lama1 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 U mnie były problemy z FSB ~500 (Maxsimus Formula) jak ustawiłem PCI-E na 116 to zaczęło chodzić ok może spróbuj 116-118Mhz bo coś słyszałem ze tak najlepiej się kreci :D kręci, kręci.... ale do czasu. Owszem można kręcić, ale na.max. to procek powoli się uwala i później coraz gorzej chodzi...i po pewnym czasie albo wysokie V i @ i restarty czasami albo do default i spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 narazie testuje 8.5x465 i puki co jest ok... :wink: ustawiłem 116 na pcx i komputer sie nie chce wlaczyc, na 110 sie odpala. mam jeszcze pytanie. kupilem wentylator z wejsciem 4pinowym na procesor, podlaczylem do plyty (cpu fan) i wentylator kreci sie caly czas z maksymalna szybkoscia (1600-1700obr) a zakres pracy ma od 400 do 1600 , w biosie tam opcje jakas z cpu dawalem na enable i disable i nie ma roznicy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) Bios 802 - beta (source XS) http://dl.getdropbox.com/u/525714/RAMPAGE-...ormula-0802.zip Co potrafi? sporo .... zwłaszcza jeżeli chodzi o procesory Quad. 500+ FSB dla tych proców :) Zresztą sami poczytajcie na XS ... Edytowane 8 Lutego 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Bios 802 - beta (source XS) http://dl.getdropbox.com/u/525714/RAMPAGE-...ormula-0802.zip Co potrafi? sporo .... zwłaszcza jeżeli chodzi o procesory Quad. 500+ FSB dla tych proców :) Zresztą sami poczytajcie na XS ... Mozesz dac link ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Malik, zwyczajny wątek o RF w dziale Intel iirc. Są screeny u kogoś z Quadem na 500+ FSB. Ja wrzuciłem na szybko ten bios u siebie, pierwsze testy i tak jak z 0701 mój qx9650 wstawał na 450 bez problemu tak tu nie chciał nijak. Wróciłem do 0701. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) są dwie nowe opcje w biosie. Próbowaliście nimi manipulować? Edytowane 9 Lutego 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 dobra poskladalem rampage formula, xeona 3110 i 4x1gb micron, bios 701, tyle ze... uruchamia sie tylko przy 2 kosciach a w biosie mam wszystko na auto. Moglby ktos dac jakis przykladowy szablon jak i co ustawic i na ile bo sie nie moge w tym odnalezc. Zycia mi braknie zanim dojde do tego co jest do czego, za duzo nowych opcji. plssss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) zakładam, że chodzi o def sutawienia czyli FSB=333. Ustaw Performance level = 8 VNB daj 1.4V - na początek, później możesz obniżać. tweaster = moderate reszta moze być auto. Powiedz czy wstaje :) kości identyczne czy różne? Edytowane 9 Lutego 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) przy 2kosciach wstaje przy 4 nie dalem 2T kosci te same micron d9 zreszta moje gg 4742912 Edytowane 9 Lutego 2009 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 jakie masz dokładnie pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) plyte i ram mam od Xtreme Addict tyle ze jeszcze mi nie wyjawil co to za ram poza tym ze sie super kreci :) Microny d9 Edytowane 9 Lutego 2009 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 jak sie nazywaja te ramy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) na micronach d9 w radiatorach good ram ale nie zdejme bo mam tylko 1 reke :) a kolega nie odpowiada na trudne pytania typu co za ram mi sprzedal :| i jak mam go ustawic wogole. tyle tylko na nich pisze PC7200, ddr2, vcc2-2.15v, GP900d264L5/gdc Edytowane 9 Lutego 2009 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 ustaw recznie timingi 5-5-5-15 2,1v na ram vnb 1.45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 (edytowane) biosik 803 do RF na ftp asusa :) Edytowane 28 Lutego 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Zassysam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 I jak panowie wart swej ceny ten bios?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Na Maximusie Wart FSB 500 było PL9 jest PL7 :D dokładnie nie badałem wszystkiego ale wydaje się być lepszy niż 701 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Ns5 a sprawdziłeś czy na pl7 jest stabilnie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...ab5049b0a8.html PL7 poszczałem jeszcze procka na ~4GHz i takich samych ustawieniach próbkę 32M :) poszło bez problemu :) płyta sama ustawia PL 7 :D przy 443MHz PL6 nie wstaje :) ogólnie to na 701 płyta wstawała na 525MHz bez większych problemów a na nowszym Biosie coś nie chce ;/ muszę jeszcze polukac może jutro :D Edytowane 1 Marca 2009 przez Ns5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) Ja właśnie testuje ustawiłem pl7 tylko i nic więcej 445x9 memki na 534mhz zobaczymy co z tego wyjdzie przy 4x1gb :D . Daj znać jak tam powyżej fsb500mhz Edytowane 1 Marca 2009 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Coś się skopało i teraz 0 stabilności na obojętnie jakich ustawieniach zaraz spale ta płytę ^ ^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Coś się skopało i teraz 0 stabilności na obojętnie jakich ustawieniach zaraz spale ta płytę ^ ^ zresetuj bios przez baterie ,wyciagnij ja na 15minut.... u mnie tez mialem takie problemy....dziwna ta plyta....powyzej 460fsb u mnie dziwne rzeczy sie robia.... tak samo jak zacznie sie rypac to wtedy tylko na 333 smiga, jak na auto wszystko jest dane.... zresetuj bios (przez baterie) i podkrecaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 (edytowane) Tu właśnie ten problem jest ze podkręca się teraz super poprzednio na 701 max to był 525 a teraz(803) już 540 bez większych problemów ogólnie wyciąganie i resetowanie biosu pomaga to wiem ale jest to wkurzające(2 karty graficzne :sad: ) nigdy więcej Asusa ! :D teraz próbuje zaliczyć 443MHz takie na co dzien 2-3 dni temu simigalo dzisiaj już nie ^ ^ Edytowane 3 Marca 2009 przez Ns5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 (edytowane) pewnie niedowoltowany NB. Jak płyta się dziwnie zachowuje to ja robię ponowny flash biosu albo "Load default". Edytowane 3 Marca 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 (edytowane) Głownie chodzi mi o Super pi 32M nie przechodź a jak komp nic nie robi to potrafi się sypnąć ^ ^ teraz troche pogrzebalem i niby chodzi :mur: pamięci są ok na DEF tez się sypie a Flash nie pomaga a zeby baterie wyjąc muszę grafikę wyciągnąć :angry: jestem już pewien ze nigdy Asusa nie kupie Wole już GB <_< 1.6V to nie dowoltowany NB raczej nie jest :P niezależnie od V płyta się sypie o dziwo z wysokim V i FSB chodzi ok :blink: Edytowane 3 Marca 2009 przez Ns5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 (edytowane) wrzuć tutaj ustwienia biosu to może coś doradzimy. Ty masz maximusa z biosem RF? Edytowane 3 Marca 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 (edytowane) Ta :) Ogólnie w niedziele cały dzień mobo chodziło ok w poniedziałek po powrocie do domu odpaleniu kompa załadował się sys i bluescren wyskoczył pogrzebałem w biosie i dało się coś tam już na kompie porobić http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...7042312931.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/984a82848562b124.html SKEW NB i CPU 100ps Edytowane 3 Marca 2009 przez Ns5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 a reszta konfigu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 (edytowane) ja bym dał strapa 400 ;-) bo jak ja testowałem swój E8400 i dawałem na 4gb i wiecej to zawsze sie pluł jak było auto lub 333 a jak było 400 to super pi i prime95 zawsze było ok ;) Sproboj 400 i daj znac czy pomogło ;) bom ciekaw ;) Edytowane 11 Marca 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...