krogoth111 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Witam Zastanawiam się nad zakupem nowej pamięci flash. Wybrałem OCZ DIESEL 16Gb Super wygląda no i w testach na purku: "Odczyt na poziomie 31 MB/s i zapis 14.8MB/s" Super wlazłem na allegro i chciałem kupić ale patrzę nie ma wersji z takim odczytem! Na allegro widzę takie same pamięci też OCZ i też Diesel i też 16Gb ale dane tam podane mówią że mają 10mb/s i 6mb/s. Np ta aukcja: http://allegro.pl/item392885860_ocz_diesel...gb_nowosc_.html Jak to jest? OCZ robi pamięci ale w polsce mamy jakiś chińskie wolne podróbki? Nie dziwiłbym się gdyby wartości były na aukcjach zawyżone ale zaniżone to coś nie tak... Więc gdzie kupić diesla ale tego szybszego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 To rally2 oferuje takie transfery , diesle to tanie rozwiązanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 taaa, rally2 4gb oferuje takie transfery, ale np juz rally2 8gb ma zapis na poziomie 7MB/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 ale 16G jest już normalne :) , tzn i 8G pod vistą oferuje takie transfery , pod xp nie bangla niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Się chyba nie rozumiemy. Przecież były testy na purepc i wyszło że "OCZ Diesel spisuje się lepiej w porównaniu do mniejszego brata. Odczyt na poziomie 31 MB/s i zapis 14.8MB/s". Więc co testy oszukane? czegoś nie rozumiem... Poza tym OCZ Spyder miał być szybszy (w/g specyfikacji) a na testach w purepc wypadł gorzej. Więc jak to w końcu jest? Edytowane 17 Lipca 2008 przez Tal-Rash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...