Skocz do zawartości
elfuego

100% Obciążenia Procesora Przy Filmach Hd

Rekomendowane odpowiedzi

problem polega na tym,żę czytam że niby moja grafika powinna odtwarzać filmy hd bez problemu , nie obciązając procesora w komputerze. niby ma przejąć jakieś obliczenia i obciążenie procka powinno być około 40%. jestem zielony w tym temacie .posciągałem kodeki, łaty ,nie łaty niezbędne, i nic dalej 100%. w inter video mam komunikat przy odtwarzaniu filmu - hardwear acceleration not use a powinno być in use. i wnnerwia mnie jak czytam że ludzie z fx 5200 i celeronem 1.6 ghz oglądają filmy w 1080i a ja mam problemy z 720p.czy ktoś mógł by mi pomóc .czy jest jakieś lekarstwo na ten problem jakaś konfiguracja, cudowna,zmiana grafy nie wchodzi w gre,no money.

z góry dziękuję

Edytowane przez elfuego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Satchboogie

a jakie to ma znaczenie jezeli ma kolega jeszcze płyte z AGP to logicznym wydaje się byc ze procesor nalezy raczej do starszych tak wiec bedzie troszkę za słaby... ponieważ twoja karta obsługuje PURE VIDEO pobierz sobie ten dekoder i skonfiguruj on odciązy trochę twój procesor przy dekodowaniu filmów HD...

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki panowie za szybką odpowiedz. zainstalowałem nvidia decoder. kmp, i to samo 100%,ale pogrzebie w tym kmp z tymi kodekami.troche dziwne ze na mojej grafie lipa z tym purem 6600 bez problemu to obsługują, a tu taki prezent od nvidi motyla noga.a procek dzielny sempron 2ghz.

ps. poinstalowałem tez av. core i to samo tylko ikonka kodera halli mi wyskakuje ale nic nie daje.troche lipa ze czytam znowu ze kolom na ?????mx4000???????? chodzi na 50% obciązenia procka a to moje se nie radzi.

jestem otwarty na propozycje , jesli ktoś ma pomysł jak temu zaradzić

Pozdrawiam wszystkich, Dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi