lhorror Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Witam. Chciałbym podłączyć do kompa z 4-5 głośników. Docelowo każdy z nich ma się znajdować w innym pomieszczeniu i grać dokładnie to samo. Czyli puszczam muzę z kompa i każdy głośnik nadaje mi pełny dźwięk mono. Kompletnie nie znam się na dźwięku, czy ktoś mógłby mi doradzić jak to najprościej zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Wszystko zalezy jakie glosniki chcesz podlaczyc. Jesli jakies male glosniczki, to wystarczy je podlaczyc rownolegle do glosnikow, ktore masz juz w komputerze. Jesli nie masz glosnikow, to potrzebny bedzie Ci wzmacniacz. Jesli chcesz podlaczyc wieksze/duze kolumny, to raczej nie wykorzystasz glosnikow, ktore masz juz w komputerze. Ewentualnie skombinowac osobny wzmacniacz i do niego podlaczyc te glosniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lhorror Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Jeśli mam wzmacniacz do którego podłączam głośniki nie wtyczkami, ale gołymi kabelkami i zamiast jednej pary głośników podłącze dwie to nie sfajczę wzmacniacza? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 lhorror napisał(a): Jeśli mam wzmacniacz do którego podłączam głośniki nie wtyczkami, ale gołymi kabelkami i zamiast jednej pary głośników podłącze dwie to nie sfajczę wzmacniacza? :/w zaleznosci od impedencji wzmaka i kolumn mozesz je podlaczyc szeregowo lub rownolegle wazne aby imedencja takiego zestawu sprawoanego byla odpowiednia dla wzmaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTP Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Musisz tak zakombinować by impedancja końcowa głośników nie była niższa od znamionowej wzmacniacza bo popalisz końcówki albo membrany głośników wyskoczą na orbitę. Wyższa może być, ale im wyższa tym ciszej te głośniczki zagrają. Układ mieszany tzn. szeregowo-równoległy pokmiń by się wpasować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...