Skocz do zawartości
koziyashi

Problem, Co W Obudowie Piszczy !?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

A więc od początku, kupiłem sobie wczoraj komputer, no i wiadomo instalacja systemu, sterowników, programów i innych pierdół, dzisiaj jednak chciałem już sprawdzić jak maszyna sprawdza się podczas grania... Po 30 minutach szarpania w Assassin's Creed moje uszy popieścił nieprzyzwoity pisk wydobywający się z obudowy, coś w stylu tych denerwujących dźwięków co się je do telefonów komórkowych wrzuca, ażeby poddenerwować teściową, wysokie tony jak cholera, a że mnie panowie z serwisu uraczyli wyświetlaczem LCD pochyliłem się zerknąć jaka temperatura, oscylowała w granicach 60 C. Jednak jak wyłączyłem gre, po 5 min, gdy temperatura troche spadła wszystko wróciło do normy, tylko dysk tak troche popierdywał, ale to mnie nie przerażało :rolleyes: . Tak więc moje pytanie brzmi, czy ten pisk to może sprawka boxowego wentylatora Intela, a może wentylatorka dołączonego do obudowy (I-box Lynx 228), a może w ogóle co innego wydaje ten przeraźliwy dźwięk?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radeksz

Ale co z tym fantem zrobić? Dodam jeszcze, że jeden kumpel w ogóle nie słyszy tego dźwięku, a drugiemu z kolei, aż uszy zatyka, so wtf!?

bartek46op

Zasilacz Modecom'a 500W Fell III

proc e7200

os Xp sp3

mobo Asus p5k

dysk samsung f1 320gb

grafika hd4850

2x2gb kingston'a

no i obudowa I-box lynx 228

Zestaw składany

Edytowane przez koziyashi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co z tym fantem zrobić? Dodam jeszcze, że jeden kumpel w ogóle nie słyszy tego dźwięku, a drugiemu z kolei, aż uszy zatyka, so wtf!?

Jak pracowałem w sklepie to takie rzeczy (np. piszczące zasilacze) normalnie reklamowaliśmy u dystrybutora i zawsze nam wymieniali więc jeśli bardzo cię to denerwuje to spróbuj reklamować sprzęt. A z tym, że jedni słyszą a inni nie to spowodowane jest to częstotliwością dźwięku. Po prostu to piszczenie ma bardzo wysoką częstotliwość i nie każdy jeszcze słyszy w tym zakresie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pracowałem w sklepie to takie rzeczy (np. piszczące zasilacze) normalnie reklamowaliśmy u dystrybutora i zawsze nam wymieniali więc jeśli bardzo cię to denerwuje to spróbuj reklamować sprzęt. A z tym, że jedni słyszą a inni nie to spowodowane jest to częstotliwością dźwięku. Po prostu to piszczenie ma bardzo wysoką częstotliwość i nie każdy jeszcze słyszy w tym zakresie.

Dokładnie tak jak piszesz, zgłębiłem się troche w tą materię i faktycznie nie każdy słyszy ten dźwięk. To jest coś w tylu tego

http://www.wrzuta.pl/audio/gQGUZmAEmJ/20060610_ringtone

lub

http://www.sendspace.pl/file/6CIKOrwz/ (to samo tylko do ściągnięcia)

Piszesz, że to może być spowodowane zasilaczem ? Anyway, i tak jutro pójde to zaniose niech mi wymienią którąś część, albo niech coś popsikają, nie wiem cholera, ale dźwięk strasznie irytuje, aż głowa boli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi