Malik Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 ok, sprawdzone osobiscie - 0408 poprawia znaczaco prace ramek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 (edytowane) A jak włączysz kompa z podłączonym pendrivem zawierającym plik z BIOS-em to nie da się go przeflashować jeszcze raz? Bo teoretycznie taka funkcja jest, tylko być może ona działa wyłącznie po nieudanym flashu gdy pojawia się BIOS Checksum Error, ale spróbować można. A może rzeczywiście coś z pamięciami. Nic się nie da zrobić: CrashFree nie działa, zaraz po starcie ciemność, ramki są sprawne. Pojechała na serwis. Edytowane 5 Sierpnia 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 0407 Bios Brak info jakie zmiany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 0407 Bios Brak info jakie zmiany Starszy 29.06 od 408 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 juz wyszedł rampage extreme za jedyne 1045zl! ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 to czekamy na relacje od kogos kto sobie ja sprawi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 to czekamy na relacje od kogos kto sobie ja sprawi :) Nie zauwazyles ze lezy u mnie?:) Jak dla mnie to plytka jest debesciacka i najlepsza od bardzo dlugiego czasu jaka mialem miec okazje w rekach trzymac i krecic. No dobra, procz ceny i zblizajacej sie premiery Nehalema, wszystko jest ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 ryba: masz asusa rampage extreme? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rojb Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 No dobra, procz ceny i zblizajacej sie premiery Nehalema, wszystko jest ok ;)Zależy jak na to spojrzeć :wink: . X48, nie licząc P45, jest ostatnim chipsetem na płytkach z LGA775. Daje nam to pewność, że nie zamienimi jej na inną w ramach tej samej podstawki. X58 jest pierwszym chipsetem pod Nehalema i na pewno nie ostatnim. A nie każdy ma ochotę kupować mobo co pół roku :razz: Jak dla mnie to plytka jest debesciacka i najlepsza od bardzo dlugiego czasu jaka mialem miec okazje w rekach trzymac i krecic.I oto chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 to co? nie oplaca sie juz brac rampage z wodnym? : P skoro ma byc nowy chipset hmm : P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczo Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Ile wynoszą u was temperatury MB, NB i SB? u mnie dochodzą odpowiednio do 49, 52 i 56 stopni . Jakie powinny być prawidłowe temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad03 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Ile wynoszą u was temperatury MB, NB i SB? u mnie dochodzą odpowiednio do 49, 52 i 56 stopni . Jakie powinny być prawidłowe temperatury? U mnie są takie. Nawiew z boku wentylatorem 120mm 1000obr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczo Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 A jakie masz wentylatory w obudowie? u mnie jest jeden na przodzie ( 1230 rpm ) i drugi z tyłu ( 1280 rpm ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad03 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 A jakie masz wentylatory w obudowie? u mnie jest jeden na przodzie ( 1230 rpm ) i drugi z tyłu ( 1280 rpm ) . Mam 80 mm na górze obudowy + 80 na tylniej ściance + 80 mm ustawone na 5 Volt do chłolodzenia dysków + Chłodzenie na pamięci OCZ( 2 wentle chyba 50 mm). Bez tego dodatkowego wiatraka 120 na bocznej ściance temperatura na płycie i karcie graficznej była wyższa o 10~12 st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Mam małe pytanko do tych którzy maja tego ASUSA Rampage Extreeme, czy ona obsługuje DDR2 czy DDR3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 ddr3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rojb Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 to co? nie oplaca sie juz brac rampage z wodnym? : P skoro ma byc nowy chipset hmm : PZamiast pakować się w niedoskonałą (bo pierwszą) płytę z X58 pod Nehalema, wolę kupić płyte na sprawdzonym chipie. A ta (Extreme) zapowiada się na rewelacyjną :wink: . Jak by co, podgonię Nehalema :twisted: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczo Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Właśnie chyba będę musiał kupić wentylator ( 80 x 80 ) na bok albo najlepiej dwa to i na grafę coś pomoże ;) . A co do instalacji sterowników, czy jak macie włożoną płytę ze sterami i włączacie kompa, a bootowanie dysków jest ustawione na CD-Rom, macie taki czarny ekran z białymi literami, z którym nic nie da się zrobić - pomaga wyjęcie płyty i restart kompa. I jeszcze jedno... czy w waszym egzemplarzu ( chyba ) kontroler SATA wydaje dźwięki? ( ciche pikanie lub coś takiego - ciężko to nazwać ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 (edytowane) rojb: co to znaczy ze pogonisz nehelema? :) bo nie rozumiem :) (i jakby ktos wiedzial czy ten blok wodny [w rampage extreme] te rurki co wystają to cos w stylu nakrętek NK12!? to byłbym wdzieczny!) Edytowane 10 Sierpnia 2008 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Jak by co, podgonię Nehalema :twisted: . achaa :D a jak to zrobisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rojb Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Porządnym OC :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 wie ktos jakie rodzaje pamięci ram bedą kompatybilne z mobo? (extreme) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczo Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Czy podczas gdy dysk jest aktywny i miga dioda HDD słychać u was takie jakby ciche "pukanie"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) tutaj http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Asu...pelny,id,58969/ pisze ze extreme nie obsługuje pamięci 1600MHz!!!!!!!!!!!???????? what!? chyba maja błąd w opisie -> napisalem do nich -> http://technologie.gazeta.pl/technologie/1...rclockingu.html tutaj pisze ze obsługuje -> na komputroniku tez nie napisali ze 1800 i 2000 tylko z OC Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Czy podczas gdy dysk jest aktywny i miga dioda HDD słychać u was takie jakby ciche "pukanie"? I co? niby, że to płyta "puka"? :) Może dysk ci się kończy? :) @Wyspa EXTREME obsługuje: Dual-channel DDR3 2000(O.C.)/1800(O.C.)/1600/1333/1066/800 MHz Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczo Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Wydawało mi się że to ten kontroler dysków :P . Okazało się, że nowa seria Seagate'ów potrzebuje trochę czasu na kalibrację, z czasem ma to przejść ;) dysk ma dopiero 4 dni :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) jacekcz: wiec na komputroniku zrobili błąd :P Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 na jakim FSB lata Extreme u was ? i jakie PL na Extreme i Rampage ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 (edytowane) na jakim FSB lata Extreme u was ? i jakie PL na Extreme i Rampage ? hmmm x48 zdecydowanie lepsza od p5q,przed chcwilka sprawdzilem,jak sie ma pl10 i 570fsb,moze jeszcze mozna cos podciagnac ale na p5e3 pemium to wyglada mniej wiecej tak: plyty na 48 lepiej prowadza ram cpuz pokazuje jakies babole w ramie jest 1710-7-7-7-22-1T pl10 max to 580fsb max mojego 8400 to jakies 620fsb na extreme pewno jeszcze lepiej,ogolnie najladniejsza plyta jaka widzialem szkoda ze taka droga Edytowane 15 Sierpnia 2008 przez maax990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...