Marcin-prv Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 (edytowane) W końcu przetestowali Nehalem - zapraszam tu: http://forum.purepc.pl/Socket-423-478-775-...36#entry3119336 Odczyt z pamięci DDR3-1600 w Evereście 16000MB/s i opóźnienie tylko 26.4ns ! Reszta nie zachwyca, żeby uzyskać 4.2GHz musieli dać 1.720V :P Edytowane 12 Października 2008 przez Marcin-prv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 620 fsb 32M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin-prv Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) 620 fsb 32M Z ciekawości zapytam ile rzeczywiście ustawiłeś V w BIOS'ie i jakie są temperatury w idle/stress :) Niezły wynik... Pozdrawiam Edytowane 21 Października 2008 przez Marcin-prv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 volt czego ? temp do 65*C ,zimny poranek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin-prv Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) volt czego ? temp do 65*C ,zimny poranek Na procku widzę 1.512V więc pewnie w BIOS'ie jakieś ~1.53-1.54V dałeś... Edytowane 21 Października 2008 przez Marcin-prv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 1.515V na procku w biosie ,generalnie robi 5 GHz na 1.48V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Pogoniłem trochę proca na RAMPAGE. SPI16 - tóż za tobą.DDR3 jednak robi swoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 ładnie na LC ponad 5 ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebna Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Witam wszystkich, Potrzebował bym szybkiej porady co do wyboru plyty glownej (szybkiej bo dziś mi się kończy promocja na proca a wziął bym wszystko razem). Zastanawiam sie nad Maximusem II, Rampagem z DDR2 lub DFI DK na P45 z ver. PLUS. Nie interesuje mnie Crossfire wiec przewaga X48 w tej kwestii jest dla mnie nie istotna. Plyta bedzie pod q9550 pewno C1 stepping (jakos mi sie nie wydajezeby mi sie wylosowal E0). Czyli Yorkfield zadowoli mnie 4ghz - innteresuje mnie w miare latwe podkrecanie bez 2 miesiecznego dlubania (daltego nie jestem przekonany do DFI). Wlasnie padla moja DFU Ultra D z opty 165 - z ktora zreszta mialem sproro problemow z Cold Bootem - DFI pozastawilo sporo nie samku u mnie pozatym juz nie mam takiej zajawki i niestety czasu na grzebanie w biosie jak kiedys. Moje priorytety to wydajnosc, latwosc podkrecania, pulap 4ghz dla 4 rdzeni 45nm - w takiej kolejnosci. Krecil bede na Dominatorach PC8500. Pozdrawiam i dziekuje za opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 C1 Raczej 4GHz nie zrobi chyba ze jakiś selekt Na E0 z tym ciężko a co dopiero na C1 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebna Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 (edytowane) C1 Raczej 4GHz nie zrobi chyba ze jakiś selekt Na E0 z tym ciężko a co dopiero na C1 :P W sumie teraz jak patrze po stronach to C1 strasznie się grzeje .... a jakieś newsy gdzie można dostać już E0? (ale kupa z tym kryzysem, waluty skoczyły do góry akurat jak mi padła moja Lan pary ultra d - gdyby nie kryzys to pewno bym sobie sciagnal E0 z USA... a tak nie opłaca się) Edytowane 28 Października 2008 przez sebna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 nie bierz maximusa 2... wes rampage formula... lepszy wybór ;) (moim zdaniem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebna Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 nie bierz maximusa 2... wes rampage formula... lepszy wybór ;) (moim zdaniem) W maksimusie kusi mnie E-sata bo dyskow jak psow ;) - HD addict. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 moj q9550 e0 smiga na 4.1ghz na X48 , cpu 1.38v vtt 1.38v temperatura w stresie 70C w occt2.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebna Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 (edytowane) A krotkie pytanko techniczne - wejdzie na Rampage Thermalright 120 Extreme bez zadnych modyfikacji? I jeszcze jedna teraz mam Ninje ale backplate do ninji ma naklejke od spodu - czy Xtreme tez ma czy nie (mam nadzieje ze nie). Pozdrawiam EDIT>Blue dal bys moze rade wrzucic jakies foty swojego pudla lub podeslac mi na miala -> twojsebna@gmail.com Edytowane 30 Października 2008 przez sebna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Nie wiem jak na Extreme, ale na Formula trzeba trochę powyginać listki radiatora po lewej żeby się dało mocowanie zamontować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Nie wiem jak na Extreme, ale na Formula trzeba trochę powyginać listki radiatora po lewej żeby się dało mocowanie zamontować. ja nic nie wyginałem @sebna zdjecia komputera mam dac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebna Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 @sebna zdjecia komputera mam dac?? Dokladnie chodzilo by mi o plyte z Extreme - pytam o zdjecia bo mam obudow w standarcie BTX i chcial bym sobie to wyobrazic a takie zdjcie by mi pomoglo. Ale najwaznjesze Panowie to czy montaz Extreme wiaze sie z przyklejaniem BackPlate do plyty czy jest to jakos inaczej rozwiazane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Dokladnie chodzilo by mi o plyte z Extreme - pytam o zdjecia bo mam obudow w standarcie BTX i chcial bym sobie to wyobrazic a takie zdjcie by mi pomoglo. Ale najwaznjesze Panowie to czy montaz Extreme wiaze sie z przyklejaniem BackPlate do plyty czy jest to jakos inaczej rozwiazane. nie trzeba przyklejac, ja pod plyta mam zwykla z materialu podkadke jako izolacje i nic wiecej. pozniej dam zdjecia obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebna Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Im wiecej czytam tym coraz bardziej sklaniam sie w kierunku Maximusa II - wiekszosc zgodnie twierdzi ze Quady 45nm znacznie lepiej sie kreca na nim. Jakies opinie na ten temat? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 No mój quad chodzi na niższych napięciach niż kiedykolwiek do tej pory na Maximusie II ale na Rampage nie testowałem więc nie moge porównać. W kazdym razie napewno dobrze się kręci na MII. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 (edytowane) No i oficjalnie dolaczylem do grona uzytkownikow RE,po wczorajszym wylaniu 0.5l browara na mobo i do zasilacza :D wszystko dziala bez zarzutow,napiecia trzyma calkiem przyzwoicie,zero problemow podczas instalacji,pozniej cos pokrece to cos wiecej powiem :) Edytowane 31 Października 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 (edytowane) Im wiecej czytam tym coraz bardziej sklaniam sie w kierunku Maximusa II - wiekszosc zgodnie twierdzi ze Quady 45nm znacznie lepiej sie kreca na nim. Jakies opinie na ten temat? Pozdro Jeżeli chodzi o QUADy to bardzo dobrze sprawuje się EP45-DQ6. Bardzo pozytywne opinie na XS. Płyta osiąga wysokie FSB powyżej 500. taka uwaga :) RAMPAGE daje radę z FSB ale poniżej 500. Wyżej nie widziałem. Edytowane 31 Października 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 (edytowane) Mialem troche czasu i wzialem w swoje lapki tyle na szybko,oczywiscie nie sugerowac sie czasem :D na 640 wchodzi,ale nie chce liczyc ,pozniej zaglebie sie bardziej,ale cos mi sie wydaje,ze cep mi sie konczy,bo do fsb 630 potrzebuje 1.52 vpll,1.53 vnb,1.35vfsb ;) a pozniej to juz nie wiadomo co mu nie pomaga mimo,ze karmie go obficie cdn... Edytowane 31 Października 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 obiecane fotki pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Wreszcie nowy bios 0601 dostępny na stronie producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 (edytowane) Udostępnili nowy BIOSik do RE 0701 ale najważniejsze jest to : Added Motherboard Light in BIOS setup :huh: Edytowane 6 Listopada 2008 przez Pietrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 (edytowane) nowy biosik do RF http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket...ormula-0601.zip Fixed some RAID card does not be detected when plus it in PCIEX16_2 Edytowane 6 Listopada 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnili nowy BIOSik do RE 0701 ale najważniejsze jest to : Added Motherboard Light in BIOS setup :huh:ta a cos poza tym ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Marcin jak RE radzi sobie z 4x1GB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...