Wyspa Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 ja mam inną mobo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabbofca Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 tak, tamte mam na auto, w sumie nie wiem czy sie za ram zabierać itp, chociaz chyba trzeba :D wlasnie z tymi innymi ustawieniami mam problem, co radzilibyscie pozmieniac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 ja niewiem, small ftt mi przechodzi na 4.05ghz a tu nagle albo niebieski ekran , albo zwis i stoi w miejscu i nic sie nie da zrobic....niewieim co to moze byc.... proboje teraz na kilka dni ustabilzowac 3.9ghz (8.5x460) zobaczymy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 moze napięcie na procu zwiększ i sprawdz czy bedzie stabilnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 zwiekszalem do 1.425v, na 1.375v przechodzi orthosa na prio9 ,wiec to raczej napewno V proca nie jest....raczej cos innego.....zły dobór napięć?? albo cos uszkodzone jest... ram dawalem inny i dalej to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) zwiekszalem do 1.425v, na 1.375v przechodzi orthosa na prio9 ,wiec to raczej napewno V proca nie jest....raczej cos innego.....zły dobór napięć?? albo cos uszkodzone jest... ram dawalem inny i dalej to samo. A PLL zwiększałeś? masz QUADA. @cabbofca C1E Support: Disabled CPU TM Function: Disabled Max CPUID Value Limit: Disabled Execute Disabled Bit: Disabled Core Multi-Processing: Enabled Edytowane 21 Stycznia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 A PLL zwiększałeś? masz QUADA. @cabbofca C1E Support: Disabled CPU TM Function: Disabled Max CPUID Value Limit: Disabled Execute Disabled Bit: Disabled Core Multi-Processing: Enabled standardowo teraz mam 1.5v ,zwiekszylem na 1.6v i niema poprawy....zwiekszyc jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) 1.6V powinno wystarczeć. możesz spróbować jeszcze deko podnieść. A spróbuj wyciągnąć trochę pamięci i potestować. może one są winne? Za małe VNB? Za wysoki PL? 9 lub 10? tRFC wyższe? Tweaster=lighter? GTLe? Sporo jest opcji do przećwiczenia. Edytowane 21 Stycznia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 GTLe własnie niewiem jak ustawić. PL mam ustawiony na 7...ale jesli np. komputer ustawiam na powiedzmy 8.5x360 (pamiec 1152) i wtedy ona działa na 2.0v to chyba znaczy ze ram jest ok.... a później na 8.5x460 (1152) jakies zwisy, niebieskie ekrany....wiec raczej ram to nie jest...pisalem tez wyzej ze wlasnie pamieci sprawdzlaem inne i to samo... GTL ustawilem tak CPU GTL = 0.67 NB GTL AUTO? TRFC = 52 i moderate. VNB probowalem od 1.45 do 1.69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) dzielniki różnie się zachowują. Im wyższe FSB tym więcej problemów :) Spróbuj tak: CPU GTL = 0.63 NB GTL = 0.67 tRFC = 60 PL=8 lub nawet 9 tweaster = lighter VNB=1.65V - tak na zapas. Edytowane 21 Stycznia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 dzielniki różnie się zachowują. Im wyższe FSB tym więcej problemów :) Spróbuj tak: CPU GTL = 0.63 NB GTL = 0.67 tRFC = 60 PL=8 lub nawet 9 tweaster = lighter VNB=1.65V - tak na zapas. ok sprobuje, a jeszcze jak z temperaturami mam okolo 50C na NB I SB a jak z cpu vtt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) ok sprobuje, a jeszcze jak z temperaturami mam okolo 50C na NB I SB a jak z cpu vtt? tempy - OK. VTT ustaw około 1.3V. Zawsze można obniżyć. Spróbuj nawet deko wyżej czy coś sie poprawi. Edytowane 21 Stycznia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 i mnie wyłączenie wszystkich funkcji związanych z ramem + strap na 400 (sztywno) powodowało ze nie wywalało się na orthosie, prime95 czy super pi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 moja chyba chce ducha wyzionąc ,cos się pieprzy system sie muli ,wgrywałem system 3 razy na def i wywalalo błedy -ram sprawny -dyski sprawne , na 99% płyta porty usb swiruja mysz przy uruchomieniu jakoś dziwnie się zachowuje -świeci gasnie [ wiem ,że to normalne ale tak jakby nie mogła zaskoczyć ] itd. porty zmieniałem co się dzieje ? chodziła stabilnie na 555 fsb teraz 530 robi problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Bomba zegarowa - niedługo wybuchnie. Czyżby powtórka tego co było z MAXIMUSEM? Edytowane 22 Stycznia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 cos tak wyglada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) dalej sie wysypuje <_< strapa mam ustawionego 333 albo 266 ,zalezy jak krece... Edytowane 22 Stycznia 2009 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 daj na 400 i przetestuj : P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 dalej sie wysypuje <_< strapa mam ustawionego 333 albo 266 ,zalezy jak krece... Oj chyba twój proc ma WALLA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 no ale jak to wytlumaczysz ze na fsb 475 orthos smiga, i tu nagle na drugi dzien nie chce dzialac????? zwis po wlaczeniu komputera albo przy ładowaniu systemu albo w czasie juz gdy system jest wlaczony, i przy przegladaniu netu zwis..ekran staje i nic sie nie da zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Panowie, ma ktos foty z Rampage Formula ze zdjetym radiatorem z NB ? Bo chce zobaczyc jak to tam wyglada bo sie do WC przymierzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 uzyskałem na 8.5x460 stabilne ustawienie cpu v -> 1.375v (1.36v) cpu pll -> 1.6v cpu vtt -> 1.36v (1.25-1.26v) nb v -> 1.59v (bios) i tu jest spory rozrzut w odczycie w everest (pokazuje od 1.49 do 1.6) mostek sb najnizsze mozliwe.... gdy ustawie nb na 1.55v juz sie zawiesza cpu gtl 063 nb gtl 067 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) przy takiej ilosci ramu nie ma dziwne, że chce sporo na NB. próbowałeś wyjaćtrochu kości? zostaw np dwie i testuj. Zobaczysz co ogranicza. Edytowane 22 Stycznia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 przy takiej ilosci ramu nie ma dziwne, że chce sporo na NB. próbowałeś wyjaćtrochu kości? zostaw np dwie i testuj. Zobaczysz co ogranicza. na pewno to nie ram, testowałem na 2x1gb.... to samo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 A PCI-E podnosiłeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 (edytowane) A PCI-E podnosiłeś ? dawalem na 110 najwiecej ale nic to nie wnosilo.... ustawilem teraz 8.5x460 i chodzi ok, ale V podniosłem na zapas... cpu gtl 0.67 nb gtl 0.67 normalnie to procek potrzebuje 1.29-1.3v do orthosa SMALL na prio9... Edytowane 23 Stycznia 2009 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebaa Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Witam! Lamerskie pytanie... Do czego mają służyć przyciski pokazane na fotce? Start i reset to się domyślam ;), ale te trzy pierwsze od lewej? I przy okazji, co to jest G.P. Diagnosis card bundled dodawane do płyty P5E64 WS na X49? To coś jak LCD Poster z Rampage? Lepsze, gorsze? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 dawalem na 110 najwiecej ale nic to nie wnosilo.... ustawilem teraz 8.5x460 i chodzi ok, ale V podniosłem na zapas... cpu gtl 0.67 nb gtl 0.67 normalnie to procek potrzebuje 1.29-1.3v do orthosa SMALL na prio9... Spróbuj jeszcze podnieść napięcie na NB. Walnij 1.75V i zobacz czy pomoże. Dmuchaj czymś na NB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 u mnie trzy pierwsze te klawisze nie działają :/ o ile one mają służyć do zmiany opcji w biosie bo jak nie to nie wiem do czego służą ale power i reset działa... mam już kompa w obudowie i z tego nie korzystam już... ale niech ktoś sie własnie wypowie jak wie czy ten Select np jest do zmian ustawien w biosie i jezeli tak to czy on powinien od razu dzialac? czy trzeba jakies stary? bo mi nie dziala :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 dawalem na 110 najwiecej ale nic to nie wnosilo.... ustawilem teraz 8.5x460 i chodzi ok, ale V podniosłem na zapas... cpu gtl 0.67 nb gtl 0.67 normalnie to procek potrzebuje 1.29-1.3v do orthosa SMALL na prio9... U mnie były problemy z FSB ~500 (Maxsimus Formula) jak ustawiłem PCI-E na 116 to zaczęło chodzić ok może spróbuj 116-118Mhz bo coś słyszałem ze tak najlepiej się kreci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...