marcin255A Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 spoko 540 fsb 24/7 1.53 V NB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 ta a cos poza tym ?? No właśnie !!! Wypuścili nowy biosik i dodali tylko światełka ?? Nic nie rozumiem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 (edytowane) teraz to oni pewnie koncentrują się na RAMAPGE II EXTREME :) mniam, mniam ..... :rolleyes: Bios 601 zapodany. mam wrażenie, że płyta szybciej startuje w stosunku do 501. Edytowane 6 Listopada 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin-prv Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 (edytowane) Ja też już przeszedłem na Rampage Formula BIOS 601 tyle że na Maximus Formula. Edytowane 7 Listopada 2008 przez Marcin-prv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 ta a cos poza tym ?? wlasnie testuje,ale nie zauwazylem niczego specjalnego w wydajnosci czy max fsb,wszystko wydaje sie tak samo,pl bez zmiany rowniez,ale to sie chyba juz nie zmieni :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 no z PL to chyba najgorzej nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Ja też już przeszedłem na Rampage Formula BIOS 601 tyle że na Maximus Formula. I jakie wrazenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin-prv Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) I jakie wrazenia ? W OC chyba żadnych zmian w stosunku do 0410. Przy okazji mój mały art: ASUS P5E i Maxumus Formula - Rampage Formula BIOS Mod :) Edytowane 9 Listopada 2008 przez Marcin-prv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 link nie działa : P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 W OC chyba żadnych zmian w stosunku do 0410. Przy okazji mój mały art: ASUS P5E i Maxumus Formula - Rampage Formula BIOS Mod :) Marcin-prv podaj jeszcze raz linka do tego artykułu. Chętnie sobie poczytam :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 http://forum.purepc.pl/Socket-423-478-775-...od-t280694.html ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Nowa beta dla RE 0801 TUTAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Nowa beta dla RE 0801 TUTAJ cos daje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 no z PL to chyba najgorzej nie jest jest jak najbardziej ok,teraz sie skoncentrowalem na walce z 1T cl7 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 i jak ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 na nowym biosie 0601 z PL 9 ( 2x2GB) przeszedłem na PL 6 ...a i nizsze Vcore mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 (edytowane) No u mnie też coś drgnęło na biosie 601. Aktualnie FSB=486x9.5, pamięci 4x1, 583MHz, PL=7 Wcześniej miałem: AI CLOCK TWEASTER = moderate, teraz mam strong. System stabilny. Edytowane 14 Listopada 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 (edytowane) Im niższe PL tym lepiej pracuje RAM? Edytowane 15 Listopada 2008 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Tym wyższa wydajność podsystemu pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 (edytowane) Panowie jak ta płyta radzi sobie z pamięciami 2x2 GB? Mam głównie na mysli Apogee 1066 GT lub ewentualnie OCZ Reaper 1066. Widzialem ,ze conajmniej dwóch uzytkownikow ma te pamieci. Powoli chyba zaczne sie przymierzac do tej mobo. Edytowane 17 Listopada 2008 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Miałem Reapery 1066, stabilnie działały wyłącznie na 800 15-5-5-5. Nic wyżej nie było stabilne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Miałem Reapery 1066, stabilnie działały wyłącznie na 800 15-5-5-5. Nic wyżej nie było stabilne. A bios miales nizszy niz 408? Jeszcze jedno pytanie: czy noctua nh-u12P wejdzie bez problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 BIOS 0308 i 0410, na obu to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Panowie jak ta płyta radzi sobie z pamięciami 2x2 GB? Mam głównie na mysli Apogee 1066 GT lub ewentualnie OCZ Reaper 1066. Widzialem ,ze conajmniej dwóch uzytkownikow ma te pamieci. Powoli chyba zaczne sie przymierzac do tej mobo. Apogee 1066 Gt 2x2GB max 1100mhz 1,98v ale najlepiej 1:1 tzn 900mhz DDR, 1.88v i 8x450mhz na quada. teraz na tej mobo niskie Vcore... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 (edytowane) etam ... ja wolę 4x1GB i wtedy mam 1200 na luzie. Pod warunkiem, że pamięci tyle potrafią. 2x2 to same problemy i takty wolniejsze. Ale ktoś powie.........2 sloty wolne :) Edytowane 19 Listopada 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Witam planuje przesiadke na Rampage Extereeme i potrzebuje porady co do DDR3 tzn nie wiem jakie wybrac. Planuje wziąć 2x2GB lub 4x1GB. Jakbyscie mogli cos doradzic bylbym wdzieczny. Myslalem o 2 kompletach tych Oczek sa to jednostronne pamieci i tu nastepne pytanie czy ma to jakies znaczenie dla DDR3? moze poszukac jakis dwustronnych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 etam ... ja wolę 4x1GB i wtedy mam 1200 na luzie. Pod warunkiem, że pamięci tyle potrafią. 2x2 to same problemy i takty wolniejsze. Ale ktoś powie.........2 sloty wolne :) dokładnie i jak chce się cos extra pokręcić to jak znalazł :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 No i po co komu te dwa sloty wolne? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whatever Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 No i po co komu te dwa sloty wolne? :) Wolne sloty to chyba, żeby cyrkulacja powietrza lepsza była :P Poza tym to raczej bzdura..inna sprawa jak, ktoś chciałby więcej niż 4GB.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackBomb Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Chciałbym się dowiedzieć, która płyta główna jest lepsza. Czy ta opisywana w tym temacie Rampage Formula czy może Maximus II Formula? Wiem, że ta pierwsza ma chipset X48, natomiast druga P45, ale to chyba dużego wpływu na podkręcanie nie ma? Zależy mi na 2xPCIe 16x oraz na dobrym oc. Czytałem recenzje, że Maximus II Formula ma więcej opcji w biosie, przez co można dokładniej i więcej podkręcić. Chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy istnieją inne różnice pomiędzy nimi. Dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...