scratix Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Szukam dobrych wentylatorów, jest tyle tego że nie wiem wiem co wybrać, zależy mi na wydajności ale też na ciszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTP Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Jak ma być tanio i cicho to może ARCITC FAN 12 - 120mm dobre tłumienie drgań, powinien się sprawdzić jako wywiew. Wszystko zależy jak 'silny' masz zestaw i ile ciepłego powietrza trzeba wypompować z budy. Jeżeli nie liczysz się z kasą to Noiseblocker BlackSilent XL2 lub Xthermal BTF 120 Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Xthermale owszem najcichsze ale wydajnoscia kuleja co juz bylo poruszane w temacie -> KLIK! dosc rozrosniety temat i w sumie jako takich konkretow nie ma i raczej nigdy nie bedzie ktory wentylator jest najlepszy. GUst to gust. ja bym celowal moze w noiseblockera, choc jak dla mnie on jest glosny ale dla ciebie moze byc zupelnie cichy. Scythe S-Flex tez ludzie chwala za kulturalna prace i nienaganna wydajnosc :) aha i dobrze by bylo jakbys okreslil ilosc pesos do wydania na jedna sztuke wentyla ;) no i czy ma byc to 120mm czy 92 czy moze 80 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Na tył dwa 80 a na przód jeden 120 a kasy na wszystko max 100 zł :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiquidForce Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 80mm... Albo cicho albo wieją :/ W tym rozmiarze dużo nie zdziałasz, weź Noiseblockery albo Xthermale. Scythe KamaKaze też nie będzie zły, na niskich obrotach nie będzie pewni tak cichy jak te które wymieniłem wcześniej ale ma regulator którym można zwiększyć obroty 2x. Wentylatory 120mm to te 2 które wymieniłem na początku [tyle że większe :)] plus Fander i S-Flex. Fander ma regulowane obroty a S-Flex sporo wersji o różnych obrotach, tak że na pewno dobierzesz coś dla siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 co do kamakaze. mialem i 120 i 80. przeciag to robi niesamowity na 12V ma ciag ale halasuje rowno :lol: tak na 1/3 obrotu kontrolerka bylo cicho i dosc mocno wialo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Z 80-tek polecam XThermale, mam dwie aktualnie w obudowie i naprawdę jestem zadowolony jak na 80-tki są puszczone na ~8V są cichutkie i przyzwoicie wieją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...