GOJU Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) Witam. Mam pamięci Patriot 2x2GB. Jakie timingi ustawić, aby pamięci były wydajniejsze? Chyba, że te timingi są ok. Na screenie macie wszystko co potrzebne. Konfiguracja sprzętowa w sygnaturce. Ps. Pamięci CL4 Edytowane 6 Lipca 2008 przez GOJU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) 4-4-4-12-52-12-12-12-12 800mhz 2,2v w biosie.Jeżeli będzie stabilnie to zjeżdżaj z tych czterech ostatnich dwunastek na piątki. Edytowane 7 Lipca 2008 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOJU Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 4-4-4-12-12-12-12-12 800mhz 2,2v w biosie.Jeżeli będzie stabilnie to zjeżdżaj z tych czterech ostatnich dwunastek na piątki.Kiedy ustawiam 2,2v to wyświetla mi się ta linia na czerwono, co oznacza, że jest to niebezpieczne ustawienie. Na pewno mogę tyle ustawić? I jeszcze jedno. Jaki dzielnik ustawić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOJU Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 up Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Przecież nawet producent gwarantuje pracę przy napięciu 2,2 V (timings table, EPP #1), czyli do 2,5 można dawać :twisted2: . A co do dzielnika to ustaw taki, aby pamięci chodziły przy możliwie największej liczbie MHz. I najpierw polecałbym zbadanie maksymalnej prędkości z jaką mogą pracować pamięci, a dopiero potem zacieśnianie timingów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...