doss Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zaczynam ten topic, by troche uporzadkowac bardzo rozsiane i czasem troche chaotyczne informacje na temat RAMDAC, mozliwosci jednoczesnego korzystania z tv-out jak i monitora, klonowania ekranow i wszelkich ograniczen z tym zwiazanych. Moze to byc swoisty poradnik. Mam nadzieje na szeroki odzew i rzetelne informacje. Na poczatek wiec taka kwestia: do czego tak naprawde jest uzyteczny podwojny RAMDAC w kartach graficznych, ktore sa ponadto wyposazone w wyjscie tv-out. Skupiajac sie na produktach ATI przeciez korzystajac z trybu teatralnego mozna puscic na telewizorze film a jednoczesnie pracowac na monitorze. Wiec, po co? doss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zaczynam ten topic, by troche uporzadkowac bardzo rozsiane i czasem troche chaotyczne informacje na temat RAMDAC, mozliwosci jednoczesnego korzystania z tv-out jak i monitora, klonowania ekranow i wszelkich ograniczen z tym zwiazanych. Moze to byc swoisty poradnik. Mam nadzieje na szeroki odzew i rzetelne informacje. Na poczatek wiec taka kwestia: do czego tak naprawde jest uzyteczny podwojny RAMDAC w kartach graficznych, ktore sa ponadto wyposazone w wyjscie tv-out. Skupiajac sie na produktach ATI przeciez korzystajac z trybu teatralnego mozna puscic na telewizorze film a jednoczesnie pracowac na monitorze. Wiec, po co? doss Z tego co mi wiadomo drugi ramdac jest po to by móc jednocześnie na dwóch monitorach pracować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Koniec Dwa ramdaci znajduja sie na kartach ze wsparcem dla Dwoch monitorow. Nie sa potrzebne na kartach, ktore maja jedno wyjscie VHA oraz TV-OUT - do TV outa jest osobny najczesciej uklad na karcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 A powiedzcie mi coś takiego. Czy jak będę miał 2 ramdaki to mogę pracować na kompie a w tym czasie z tego samego kompa przez wyjście TV ktoś będzie sobie oglądał film na TV???? Ciekawi mnie to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Oczywiscie, ze tak. Mam 2x350mhz ramdac i ogladam se film na TV, a na kompie mam pulpit :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 czyli ja to tez mam ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 no i wlasnie , tu jest caly problem , ze ktos kto ma 1 ramdac (np ja) nie moze miec pulpitu na monitorze a na telvisorze divixa :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Vengeance może mieć pulpit na monitorze a na TV film. Mam takiego Herca jak twój i np. mała ogląda teraz bajkę a ja piszę te słowa. Drugi RAMDAC jest potrzebny do niezależnego działania na dwa monitory. Dam przykład: Mając kartę z jednym RAMDACiem mogę jednocześnie oglądać film na TV i przeglądać forum, nie mogę natomiast wyjść ze swojego konta w WinXP i zalogować się na innym koncie ponieważ film przestanie się wyświetlać na TV. W karcie z dwoma RAMDACami jeden obsługiwałby film niezależnie a drugi monitor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Vengeance może mieć pulpit na monitorze a na TV film. Mam takiego Herca jak twój i np. mała ogląda teraz bajkę a ja piszę te słowa. Drugi RAMDAC jest potrzebny do niezależnego działania na dwa monitory. Dam przykład: Mając kartę z jednym RAMDACiem mogę jednocześnie oglądać film na TV i przeglądać forum, nie mogę natomiast wyjść ze swojego konta w WinXP i zalogować się na innym koncie ponieważ film przestanie się wyświetlać na TV. W karcie z dwoma RAMDACami jeden obsługiwałby film niezależnie a drugi monitor. Vengeance może mieć pulpit na monitorze a na TV film. Mam takiego Herca jak twój i np. mała ogląda teraz bajkę a ja piszę te słowa. Drugi RAMDAC jest potrzebny do niezależnego działania na dwa monitory. Dam przykład: Mając kartę z jednym RAMDACiem mogę jednocześnie oglądać film na TV i przeglądać forum, nie mogę natomiast wyjść ze swojego konta w WinXP i zalogować się na innym koncie ponieważ film przestanie się wyświetlać na TV. W karcie z dwoma RAMDACami jeden obsługiwałby film niezależnie a drugi monitor. Vengeance może mieć pulpit na monitorze a na TV film. Mam takiego Herca jak twój i np. mała ogląda teraz bajkę a ja piszę te słowa. Drugi RAMDAC jest potrzebny do niezależnego działania na dwa monitory. Dam przykład: Mając kartę z jednym RAMDACiem mogę jednocześnie oglądać film na TV i przeglądać forum, nie mogę natomiast wyjść ze swojego konta w WinXP i zalogować się na innym koncie ponieważ film przestanie się wyświetlać na TV. W karcie z dwoma RAMDACami jeden obsługiwałby film niezależnie a drugi monitor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 ups coś się forum pieprzy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...