Wyspa Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) dziwna numeracja... ok mam spowrotem 8.12 ale smok dalej zalicza czarne klatki hmmm moze to podsumuje... nie wazne jaki mnoznik i tak jest "czarny smok"... nie wazne jakie taktowanie ramu i tak jest czarny smok... nie wazne jakie napięcia i tak on występuje... on jest przewaznie wtedy gdy komp jest jakby zmęczony tak bardziej niz mniej... na lini +5V spada max do 4.85 ale przewaznie jest 4.87 a bez OC jest 4.90 i tez jest czarny smok hmm! wiec teraz sproboje to PL itd itp ale juz powoli trace nadzieje... w servisie komp tez byl i powiedzieli ze wszystkie czesci sa ok hmmmm nie wiem nie wiem -> w sumie to tylko glupi 3dmark06 ale tak nie powinno byc hmmm... w sumie komp stabilny jest to najwazniejsze hmm.... PS. ja zawsze mialem geforce i dlatego nie wiedzialem co i jak z tymi sterami do radków <zawstydzony> !!!!!!!!!! CZARNY SMOK ZNIKNĄŁ !!!!!!!!!! ustawiłem PL 9! i pomogło :D zrobiłem 9 testów 3dmarka06 (nigdy nie udało mi się jak dotąd przejść 6) a tu wszystkie 9 idealnie bez czarnego smoka! :D 3x drugi test cpu + smok 3x sam smok 3x cały 3dmark06 0 czarnego smoka!!! mam nadzieje ze juz sie wiecej nie pojawi :D ale na razie jestem dobrej mysli! :D THX jacekcz!!! :)))))))) Edytowane 12 Stycznia 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 śmierć czarnym smokom!!!!!!!!!! :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) 467x9 (4203MHz) (3dmark06 = 13958 -> brak czarnego smoka) :D strap: 400 PCIE Frequency: 100 Dram Frequency: DDR3-1800MHz Dram Command Rate: 2T Dram Static Read Control: Disabled Dram Dynamics Write Control: Disabled Timingi Ramu 8 8 8 24 auto (1868MHz) Ai Clock Twister: Auto Ai Transaction Booster: Manual -> PL 9 Epu II Phase Control: Full Phase CPU Voltage: 1.40 Load-Line Celibration: Enabled CPU PLL Voltage: 1.51 (najniższe) FSB Termination Voltage: 1.29 North Bridge Voltage: 1.60 Dram Voltage: 2.01 South Bridge 1.5: 1.51 (najnizsze) South Bridge 1.05: 1.06 (najnizsze) -------------------------------- Cpu Spread Spectrum: Disabled PCIE Spread Spectrum: Disabled CPU Ratio Setting: 09.0 C1E Support: Disabled CPU TM Function: Disabled Max CPUID Value Limit: Disabled Execute Disabled Bit: Disabled Core Multi-Processing: Enabled btw. co jest lepsze do testowania kompa prime95 czy orthos? Zaliczyłem zwis w grze -> zmieniłem napięcia na: 467x9 CPU Voltage: 1.40 Load-Line Celibration: Enabled CPU PLL Voltage: 1.55 FSB Termination Voltage: 1.31 North Bridge Voltage: 1.60 Dram Voltage: 2.02 South Bridge 1.5: 1.55 South Bridge 1.05: 1.10 powinno byc ok? -> i kolejny zwis w grze :) dałem mu na proca 1.425 teraz i ram 2.05 -> zobaczymy czy pomoże... i kolejny zwis... hmmm gdzie mu papu brakuje hmmm :/ na 450x9 i napieciach niskich (Twoich) chodzi gra stabilnie -> 25min grania i 0 zwisów... ale gdzies mu papu brakuje na 467x9 -> moze PLL dac na 1.6? hmmm albo na SB? hmmmm Edytowane 13 Stycznia 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 u mnie jest podobna sytuacja, zwisy nie wiadomo z jakich powodów... juz niemam siły do tej płyty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 jak kupie se wodne to dam se wyzsze V i powinno byc ok ;) bo zwis to przez napiecie moze wystepowac i prawdopodobnie taka jest tego przyczyna ze gdzies papu brakuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) Wyspa napisał(a): powinno byc ok? -> i kolejny zwis w grze :) dałem mu na proca 1.425 teraz i ram 2.05 -> zobaczymy czy pomoże... i kolejny zwis... hmmm gdzie mu papu brakuje hmmm :/ na 450x9 i napieciach niskich (Twoich) chodzi gra stabilnie -> 25min grania i 0 zwisów... ale gdzies mu papu brakuje na 467x9 -> moze PLL dac na 1.6? hmmm albo na SB? hmmmm PLL=1.6V nic nie da. Spróbuj obniżyć FSb VTT=1.24, VNB=1.50V lub na auto. Ai Clock Twister: moderate Spróbuj ustabilizować 467x8.5. Może rzeczywiscie proc niewyrabia. Edytowane 13 Stycznia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) ale ja miałem zwisy na "467x9" a nie na "467x8,5" stabilne mam 450x9 ale moge sprobowac wlasnie zrobic stabilne 4000Mhz na mnozniku 8,5... moze zmniejszenie mnoznika cos pomoze? a czy wyzsze napiecie moze powodowac niestabilnosc? bo moze to chodzi o to ze jest za wysoka temperatura co powoduje zwis hmmm a proca mam wersje E0 -> z tego co wiem to ta najlepsza? tak slyszalem hmmm -> pokombinuje z mniejszym mnoznikiem... PS. dałem 495x8,5 (napięcia takie jakie były wczesniej -> tylko ram zmieniłem na 1,85V bo taktują około 1450MHz i Moderate i mam wyniki takie jak na 1800MHz i auto lol!) na razie wygląda stabilnie -> lookne w grach... (Super Pi przechodzi i nie wywala sie po kilku sekundach na orthosie czy prime85)... (ściągnąłem najnowszego CPU-Z i pokazuje mi złe taktowanie ramu hmmm) Jeszcze dla testu wziąłem napięcie na 1.96 + timingi 7 7 7 18 auto i zobaczymy co z tego będzie ide robic 3dmarka06 (w everescie wszystko powyzej 10k wyniki lol) Czarny smok powrócił! to przez to ze tak mocno timingi sciąłem raczej... wynik w 3dmarku06 to 13983... zmienie te timingi... -> po zmianie na 8 8 8 24 dalej czarny smok... Edytowane 13 Stycznia 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) nie ma lekko ... :) Testować, wyciągać wnioski i dalej testować :) mam wrażenie, że coś te twoje ramy nie wyrabiają. Edytowane 13 Stycznia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) BRAK SMOKA 450x9 (4050MHz) i ram 1800MHz (8 8 8 27 czyli auto) ale jezeli miałbym te trzy wartosci po 10k to byłby! więc ram nie wyrabia... musze ustawic tak wartosci aby były mniej więcej tak jak na tym obrazku hmmm -> nie wiem czy wyzsze napięcie tutaj pomoze hmm... pobawie sie timingami... CZARNY SMOK 495x8,5 (4207MHz) i ram 1485 (8 8 8 27 czyli auto) 1.96V (dam większe napięcie ciekawe czy pomoże WRITE lub COPY za duze prawdopodobnie powoduje czarnego smoka! Nie moge zrobic tak aby write i copy byly ponizej 10k :/ hmmmmmmmm CZARNY SMOK 495x8,5 (4207MHz) i ram 1485 (8 8 8 27 czyli auto) 1.96V PL=10 OBSTAWIAM ZE MUSI BYĆ MAŁE WRITE! około 9550? -> tylko trudno to zrobic hmm ;/ Nie da sie tego zrobic :D musze miec taktowanie 1800MHz ramu aby miec pewnosc ze bedzie na 100% brak smoka :D a jak ustawie inne taktowanie ramek nawet z pl11 i lightest to zawsze mam powyzej 10k na write :/ na roznych mnoznikach i fsb -> co więcej na timingach 9 9 9 27 na niskich taktowanich ramu kończą sie cmosem... hmmm CZARNY SMOK 450x9 1800MHz (8 8 8 27) (PL AUTO) (nawet napięcie 2.3 nic nie pomaga) a moze jest to wina COPY? jak jest powyzej 9550 hmmmmmm -> jest to raczej na 100% wina copy -> powyzej wlasnie jakiś 9700 albo moze nawet niższa jest ta granica to ram OCZ wysiada! ; p (nawet na napięciu 2.1) CZARNY SMOK 450x9 1800MHz (8 8 8 27) (PL 8 ) czarny smok wyskoczył mi na PL9!! ale wiocha! :/ na PL10 tez wyskoczył czarny smok! juz nie wiem czy to aby na pewno chodzi o ram :( chodz wtedy na PL9 faktycznie wszystko ładnie przeszło ale teraz sie wykłada hmmm w sumie komp długo pracuje no ale co z tego hmm... w sumie na PL9 komp działa w pełni stabilnie w grach wiec tak na razie zostawie : p -> i oleje chyba tego smoka bo męczący jest... moze jak kiedys bedą lepsze ramki za rok to se wymienie ;-) albo cos ;P Olewam smoka -> nie wiem jaka jest na prawde przyczyna jego powstawania... moge od kolegi pozyczyc zasilacz i sprawdzic czy bedzie smok hmmm to chyba jest mysl hmmmm.... wazne ze komp nie zawiesza sie w grach... bede probowal robic tak aby byl stabilny i wsio :) Jutro przetestuje 467x9 na nizszym taktowaniu ramu w grze (o ile nie zapomne tego przetestowac ale chyba nie) :) czy bedzie stabilnie... dzisiaj ide juz spac ;) PO TESTACH: (olewam czarnego smoka nie wiem jaka jest przyczyna...) 470x9 (4230MHz) (3dmark06 = 13978) strap: 400 PCIE Frequency: 100 Dram Frequency: DDR3-1410MHz Dram Command Rate: 2T Dram Static Read Control: Disabled Dram Dynamics Write Control: Disabled Timingi Ramu: auto Ai Clock Twister: Manual -> Moderate Ai Transaction Booster: Manual -> PL 9 Epu II Phase Control: Full Phase CPU Voltage: 1.40 Load-Line Celibration: Enabled CPU PLL Voltage: 1.55 FSB Termination Voltage: 1.35 North Bridge Voltage: 1.60 Dram Voltage: 1.96 South Bridge 1.5: 1.55 South Bridge 1.05: 1.15 -------------------------------- Cpu Spread Spectrum: Disabled PCIE Spread Spectrum: Disabled CPU Ratio Setting: 09.0 C1E Support: Disabled CPU TM Function: Disabled Max CPUID Value Limit: Disabled Execute Disabled Bit: Disabled Core Multi-Processing: Enabled W grze nie ma zadnych zwisów itd itp (zwiększyłem lekko napięcia bo mialem zwis wczesniej nawet na mniejszym FSB a raczej to nie zwis tylko restart) zmieniłem timingi jeszcze na 7 7 7 21 82 i 0 zwisów w grze :) (napięcie 2.0) 478x9 i 14021 w 3dmarku06! :) -> w grach stabilnie jak na razie :) Edytowane 15 Stycznia 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Najnowszy bios rampage extreme - 1003 http://dlsvr04.asus.com/pub/ASUS/mb/socket...xtreme-1003.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabbofca Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Witam, mam taki 'nowowątkowy problem' Kilka miesięcy temu złożyłem taki oto komputer: core2duo e8400, ram 4x1024 corsair dominator 1066 mhz ddr2 reszta parametrów chyba nie jest istotna, w kazdym razie chciałbym podkręcić procesor, co by się chłopak nie marnował :D słyszałem że owe modele można kręcić spokojnie do 4 ghz. Dodam, że zamontowałem równiez wentylator asus silent knight II. Mam za sobą wiele prób oc (w większości nieudanych, o tym za moment), jednak coś idzie cały czas nie tak. Nie jestem zbyt pro w oc, dlatego z wieloma parametrami mam problem i może moglibyscie mi coś poradzić w tej sprawie. Do rzeczy: pierwsze ustawienie które poszło bez problemów to: 1,25V (napięcie proca) ratio setting x8 fsb 410 poki co nie bawiłem sie w inne ustawienia. Przy kolejnych próbach, m. in. podwyższaniu fsb bądź też 'mnożnika' (również napiecie zmieniałem np na 1,26-7) komputer albo się resetował, albo wywalał po kilkunastu sekundach działania orthosa. Co mógłbym zmienic, najlepiej gdybym wiedział jak ustawić cpu fsb cpu skew nb skew fsb strap to nb dram mem oc charger ai clock twister fsb termination dram NB Acha, do tego zauważyłem dziwną rzecz: po podkręceniu bios pokazuje prędkość bodajże 3,2, moj komputer pokazuje 2,66, cpuz 3,2 a jak włączam orthosa to wyskakuje 4,1 - to taka ciekawostka moze sie przyda z góry dzięki za pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) zwiększ napięcie na procu -> minimum 1.35 lub więcej jak chcesz na 4.0 kręcic go... ja dawałen na 1.40 i wyzej jak szło na 4300 (lookaj post wyzej) ale czasem niebieski ekran sie robił przez za mało woltów na procu (tak mi sie wydaje) -> nie krece teraz bo poczekam na wode bo mam bardzo slabe chłodzenie proca... Edytowane 20 Stycznia 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 jak macie ustawione NB GTL ??? NB V mam na 1.55v bios (everest pokazuje od 1.47 do 1.57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 u mnie na procu i nb jak np bym dał 1.40 to bedzie 1.38 na CPU i jakies 1.37 na NB ale żal :) (ale nie mam takich wachań jak ty <WOW>) -> ja NB GTL nie ruszałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 a DRAM CONTROL VOLTAGE i te opcje ponizej? auto ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 ja mam inną mobo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabbofca Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 tak, tamte mam na auto, w sumie nie wiem czy sie za ram zabierać itp, chociaz chyba trzeba :D wlasnie z tymi innymi ustawieniami mam problem, co radzilibyscie pozmieniac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 ja niewiem, small ftt mi przechodzi na 4.05ghz a tu nagle albo niebieski ekran , albo zwis i stoi w miejscu i nic sie nie da zrobic....niewieim co to moze byc.... proboje teraz na kilka dni ustabilzowac 3.9ghz (8.5x460) zobaczymy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 moze napięcie na procu zwiększ i sprawdz czy bedzie stabilnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 zwiekszalem do 1.425v, na 1.375v przechodzi orthosa na prio9 ,wiec to raczej napewno V proca nie jest....raczej cos innego.....zły dobór napięć?? albo cos uszkodzone jest... ram dawalem inny i dalej to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Blue napisał(a): zwiekszalem do 1.425v, na 1.375v przechodzi orthosa na prio9 ,wiec to raczej napewno V proca nie jest....raczej cos innego.....zły dobór napięć?? albo cos uszkodzone jest... ram dawalem inny i dalej to samo. A PLL zwiększałeś? masz QUADA. @cabbofca C1E Support: Disabled CPU TM Function: Disabled Max CPUID Value Limit: Disabled Execute Disabled Bit: Disabled Core Multi-Processing: Enabled Edytowane 21 Stycznia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 jacekcz napisał(a): A PLL zwiększałeś? masz QUADA. @cabbofca C1E Support: Disabled CPU TM Function: Disabled Max CPUID Value Limit: Disabled Execute Disabled Bit: Disabled Core Multi-Processing: Enabled standardowo teraz mam 1.5v ,zwiekszylem na 1.6v i niema poprawy....zwiekszyc jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) 1.6V powinno wystarczeć. możesz spróbować jeszcze deko podnieść. A spróbuj wyciągnąć trochę pamięci i potestować. może one są winne? Za małe VNB? Za wysoki PL? 9 lub 10? tRFC wyższe? Tweaster=lighter? GTLe? Sporo jest opcji do przećwiczenia. Edytowane 21 Stycznia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 GTLe własnie niewiem jak ustawić. PL mam ustawiony na 7...ale jesli np. komputer ustawiam na powiedzmy 8.5x360 (pamiec 1152) i wtedy ona działa na 2.0v to chyba znaczy ze ram jest ok.... a później na 8.5x460 (1152) jakies zwisy, niebieskie ekrany....wiec raczej ram to nie jest...pisalem tez wyzej ze wlasnie pamieci sprawdzlaem inne i to samo... GTL ustawilem tak CPU GTL = 0.67 NB GTL AUTO? TRFC = 52 i moderate. VNB probowalem od 1.45 do 1.69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) dzielniki różnie się zachowują. Im wyższe FSB tym więcej problemów :) Spróbuj tak: CPU GTL = 0.63 NB GTL = 0.67 tRFC = 60 PL=8 lub nawet 9 tweaster = lighter VNB=1.65V - tak na zapas. Edytowane 21 Stycznia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 jacekcz napisał(a): dzielniki różnie się zachowują. Im wyższe FSB tym więcej problemów :) Spróbuj tak: CPU GTL = 0.63 NB GTL = 0.67 tRFC = 60 PL=8 lub nawet 9 tweaster = lighter VNB=1.65V - tak na zapas. ok sprobuje, a jeszcze jak z temperaturami mam okolo 50C na NB I SB a jak z cpu vtt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Blue napisał(a): ok sprobuje, a jeszcze jak z temperaturami mam okolo 50C na NB I SB a jak z cpu vtt? tempy - OK. VTT ustaw około 1.3V. Zawsze można obniżyć. Spróbuj nawet deko wyżej czy coś sie poprawi. Edytowane 21 Stycznia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 i mnie wyłączenie wszystkich funkcji związanych z ramem + strap na 400 (sztywno) powodowało ze nie wywalało się na orthosie, prime95 czy super pi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 moja chyba chce ducha wyzionąc ,cos się pieprzy system sie muli ,wgrywałem system 3 razy na def i wywalalo błedy -ram sprawny -dyski sprawne , na 99% płyta porty usb swiruja mysz przy uruchomieniu jakoś dziwnie się zachowuje -świeci gasnie [ wiem ,że to normalne ale tak jakby nie mogła zaskoczyć ] itd. porty zmieniałem co się dzieje ? chodziła stabilnie na 555 fsb teraz 530 robi problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Bomba zegarowa - niedługo wybuchnie. Czyżby powtórka tego co było z MAXIMUSEM? Edytowane 22 Stycznia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...