Skocz do zawartości
romek

[artykuł]: Atomowe Maleństwo - Recenzja Msi Wind

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Pod koniec zeszłego roku Asus pokazał swój nowy wynalazek: EEE PC. Był to mały laptop (właściwie subnotebook), który miał być przede wszystkim lekki, tani i energooszczędny. Zapoczątkował on prawdziwy boom na tego typu urządzenia. Bardzo szybko wyrosła mu też konkurencja. Dziś mamy okazję zapoznać się z najnowszym dzieckiem firmy MSI - notebookiem Wind, na którego wiele osób czekało z utęsknieniem. Zapraszamy do lektury!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chcialem wiedziec tylko czy HD smiga na tym - no i smiga czyli jest dobrze ;) Fajny sprzecik, teraz juz nie mam watpliwosci - kupuje go ASAP. Szkoda tylko ze bateria bedzie mniejsza :( No i karta na USB tez bedzie potrzebna.

BTW. Costi, ten na zdjeciu to ty? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chcialem wiedziec tylko czy HD smiga na tym - no i smiga czyli jest dobrze ;) Fajny sprzecik, teraz juz nie mam watpliwosci - kupuje go ASAP. Szkoda tylko ze bateria bedzie mniejsza :( No i karta na USB tez bedzie potrzebna.

BTW. Costi, ten na zdjeciu to ty? ;)

To on :)

Recenzja bardzo dobra odpowiedziała na wszystkie pytania jakie chciałem zadać.

BTW skoro system jest na plytkach to jak sie go instaluje jak nie ma cd-romu? Trzeba zewnetrzny na USB podlaczyc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW skoro system jest na plytkach to jak sie go instaluje jak nie ma cd-romu? Trzeba zewnetrzny na USB podlaczyc ?

Tak ;]

Tylko, że jak dostaniesz lapka to system już będziesz miał zainstalowany :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma podanej sugerowanej ceny ? No i jak zwykle fotki mogłyby być lepszej jakości, bo te są poniżej przeciętności. :) A tak ogólnie dobry art.

Recenzja byla robona bardzo na szybko (Winda dostalem w piatek), wiec nie zdazylem dorwac namiotu bezcieniowego. :(

Szybki ten Atom.. Nawet moj E8400 nie liczy PI 1M w sekunde... Poprawic ten błąd, bo grysie w oczy.

Ech, tak to wlasnie jest, jak sie pisze na szybko. Oczywiscie czas w SPI to minuty ;) Do tego czesc wykresow ma ramke, choc jestem swiecie przekonany, ze jej nie bylo w Excelu...

BTW. Costi, ten na zdjeciu to ty?

Moja to paszcza :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z kolei z działu handlowego msi dowiedziałem się, że cena detaliczna to 1399zł, a nie jak wcześniej zakładano 1299zł.

Windów nigdzie nie ma, przedzwoniłem dzisiaj po sklepach we Wrocławiu, dostawy spodziewają się 9 lipca :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://proline.pl/sklep.php?prodq=MSI+U100 = 1499

na allegro, też za tą samą kasę tylko nie wiem jakim cudem 2GB Ram'u

wiem, że jest tani, ale jak go tam wsadzili nie naruszając gwarancji? chyba, że samo MSI Polska na zamówienie hmmm...

PS. Uważam, że 1500 to już trochę sporo za to maleństow. 1200 brzmi inaczej. Niby tylko 300zł ale tak dokladać można w nieskończoność.

I dochodzimu tu do sprawy jaką jest - rozmiar,waga = mobilność, bo chyba poza tym nazwać go laptopem niskobudżetowym już nie można.

więc jeżeli nie spędza się większości swojego życia w pociągach, autobusach i ogólnie pojętym podróżowaniu bez samochodu nie widzę sensu zakupu tego sprzętu w porównaniu z normalnym laptopem

bo chyba nie wydam 1,5k, żeby poszpanować nim przez dwa tygodnie na plaży w Międzyzdrojach czy nawet Seszelech - na wakacjach odpoczywa się od multimedialnego zgiełku

ale to tylko moje osobiste,skromne zdanie

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj to pierwsze 4 sklepy maja ze towar niedostepny, a pierwszy co ma na stanie ceni go po, niespodzianka, 1499 <_<

Edytowane przez maSTHa212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żaden sklep nie ma jeszcze windów na stanie, ile można to klepać w kółko :-)

O, i jeszcze:

http://sklepwgk.pl/prod25655_MSI_Wind_U100-020PL_bialy.html

http://www.bitshop.pl/product_info.php?products_id=6216

oferują przystępne ceny (2gi link padł chwilowo)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, chodzi mi o to, że jak juz beda miec je na stanie to cena poleci w gore, a teraz tylko ustawili ja na takim poziomie zeby sie ludzie na to rzucili.

BTW. Co z tym trybem Turbo, ktory mial podkrecac procka z 1,6 na 1,9?

Edytowane przez maSTHa212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Recenzja byla robona bardzo na szybko (Winda dostalem w piatek), wiec nie zdazylem dorwac namiotu bezcieniowego. :(

Nie popadajmy w paranoję chodzi tylko o ostrość i makro, bo kilka fotek jest "marnych", ale no offence, wiem, że nie każdy jest tutaj fotografem. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Art przyjemny - dostarcza odpowiedzi na prawie wszystkie pytania dot. Winda. Rażą tylko fotki ;)

Costi coś jednak niezadowolony był chyba z tego urządzenia - odsyłam do zdjęcia z kamerki :rolleyes: Więcej uśmiechu, wakacje są (przynajmniej dla niektórych:P)!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi