Malik Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 W koncu odpalilem swojego rampge ktory dzisiaj przylazl do mnie - na dzien dobry juz byl bios 0308. Poki co zero problemow - odpalil od rauz :) Mam tendencyje pytanie - mozecie mi podac link do sterow dla chipsetu ? Z gory wielkie dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Atrus Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 A co strone Asusa zamkneli? Google nie dziala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Co to znaczy "najlepiej"? jakie robiłeś testy? taaa... super bios! Zapodałem go ....... niestety. Komputer przy wcześniejszych ustawieniach stabilnych na biosie 308 tutaj całkowicie odmawiał współpracy. Zrobiłem flash EZ-tem do wersji 308 i płyta nie wstała - CIEMNOŚĆ!!! NA wyświetlaczu DET DRAM. CLR CMOS i inne nie pomagają. jedzie na serwis. Dzięki za takie biosy. Nigdy więcej. Oczywiście że robiłem na apogee 1066 przy 308,406 odpalały stabilnie 1095 przy 408 juz 1155 mhz czyli norma tak jak na X48dQ6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 wiadomo kiedy sie extreme pojawi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rojb Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Premiera w sierpniu. http://www.purepc.pl/sprzet_pc/plyty_glown...me_na_intel_x48 Wygląda super :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Sterowniki. http://downloadcenter.intel.com/filter_res...mp;submit=Go%21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 W koncu odpalilem swojego rampge ktory dzisiaj przylazl do mnie - na dzien dobry juz byl bios 0308. Poki co zero problemow - odpalil od rauz :) Mam tendencyje pytanie - mozecie mi podac link do sterow dla chipsetu ? Z gory wielkie dzieki A nie zmieniasz na superbios 0403 czy jakos tak ten co jacekcz ?? :wink: Tak sie orientuje, bo we wrzesniu planuje kupic ta plyte ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 A nie zmieniasz na superbios 0403 czy jakos tak ten co jacekcz ?? :wink: Tak sie orientuje, bo we wrzesniu planuje kupic ta plyte ... Narazie dziekuje :) na 0308 poki co smiga wszystko ladnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RZESZA Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 (edytowane) Mozecie mi poradzic mam okazje kupic te pamieci, Pamięci MUSHKIN XP 4GB 2x2GB 1066MHz Czarne radiatory maja nie wiem tylko czy Rampage bedzie je widzial jako 1066 ma kto te pamieci ? :) Edytowane 31 Lipca 2008 przez RZESZA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Chetnie sie dowiem. Chce przejsc na Maximusa tylko dlatego, ze cholerny Maximus Formula nie przyjmuje prawie w ogole zadnego RAMu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RZESZA Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Rampage nie jest taki zły nieraz tylko denerwuje mnie na lCD napis Det deram ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Rampage nie jest taki zły nieraz tylko denerwuje mnie na lCD napis Det deram ;p Hahaha, to widze, ze niewiele lepszy od Maximusa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Rampage nie jest taki zły nieraz tylko denerwuje mnie na lCD napis Det deram ;p No z tym do konca sie nie zgodze. U mnie na maximusie ten kod wyskakiwal tak czesto ze az mi sie nie chcialo siedziec przy kompie. Rampge uswiadczyl mnie tylko raz tym komunikatem ... w momencie ustawiania pamieci i od tej chwili spokoj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) No z tym do konca sie nie zgodze. U mnie na maximusie ten kod wyskakiwal tak czesto ze az mi sie nie chcialo siedziec przy kompie. Rampge uswiadczyl mnie tylko raz tym komunikatem ... w momencie ustawiania pamieci i od tej chwili spokoj.jw. nie widziałem DET DRAM ani jeden raz ani na maximusie (bios od maximusa i od rampage) ani na rampage x48, uzywalem gskilli oraz goodramow pro, testowo reapery i najtansze kingstony 800tki. File, pewnie masz jakies superszybkie wynalazki z super OC i nie umiesz się z nimi uporać do uzyskania stabilności, dlatego biadolisz. zapuść memtesta na kilkanaście godzin, dodaj odrobinę vdimm, jak się nie wysypią to nie ma mowy o DET DRAM. Moze ktoras z Twoich D9'tek pada powoli, to miałem często na Blitzu Formula jak jedna zaczynała niedomagać... Edytowane 2 Sierpnia 2008 przez sobih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RZESZA Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) Mialem kingstona hyperX 2x1gb 1066 lipa ! dlatego mi wyskakiwał Det deram ale jak dalem na 800 Stabilny jak skała płyta widac nie trawi hyperX ;] moze jakies Cruciale ale jakie ? :P Edytowane 2 Sierpnia 2008 przez RZESZA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Myślałem że literówka więc nic nie pisałem, ale ten komunikat nie brzmi "DET DERAM", nie wiem skąd to słowo się wzięło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Mialem kingstona hyperX 2x1gb 1066 lipa ! dlatego mi wyskakiwał Det deram ale jak dalem na 800 Stabilny jak skała płyta widac nie trawi hyperX ;]nie jestes pierwszym co sie nacial na hyperx'ach. nie chca chodzic stabilnie i na p5e i na p5kcostam, z p5q podobnie afaik. omijac je z daleka. ciekawe czy ktos wie na jakich one sa chipach tak w ogole? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RZESZA Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) sobih a jakie polecasz ramy po rampage ? oby nie ocz repear bo bedą mi chaczyc o radiator z procka ;p moze jakies Cruciale ? tylko jakie ;p Edytowane 2 Sierpnia 2008 przez RZESZA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 nie czuje sie zobligowany by cokolwiek polecac, pytaj forumowych expertow albo rob co uwazasz ;-). co dziala u mnie bez problemu pisalem gdzies wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 nie jestes pierwszym co sie nacial na hyperx'ach. nie chca chodzic stabilnie i na p5e i na p5kcostam, z p5q podobnie afaik. omijac je z daleka. ciekawe czy ktos wie na jakich one sa chipach tak w ogole? Moje HyperX 2x1 tez za bardzo nie chca sie dogadac z DFI, a sa na kosciach Elpidia. Takze one same w sobie musza byc z [gluteus maximus]... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Dzisiaj dotarly do mnie nowe pamiatki: Niestety na biosie 0308 nie moge nawet ustabilizowac nominalnych taktowan. Sprobuje z 0408 na ktory z tego co widzialem sobih osiagnal fajny wynik. Pytanko do innych uzytkownikow: jak oceniacie bios 0408 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 (edytowane) Malik, miałem takowe w wersji 1150mhz w testach przez 2 tygodnie, na Rampage Formula bez przeginania z VDIMM śmigały w okolicy ~1200mhz całkiem swobodnie. Na zwykłym P5K nominalnie nie chodziły ani ani. Edytowane 4 Sierpnia 2008 przez sobih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Testowales je na 0408 mam rozumiec ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 sobih, miałeś może na testach u siebie wersje extreme ? na xs kingpin ładnie piciska nowego mobidło asusa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 (edytowane) Tak dla sportu, zebym nie zapomnial czasem jak sie naciska F7 w CPU-z ;) http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=398619 Edytowane 4 Sierpnia 2008 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 ryba, 700 da rade czy procek nie fajny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 procek juz nie moze wiecej FSB, pozatym to tylko X48. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 (edytowane) to też tylko x48 ;) wg mnie, teraz brakuje Ci procka do fsb 700. Edytowane 4 Sierpnia 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 (edytowane) Ile widziales FSB 700? Szczegolnie na X48? No, ja jestem szczesliwy z >600, bo zadna inna plyta mi tego nie dala. Na AC zrobilem 620 czy cos w ten desen. I niech Bog w dzieciach wynagrodzi temu, kto wymyslil O/C w locie na tej plycie. Edytowane 4 Sierpnia 2008 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 ryba, przyznam, ze nie wiele i rozumiem Cie ;) opowiedź coś wiecej o tym oc w locie, coś zwiazanego z tymi przyciskami na dole pcb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...