pójde to zaniose niech mi wymienią którąś część, albo niech coś popsikają, nie wiem cholera, ale dźwięk strasznie irytuje, aż głowa boli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziyashi Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Problem rozwiązany, karta graficzna się przegrzewała, przez co inne podzespoły miały wysoką temperaturę, zamówiłem więc nowe chłodzenie Coolink GFXChilla na karte i mam nadzieje że bedzie orajt! Aye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...