Cah!r Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 (edytowane) Witam, przejdę od razu do rzeczy i proszę o opinie nt. paru podzespołów. MOBO Zastanawiam sie na DFI P965-S Dark, gdyż kosztuje ~140zł z przesyłką. Tu mam rozterkę, czy opłaca się dołożyć prawie 200zł, do DFI na P35 DK? Czy będzie różnica w OC procesorów E2xxx, E4xxx, E6xxx, 7xxx. Na E8xx mnie nie stać. A może powinienem zastanowić się nad P45, vide Asus P5Q? Dodam, ze jedynym kryterium jest OC ;> PS, jestem w stanie dołożyć te 200-250zł, tylko interesuje mnie czy to przełoży się realnie na osiągi. Gdyż P965 >500Mhz wyciąga, gorzej z procem. RAM 2x1GB Super Talent DDR2-800 Cl4, według sprzedawcy na D9GKX! Kosztują ~160zł z przesyłką i tu pytanie, czy są lepszym wyjściem od starych Cruciali na D9GHM? Głównie interesuje mnie trwałość, bo Crucki długodystansowcami nie są [: czy to mit? Bo jak sie czyta o nich topic to padają jak muchy, przynajmniej niektórym. CPU Początkowo E2180 za ~170. choć celem jest E5xxx. VGA Najprawdopodobniej skuszę się na GALAXY GeForce 9600GSO ~280, jako ewentualność mam Gainward 8800GS ~256zł + S1. PSU Krótko, Corsair 450 VX vs. Enermax Pro88+ 385W. Ja skłaniam się ku drugiemu, ze względu na problemy z świerszczeniem Corsaira, które kiedyś występowały. Są one jeszcze? Dzięki za opinie, szczególnie w sprawie mobo. edit: dałem link do ramek, gdyż jak googluję to GKX nie są pewne ;/ Edytowane 8 Lipca 2008 przez Cah!r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 MOBO to jak nie chcesz dużo wydawać to kup Gigabyte na P31. Nie wiem o tych pamiątkach nie słyszałem za dużo ale 2GB można dostać za duzo taniej... Corsair jak dla mnie lepszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 (edytowane) MOBO to jak nie chcesz dużo wydawać to kup Gigabyte na P31. mattis nie odpowiadaj z automatu, tylko czytaj wszystko. Dodam, ze jedynym kryterium jest OC ;> P965 >500Mhz wyciąga. Pokaż p31-ds3l które zrobi stabilne fsb na poziomie ~500 Cah!r bierz 'darka'(sam sobie go chyba zamówię :) ) i enermaxa Edytowane 8 Lipca 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...