sesq Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) elo, Jak otwieram takimi dwoma programami Rawy z Fuji s5 ( .RAF ) to mi wychodza takie poprzekrecane zdjęcia. Jak otwieram je w photoshopie to normalnie wygladają. Zakładam nie nie znacie rozwiazania na ten problem ale moze powiecie mi jak przetobic te rawy na jakiś inny format nie tracąc żadnych danych zdjecia ( czyli bez nadawania kontrastu itp ) bo to pewnie te programy sobie nie radzą z tym formatem. jakby co to zdjecie wyglada tak jak mialo wygladac tylko jest przekręcone ;p Edytowane 6 Lipca 2008 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 elo, Jak otwieram takimi dwoma programami Rawy z Fuji s5 ( .RAF ) to mi wychodza takie poprzekrecane zdjęcia. Jak otwieram je w photoshopie to normalnie wygladają. Zakładam nie nie znacie rozwiazania na ten problem ale moze powiecie mi jak przetobic te rawy na jakiś inny format nie tracąc żadnych danych zdjecia ( czyli bez nadawania kontrastu itp ) bo to pewnie te programy sobie nie radzą z tym formatem. Może na stronie producenta są aktualizacje/pluginy do tych programów, które pozwalają na poprawne wyświetlanie *.RAF (tak jak jest w przypadku IrfanView - trzeba ściągnąć plugin). A co do bezstratnego formatu... eee... nie da się raczej, możesz wrzucić to w TIFFy, ale nie będzie to RAW. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Znajdź jakiś konwerter do .DNG, a potem już szop albo inny prog. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...