marcin255A Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 570 FSB i PL 10 to mam na P5Q zastanawiam sie nad http://ddr2.home.pl/product_info.php?products_id=329 albo http://www.memoryc.com/computermemory/ddr3...bluemicron.html i http://www.kirk.pl/pricelist/item.aspx?PID=C6501449 co Panowie o takim czymś sądzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 570 FSB i PL 10 to mam na P5Q zastanawiam sie nad http://ddr2.home.pl/product_info.php?products_id=329 albo http://www.memoryc.com/computermemory/ddr3...bluemicron.html i http://www.kirk.pl/pricelist/item.aspx?PID=C6501449 co Panowie o takim czymś sądzicie ? znaczy że ocb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 (edytowane) ocb ? o to czy takie połączenie ma sens i co sadzicie o tym Edytowane 15 Sierpnia 2008 przez marcin255A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 ocb ? o to czy takie połączenie ma sens i co sadzicie o tym Moja płyta robiła stabilne FSB=550 na pl=9 i cl5 przy 1:1. Dalej nie szło. Prawdopodobnie proc mi się kończył. W dalszym ciągu jeszcze nie wróciła z serwisu. CellShock + Rampage Extreme powinny piknie śmigać. Gdybym zmeniał to tej właśnie firmy pamięci bym zakupił. DDR2 sprawują się rewelacyjnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) Witajcie wodował ktoś te mobo jak wygląda sytułacja ze zdjęciem tego radiatora z nb bo z tego co widzę u siebie to jest połączony z drugim mostkiem i tu mam pytanie do was czy idzie ta rurkę wyjąć z tego drugiego radiatorka podrawiam Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) Marcin, na xs wiele osób kreciło "blue cellshocks" i osiągały dobre wyniki, wg. mnie takie połączenie jak najbardziej ;) Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Witajcie wodował ktoś te mobo jak wygląda sytułacja ze zdjęciem tego radiatora z nb bo z tego co widzę u siebie to jest połączony z drugim mostkiem i tu mam pytanie do was czy idzie ta rurkę wyjąć z tego drugiego radiatorka podrawiam Wodowalem asus maximus formula a to w sumie to samo co rampage formula ( ktorego mam i tez bede wodowal :) ). Ogolnie nie ma zadnych problemow. Ja uzylem do tego suszarki, delikatnie z wyczuciem nagrzewasz radiator na NB ( po wczesniejszym usunieciu srubek montazowych i backplate, oraz bolcow plastikowych z sb ) po czy delikatnie odginasz cale chlodzenie chwytajac za bloczek na sb. U mnie cala akcja trwala moze 1min. Bez problemu sie odkleilo. Z mosftetami nie ma problemow gdyz zastosowano tam pady termiczne i nic nie jest przyklejone ;) Powodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) Moja płyta robiła stabilne FSB=550 na pl=9 i cl5 przy 1:1. Dalej nie szło. Prawdopodobnie proc mi się kończył. W dalszym ciągu jeszcze nie wróciła z serwisu. CellShock + Rampage Extreme powinny piknie śmigać. Gdybym zmeniał to tej właśnie firmy pamięci bym zakupił. DDR2 sprawują się rewelacyjnie. ja zrobilem 550 pl 9 i po 10h sie wywalil,wszystko inne smiga,gry,pi i inne duperele,a w 560 i stabilne pl9 watpie oczywiscie p5e3 wiec moze byc roznie,rampage lepsza :) Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez maax990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 ja zrobilem 550 pl 9 i po 10h sie wywalil,wszystko inne smiga,gry,pi i inne duperele,a w 560 i stabilne pl9 watpie oczywiscie p5e3 wiec moze byc roznie,rampage lepsza :) Mozna i 605 PL 9 zrobic i co z tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) sluchaj bzdury gadasz i tyle,co ma wspolnego pi32 ze stabilnoscia 24/7?bo chyba jak pisze ze testowalem kilkanacie godzin to wiadomo ze nie do pi,no chyba ze chodzilo ci o popisanie sie,ale przeciez chyba kazdy czyta ppc wiec wie ze pojechales ostro z re i e8600 :) Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez maax990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) Rampage Extreme wydaje się faja płytą , co do celek to ufam tej firmire,mam 4 GB i wymieniałem juz 2 razy :wink2: wiadomo dlaczego i 0 problemu Mozna i 605 PL 9 zrobic i co z tego?chyba czasem sie przydaje niskie PL co ? Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez marcin255A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icemen Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Witam, przymierzam sie do zakupu Rampage Extreme i odrazu chcialbym zwodowac te plytke, moze ktos sie orientuje czy sa juz dostepne bloki po te mobo , fakt ze ta plyta posiada Fusion Block , mimo to wolalbym zastapic to bardziej wydajnym chlodzeniem ( NB + SB + MSFETY ). Z gory dzieki za wszelkie info, Pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 cos mi sie na oczy rzuciło, ze chyba swiftech pokazał blok na rampage ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 pytanie po co ? na masimsie se blok fabryczny i przy największym katowaniu 40 *C co ci da jak będzie 37*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 pytanie po co ? na masimsie se blok fabryczny i przy największym katowaniu 40 *C co ci da jak będzie 37*C Podejrzewam, że wystarczy zdemontować fabryczne chłodzenie i przesmarować. Wydajność powinna być zadawalająca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 zupełnie wystarczy zmiana pasty ,ciekawą alternatywa jest : FOXCONN BLACK OPS Intel X48 http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3366&p=9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) niech ryba wpadnie i sie wypowie bo męczył obie płyty i jak sam stwierdził na ocx , nigdy nie wyda pieniędzy na foxconna. edit tylko przytoczyłem słowa rybek, nie unoś sie xD ;) Edytowane 18 Sierpnia 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 uuuuuuuuu no to wszystko jasne zastanawiam się czy jest sens ładować się juz w DDr3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 do zabawy juz pewnie tak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vosh Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Witam, zmieści się na niej bez problemu Scythe Infinity? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ci3kk Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 (edytowane) Cze Zamierzam zlozyc nowego PC. Proc - E8600 RAM - Corsair Dominator 1066 DDR2 Plyta - Asus Rampage Formula (extreme odpada, ddr3 -.-) Widzialem, ze bardzo ladnie sie kreci ten proc na tym mobo ;) Chce go skrecic na 4.5 - 5.0GHz. Czytalem, ze na 4.5 wystarczy jakies wieksze chlodzenie typu Thermaltake/Scythe. A co do 5.0 to nie mam pojecia, potrzebne bedzie wodne ? Jezeli tak to jakie, prosze o sugestie B-) Pzdr Edytowane 19 Sierpnia 2008 przez M4ci3kk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 mam pytanie - jakie są główne różnice między p5e deluxe a rampage formula? ta druga zachęca przyciskiem power na płycie (nie mam obudowy) ale nie będę za to płacił 170zł :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 drogo wyjdzie wodne tylko na cpu ;-) (pompka, rez, chłodnica, blok wodny, węże, płyn, złączki, zaciski itd itp) (zalezy ile chcesz przeznaczyc kasy na wode i czy tylko na 1 blok no i czy chcesz w przyszlosci to rozbudowywac!?) ;-) (bo mozna kupic słabą lub dobrą pompke i to samo dotyczy chłodnicy a ceny sa od małych do duuzych) wiec okresl ile chcesz na to wydac) ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Uważam że jak chcesz kręcić procka na 5GHz to trzeba będzie złożyć z troszke lepszych elementów. Bo jakby nie patrzeć to ten CPU będzie wydzielał sporo ciepła. P.S. Ktoś ma na chłodzeniu Scythe Mugenem takiego C2D podkręconego do 4-45GHz? Jakie macie temperaturki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ci3kk Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 (edytowane) To podajcie jakies propozycje, oczywiscie z najlepszych elementow. Tak jak kolega wyzej pisal, proc bedzie wydzielal duzo ciepla i trzeba go schlodzic :D Chce zlozyc kompa raz a dobrze, wiec raczej to bedzie wersja finalna bez pozniejszego ulepszania. ;) Edytowane 19 Sierpnia 2008 przez M4ci3kk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad03 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Mam pytanie. Czy napięcia widoczne na obrazku są bezpieczne, ewentualne co można zwiększyć aby spróbować bardziej pogonić quada? Do czego służy zakładka CPU GTL.., NB GTL... w biosie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 (edytowane) mam pytanie - jakie są główne różnice między p5e deluxe a rampage formula? ta druga zachęca przyciskiem power na płycie (nie mam obudowy) ale nie będę za to płacił 170zł :P P5e nie ma: LCD Postera, CLR CMOS, przycisków Reset i Power. Ramapge ma 2 karty sieciowe i grę STALKER :) bardzo podobne produkty. Edytowane 20 Sierpnia 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rojb Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 zastanawiam się czy jest sens ładować się juz w DDr3 ?Zobacz ceny 2x1GB DDR3 1600 mhz. Opłaca się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Opłaca się? DDR3-1066 są dwa razy droższe od DDR2-800, a co dopiero 1600. Mając wybór 2 GB DDR3 lub 4 GB DDR2 nie wiem jak można wybrac to pierwsze, do tego jeszcze drastycznie wyższa cena Rampage Extreme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rojb Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Opłaca się? DDR3-1066 są dwa razy droższe od DDR2-800, a co dopiero 1600. Mając wybór 2 GB DDR3 lub 4 GB DDR2 nie wiem jak można wybrac to pierwsze, do tego jeszcze drastycznie wyższa cena Rampage Extreme.To że są 2x droższe od DDR2 nie ulega wątpliwości. Zwróć uwagę na cenę - nie jest ona tak wygórowana jak kiedyś. Za około 400 zeta mamy DDR3 2x1GB 1600 mhz z OCZ Platinum czy Reaper. Ano Rampage Extreme drogi. Jak się decyduje na taki hi-end to trzeba się liczyć z wyższymi kosztami pozostałych części. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...