romek Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Pod koniec zeszłego roku Asus pokazał swój nowy wynalazek: EEE PC. Był to mały laptop (właściwie subnotebook), który miał być przede wszystkim lekki, tani i energooszczędny. Zapoczątkował on prawdziwy boom na tego typu urządzenia. Bardzo szybko wyrosła mu też konkurencja. Dziś mamy okazję zapoznać się z najnowszym dzieckiem firmy MSI - notebookiem Wind, na którego wiele osób czekało z utęsknieniem. Zapraszamy do lektury! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Ja chcialem wiedziec tylko czy HD smiga na tym - no i smiga czyli jest dobrze ;) Fajny sprzecik, teraz juz nie mam watpliwosci - kupuje go ASAP. Szkoda tylko ze bateria bedzie mniejsza :( No i karta na USB tez bedzie potrzebna. BTW. Costi, ten na zdjeciu to ty? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Szybki ten Atom.. Nawet moj E8400 nie liczy PI 1M w sekunde... Poprawic ten błąd, bo grysie w oczy. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Ja chcialem wiedziec tylko czy HD smiga na tym - no i smiga czyli jest dobrze ;) Fajny sprzecik, teraz juz nie mam watpliwosci - kupuje go ASAP. Szkoda tylko ze bateria bedzie mniejsza :( No i karta na USB tez bedzie potrzebna. BTW. Costi, ten na zdjeciu to ty? ;) To on :) Recenzja bardzo dobra odpowiedziała na wszystkie pytania jakie chciałem zadać. BTW skoro system jest na plytkach to jak sie go instaluje jak nie ma cd-romu? Trzeba zewnetrzny na USB podlaczyc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 BTW skoro system jest na plytkach to jak sie go instaluje jak nie ma cd-romu? Trzeba zewnetrzny na USB podlaczyc ?Tak ;] Tylko, że jak dostaniesz lapka to system już będziesz miał zainstalowany :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Nie ma podanej sugerowanej ceny ? No i jak zwykle fotki mogłyby być lepszej jakości, bo te są poniżej przeciętności. :) A tak ogólnie dobry art. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Artykul ok, brakuje mi tylko jakiejs wzmianki jak dziala WIFI i BT (zasieg etc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Nie ma podanej sugerowanej ceny ? No i jak zwykle fotki mogłyby być lepszej jakości, bo te są poniżej przeciętności. :) A tak ogólnie dobry art.Recenzja byla robona bardzo na szybko (Winda dostalem w piatek), wiec nie zdazylem dorwac namiotu bezcieniowego. :( Szybki ten Atom.. Nawet moj E8400 nie liczy PI 1M w sekunde... Poprawic ten błąd, bo grysie w oczy.Ech, tak to wlasnie jest, jak sie pisze na szybko. Oczywiscie czas w SPI to minuty ;) Do tego czesc wykresow ma ramke, choc jestem swiecie przekonany, ze jej nie bylo w Excelu... BTW. Costi, ten na zdjeciu to ty?Moja to paszcza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Cena sugerowana na Wind U100 to: 1299 zł brutto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Cena sugerowana na Wind U100 to: 1299 zł brutto.Dobrze wiedzieć :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Szkoda , ze na razie dochodzi do niej 10-15% podatek od nowosci :) BTW kupil juz ktos gdzies Winda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Ja z kolei z działu handlowego msi dowiedziałem się, że cena detaliczna to 1399zł, a nie jak wcześniej zakładano 1299zł. Windów nigdzie nie ma, przedzwoniłem dzisiaj po sklepach we Wrocławiu, dostawy spodziewają się 9 lipca :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 (edytowane) http://proline.pl/sklep.php?prodq=MSI+U100 = 1499 na allegro, też za tą samą kasę tylko nie wiem jakim cudem 2GB Ram'u wiem, że jest tani, ale jak go tam wsadzili nie naruszając gwarancji? chyba, że samo MSI Polska na zamówienie hmmm... PS. Uważam, że 1500 to już trochę sporo za to maleństow. 1200 brzmi inaczej. Niby tylko 300zł ale tak dokladać można w nieskończoność. I dochodzimu tu do sprawy jaką jest - rozmiar,waga = mobilność, bo chyba poza tym nazwać go laptopem niskobudżetowym już nie można. więc jeżeli nie spędza się większości swojego życia w pociągach, autobusach i ogólnie pojętym podróżowaniu bez samochodu nie widzę sensu zakupu tego sprzętu w porównaniu z normalnym laptopem bo chyba nie wydam 1,5k, żeby poszpanować nim przez dwa tygodnie na plaży w Międzyzdrojach czy nawet Seszelech - na wakacjach odpoczywa się od multimedialnego zgiełku ale to tylko moje osobiste,skromne zdanie Edytowane 7 Lipca 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Normalnie te dwa sklepy z tego co pamietam sa na liscie dystrybutorow MSI , wiec zapewne moga dokonywac ingerencji w konfiguracje za zgoda MSI. No i nie wiemy jak te z Polskiej dystrybucji maja umieszczone stickersy gwarancyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 tutaj taniej -> http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/346835_cena_/ a co do stickerów: = = http://www.allegro.pl/search.php?string=stickery+gwarancyjne i problem z głowy ;o) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 (edytowane) tutaj taniej -> http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/346835_cena_/ Tutaj to pierwsze 4 sklepy maja ze towar niedostepny, a pierwszy co ma na stanie ceni go po, niespodzianka, 1499 <_< Edytowane 7 Lipca 2008 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 (edytowane) Żaden sklep nie ma jeszcze windów na stanie, ile można to klepać w kółko :-) O, i jeszcze: http://sklepwgk.pl/prod25655_MSI_Wind_U100-020PL_bialy.html http://www.bitshop.pl/product_info.php?products_id=6216 oferują przystępne ceny (2gi link padł chwilowo) Edytowane 7 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 (edytowane) Wiem, chodzi mi o to, że jak juz beda miec je na stanie to cena poleci w gore, a teraz tylko ustawili ja na takim poziomie zeby sie ludzie na to rzucili. BTW. Co z tym trybem Turbo, ktory mial podkrecac procka z 1,6 na 1,9? Edytowane 7 Lipca 2008 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Jest o tym w recenzji, przy filmach - nie ma. Pytalem sie MSI to dowiedzieli sie o tym ode mnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Recenzja byla robona bardzo na szybko (Winda dostalem w piatek), wiec nie zdazylem dorwac namiotu bezcieniowego. :( Nie popadajmy w paranoję chodzi tylko o ostrość i makro, bo kilka fotek jest "marnych", ale no offence, wiem, że nie każdy jest tutaj fotografem. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Art przyjemny - dostarcza odpowiedzi na prawie wszystkie pytania dot. Winda. Rażą tylko fotki ;) Costi coś jednak niezadowolony był chyba z tego urządzenia - odsyłam do zdjęcia z kamerki :rolleyes: Więcej uśmiechu, wakacje są (przynajmniej dla niektórych:P)! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) Dorwałem dziada :D Po południu jak wszystko ogarnę, naskrobie co mi się w nim nie podoba :) edit: widzę, że po moim zakupie, zdążyli już podnieść cenę do 1449zł ;o) http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...8&grupa=825 Edytowane 9 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Zrob fotke zasilacza, jesli mozesz, najlepiej obok samego Winda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 No no, fajny artykulik a i sam Wind bardzo przyjemny. Poziom--> to czekamy na twoją reckę, może się skuszę na tego laptopika, często podróżuję.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 :) duże pliki nie sprawiają na nim większego wrażenianie robią na nim większego wrażenia, lub nie sprawiają mu większych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Wiadomo kiedy pojawią się modele z mocniejszą baterią? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adoboldo Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Wiadomo kiedy pojawią się modele z mocniejszą baterią? Na razie na Polskę nie jest przewidziana dostawa MSI Wind z mocniejszą baterią. Będzie trzeba zadowolić sie tym co jest :razz: Na tej słabszej baterii trzyma ok 3h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 (edytowane) W Stanach juz sa dostepne 6cell: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16834152059 tylko 50$ wiecej, wciaz wyraznie tansze niz Eee1000 Edytowane 30 Lipca 2008 przez TeQuila SunRise Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 (edytowane) Jaki dysk jest montowany w WIND, 1.8" czy 2.5"? W 2.5" jest duży wybór pojemniejszych i szybszych dysków ( 7200 obr/min ). Już znalazłem, 2.5". :wink: Edytowane 31 Lipca 2008 przez toms83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...