Skocz do zawartości
Cah!r

P965 Vs. P35 Vs. P45 Walka W Kisielu...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przejdę od razu do rzeczy i proszę o opinie nt. paru podzespołów.

MOBO

Zastanawiam sie na DFI P965-S Dark, gdyż kosztuje ~140zł z przesyłką. Tu mam rozterkę, czy opłaca się dołożyć prawie 200zł, do DFI na P35 DK? Czy będzie różnica w OC procesorów E2xxx, E4xxx, E6xxx, 7xxx. Na E8xx mnie nie stać. A może powinienem zastanowić się nad P45, vide Asus P5Q? Dodam, ze jedynym kryterium jest OC ;> PS, jestem w stanie dołożyć te 200-250zł, tylko interesuje mnie czy to przełoży się realnie na osiągi. Gdyż P965 >500Mhz wyciąga, gorzej z procem.

RAM

2x1GB Super Talent DDR2-800 Cl4, według sprzedawcy na D9GKX! Kosztują ~160zł z przesyłką i tu pytanie, czy są lepszym wyjściem od starych Cruciali na D9GHM? Głównie interesuje mnie trwałość, bo Crucki długodystansowcami nie są [: czy to mit? Bo jak sie czyta o nich topic to padają jak muchy, przynajmniej niektórym.

CPU

Początkowo E2180 za ~170. choć celem jest E5xxx.

VGA

Najprawdopodobniej skuszę się na GALAXY GeForce 9600GSO ~280, jako ewentualność mam Gainward 8800GS ~256zł + S1.

PSU

Krótko, Corsair 450 VX vs. Enermax Pro88+ 385W. Ja skłaniam się ku drugiemu, ze względu na problemy z świerszczeniem Corsaira, które kiedyś występowały. Są one jeszcze?

Dzięki za opinie, szczególnie w sprawie mobo.

edit: dałem link do ramek, gdyż jak googluję to GKX nie są pewne ;/

Edytowane przez Cah!r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOBO to jak nie chcesz dużo wydawać to kup Gigabyte na P31.

mattis nie odpowiadaj z automatu, tylko czytaj wszystko.

Dodam, ze jedynym kryterium jest OC ;> P965 >500Mhz wyciąga.

Pokaż p31-ds3l które zrobi stabilne fsb na poziomie ~500

Cah!r bierz 'darka'(sam sobie go chyba zamówię :) ) i enermaxa

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi