Andrew DC Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Różnica w temp. CPU między otwartą a zamkniętą obudową wynosi 5*C. To zdecydowanie za dużo. W tej chwili wnętrze wygląda tak : W zasilaczu Sflex biega na 1000 i pod obciążeniem na 1200. Wentyl wyciągowy 900RPM. Kratka wycięta, więc przepływ jest swobodny. Co zrobić, żeby zbić trochę te tempy? Nie ukrywam, że nie chciałbym zwiększać prędkości wentyli. Z przodu na dole jest miejsce na jeszcze jedną 120, ale sprawdzałem i z nią czy bez - bez różnicy, bo obudowa posiada przód zrobiony z metalowej siatki i powietrze wlatuje przez cały przód. Zastanawiałem się, czy nie zrobić tunelu łączącego radiator CPU z wentylem wyciągowym. Co o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Zrobienie tunelu może pomóc - warto sprawdzić. Ja bym jednak pomyślał po prostu o kontrolerze. Wszystko wskazuje na to, że po prostu wentylator tylni oraz ten w zasilaczu mają zbyt niską wydajność by wymusić odpowiedni przepływ. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiss Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 U mnie obudowa otwarta, czy zamknięta to nie robi to żadnej różnicy. Temperatura jest cały czas taka sama, ale wentyl na procku w idle i wyciągowy chodzą na 1400, więc może dla tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Zmniejsz obroty frontowego wentylatora, powinno pomóc. Zresztą przy 1400rpm radiator procesora szybciej nie odda ciepła niz na przykład przy 800rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...