marcin255A Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 ram mam ustawiony 1.9 V i w slocie jest 1.9V znalazłem jeszcze Vfsb -1.25 i miernik 1.25v cos mi się wierzyć nie chce tak idealnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) def 800 cl3-4-9 2.4V smigają niezle maja def vmem ;) Marcin nie narzekaj tylko sie ciesz,ze dobrze napiecia trzyma,czemu szukasz podstepu Edytowane 4 Października 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) niezle maja def vmem ;) Marcin nie na rzekaj tylko sie ciesz,ze dobrze napiecia trzyma,czemu szukasz podstepu z natury wietrzę podstęp na def nie chodza :D Edytowane 4 Października 2008 przez marcin255A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) To dobrze marcinku ze tak maja na def http://img133.imageshack.us/my.php?image=beztytuuit7.jpg @jankecz to dla ciebie rano po noce włączyłem kompa i co i misie udało http://img217.imageshack.us/my.php?image=12cj8.jpg na timingi nie wzracać uwagi w biosie jest ustawione cl5 Edytowane 4 Października 2008 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) to dla ciebie rano po noce włączyłem kompa i co i misie udało czyli jednak dają radę. ustaw je na 5-5-5-15 i obniż V. Edytowane 4 Października 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 timingi zmienione ale nadal w orthosie się wywala na dzielniku 5:6 i na 4:5 starp 333 niezaleznie jakie V dam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 timingi zmienione ale nadal w orthosie się wywala na dzielniku 5:6 i na 4:5 starp 333 niezaleznie jakie V dam V na NB wyższe daj. Spróbuj na początek 1200, PL=7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Jakie V na nb proponujesz taki bezpieczne?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 vNB i PL nie mają najmniejszego wpływu na możliwości pamięci. U mnie choćbym nie wiem co robił to pamięci na 1140 nie ustabilzuję. Tak samo PL niższe niz 7 przy FSB 450 MHz za nic nie wstanie. A to co w podpisie jest na vNB 1.25 V i PL 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 vnb akurat ma- więcej V trzeba na 2x2 Gb niz na 2x1 Gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) vNB i PL nie mają najmniejszego wpływu na możliwości pamięci.taaaaa ... Pewnie. I co jeszcze? :blink: :blink: :blink: Nowa teoria :) Przecież twoje ramy mogę nie osiagnąć takich częstotliwości - tzn. 1140. Z tego co wyczytałem to blisko granicy ich możliwości. Nawet 1.85V na NB im nie pomoże :) Edytowane 4 Października 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 vNB i PL nie mają najmniejszego wpływu na możliwości pamięci...Chyba zapomnieś że kontroler pamięci znajduje się właśnie w NB... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 To ciekawe że te moje wartości są na minimalnym vNB i jego podbicie nie daje u mnie nawet najmniejszego przyrostu możliwości. Jakieś wyjątkowe mobo mam? A może ustawienie vNB u mnie nie działa, mimo iż czujniki niby wykrywają zmianę. Chyba choćby jednego megaherza więcej dało by się uzyskać na wyższym napięciu, skoro ma ono czemuś służyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Harry, od zawsze vNB dawało wymierne efekty w kontekście nie tyle MHz co ciasnych timingów. Gdzieś po drodze coś musiałeś zgubić, niemożliwe, żeby nie dawało żadnego pozytywnego efektu, chyba, że masz takie ch..we kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Harry, od zawsze vNB dawało wymierne efekty w kontekście nie tyle MHz co ciasnych timingów. Gdzieś po drodze coś musiałeś zgubić, niemożliwe, żeby nie dawało żadnego pozytywnego efektu, chyba, że masz takie ch..we kości. Na P5E3 Premium jak ustawię ponad 1.2v to mam tylko niestabilność na ramie... a na Rampage Extreme muszę dać 1.55v na NB by móc osiągnąć to co na P5E3 Premium - wniosek, rozrzut w chipsetach prawie jak w prockach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 @jacekcz Jakie V dales tym memkom i jakie v na NB ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 @jacekcz Jakie V dales tym memkom i jakie v na NB ???? hmmm ... dokładnie nie pamiętam. NB koło 1.55-1.6V - pewnie z zapasem. VDIMM 2.16V bios - Cruciale D9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) nie takie złe te moje memki http://img376.imageshack.us/my.php?image=1250hc1.jpg Edytowane 6 Października 2008 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) ja mam do VNB ustawione 1.69v z biosu, temperatura okolo 65C na nb. FSB 485 RAM 1165 vtt 1.3v bios (everest pokazuje 1.2v) od asusa programik tez. czy te 1.69v na NB na codzien nie bedzie za duze czy moze byc? @PMP do quada jakie Vcore max na codzien. 1.38v mam ustawione. Edytowane 6 Października 2008 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 za duzo nie jest stabilne na nizszym ,u mnie do 550 potrzba 1.58V ,temp do 43*C -na LC quad jak inne do rozsądnej temp. ale 8Gb ramu + Quad potrzebuje papu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 do 70C na nb jest ok czy juz za wysoko w stresie (orthos) temp quada 65C w orthosie + -2C na rdzeniach przy 4.1ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 do 70 chyba OK -Nb ale pytanie czy stałe napięcie 1.7V na NB nie ubije płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 1.69V???? :blink: Grubo .... Ale dopóki temp w normie to nie powinno nic się dziać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 no na 1.59v czy nawet 1.65v się wiesza, na 1.69v już nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 dlaczego nie piszesz w dziale co kupic ? ciekawe co na to pmp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 (edytowane) skasowalem tego posta ; p i ide z nim do działu "co kupic" ; p mam pytanie: na mobo Asus Rampage Formula i procku E8500 jaki max OC da sie zrobic aby komp chodził 100% stabilnie? i czy to ma jakies znaczenie czy da sie RAM 1066 Mushkin czy 1066 OCZ? (na stronie 11 ktos napisał ze PQ5 to psychiczne cierpienie a miałem to brac) (mój mózg paruje od tego wszystkiego :wacko: ) Edytowane 8 Października 2008 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 P5Q to fajne płyty miałem Deluxe i jest Ok -cierpienie psychiczne zwiazane jest z PL dp spi a tobie to raczej nie potrzebne ,myslę że w zaleznosci od proca rampage od 500 do 550 FSB 24/7 tak jak w P5Q Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 (edytowane) na mobo Asus Rampage Formula i procku E8500 jaki max OC da sie zrobic aby komp chodził 100% stabilnie? i czy to ma jakies znaczenie czy da sie RAM 1066 Mushkin czy 1066 OCZ? Zrobisz takie OC na jakie ci proc pozwoli :) Płyta nie jest tutaj ograniczeniem. Z FSB można dojechać do 600 SPI lub koło 570 stabilne. Trochę jednak V na NB trzeba zapodać :) Co do pamięci to weź te, które się lepiej kręcą :) I przy okazji: http://rapidshare.com/files/151756578/RAMP...ormula-0501.rar jak ktoś się nudzi. SOURCE: XS, link added by Brama Edytowane 8 Października 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 (edytowane) bo mi wystarczy na E8500 jakies 4,0 do max 4.2 stabilne (24/7) (na p5q pro o ile sie zdecyduje - wiem wiem tutaj nie rozmawiamy o tym mobo)... ramki kupie muszkiny juz nie bede na nich oszczędzał... nie wiem co to dokładnie to PL... ale z tego co czytalem to im wieksze tym gorzej... mam nadzieje ze na normalnym PL (co kolwiek to jest) dojde do 4.0 : P (albo ostatecznie poczekam jeszcze troszke i dołoże $ i sie zdecyduje na rampage formułe... zobaczymy... juz 4 miechy sledze te komputerowe temaciki i jużem się lekko zmęczył -_- a mam pytanie: czy ktos miał jakies problemy z rampage formula do tego stopnia ze musiała jechac na servis? mógłby ktos zrobic zdjecie radiatora? ktory jest dołączony do Rampage Extreme zamiast wodnego? byłbym wdzięczny :) Edytowane 9 Października 2008 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rojb Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 nie wiem co to dokładnie to PL...Performance Level :) mógłby ktos zrobic zdjecie radiatora? ktory jest dołączony do Rampage Extreme zamiast wodnego? byłbym wdzięczny :) http://www.hardwareoc.at/boards/Asus_Rampage_Extreme-35.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...