elfuego Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) problem polega na tym,żę czytam że niby moja grafika powinna odtwarzać filmy hd bez problemu , nie obciązając procesora w komputerze. niby ma przejąć jakieś obliczenia i obciążenie procka powinno być około 40%. jestem zielony w tym temacie .posciągałem kodeki, łaty ,nie łaty niezbędne, i nic dalej 100%. w inter video mam komunikat przy odtwarzaniu filmu - hardwear acceleration not use a powinno być in use. i wnnerwia mnie jak czytam że ludzie z fx 5200 i celeronem 1.6 ghz oglądają filmy w 1080i a ja mam problemy z 720p.czy ktoś mógł by mi pomóc .czy jest jakieś lekarstwo na ten problem jakaś konfiguracja, cudowna,zmiana grafy nie wchodzi w gre,no money. z góry dziękuję Edytowane 6 Lipca 2008 przez elfuego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 A jaki masz ten procesor ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Satchboogie Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 a jakie to ma znaczenie jezeli ma kolega jeszcze płyte z AGP to logicznym wydaje się byc ze procesor nalezy raczej do starszych tak wiec bedzie troszkę za słaby... ponieważ twoja karta obsługuje PURE VIDEO pobierz sobie ten dekoder i skonfiguruj on odciązy trochę twój procesor przy dekodowaniu filmów HD... POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 7300GT nie obsługuje PureVideoHD, tylko zwykłe PureVideo, wiec zainstalowanie go nic tu nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Zainstaluj kmplayer i skorzystaj z jego wewnętrznych kodeków . Powinno to jakoś latać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 7300GT nie obsługuje PureVideoHD, tylko zwykłe PureVideo, wiec zainstalowanie go nic tu nie da.Tu jest tabelka zawierająca dokładniejsze dane. http://www.nvidia.com/docs/CP/11036/PureVi..._Comparison.pdf Trzeba pamiętać o wersji sterowników do karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfuego Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 dzięki panowie za szybką odpowiedz. zainstalowałem nvidia decoder. kmp, i to samo 100%,ale pogrzebie w tym kmp z tymi kodekami.troche dziwne ze na mojej grafie lipa z tym purem 6600 bez problemu to obsługują, a tu taki prezent od nvidi motyla noga.a procek dzielny sempron 2ghz. ps. poinstalowałem tez av. core i to samo tylko ikonka kodera halli mi wyskakuje ale nic nie daje.troche lipa ze czytam znowu ze kolom na ?????mx4000???????? chodzi na 50% obciązenia procka a to moje se nie radzi. jestem otwarty na propozycje , jesli ktoś ma pomysł jak temu zaradzić Pozdrawiam wszystkich, Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...