Skocz do zawartości
Popixs

BLOK NA GPU/chipset

Rekomendowane odpowiedzi

bloczek mam od piatku i to sa moje wrazenia:

bloczek wyglada jak chalupnicza robota. niewyszlifowany spod (prawie poltorej godziny roboty), jeden kruciec jest troszke krzywo wlutowany i luty wygladaja malo estetycznie. po za tym boczne scianki tez sa nie rowne, ale tam nic nie bede robil bo nie chce go rozszczelnic. a co do testow to zobaczymy pozniej bo narazie nie mam czasu tego zamontowac do kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemiec - moze zapodasz jakies skany/foty ? ;]

Sorry, ze tak pozno odpowiadam, ale mialem sprawdzianik ;)

Co do fotek to moze pyc problem, bo nie mam cyfraka ani skanera. Opis bloczku jest kilka postow wyzej. Wyglada jak rzemieslnicza produkcja. Rurki sa troche krzywo wlutowane, lutu jest dosc duzo i wyglada paskudnie. Boki sa nie wykonczone, bardzo widoczne nierownosci i slady lutowania a spod polerowalem prawie dwie godziny. To by bylo na tyle. Sprawnosc jeszcze nie sprawdzana z powodu braku bloku na CPU i matury. Fotki postaram sie zapodac jak dorwe kogos z cyfrakiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz sprawy nabieraja ksztaltu, czlowiek ktory nam robi te bloki zaczyna nabierac wprawy i do niedzieli powinno byc ok 8 blokow, a w przyszlym tygodniu z 10 nastepnych. Zamieszczam wstepne zdjecia bloku. Sorry za jakosc, moj webcam najlepiej radzi sobie kiedy ma dobre oswietlenie, wiec jutro zrobie lepsze. Bedziemy starali sie, w miare skromnych mozliwosci technicznych, aby wszystkie wygladaly w miare porzadnie i w miare podobnie do ponizszego. Zdjecia blokow z poly topami zamieszcza jak bede miec odpowiednie spody, na razie bowiem robimy tylko z miedzianymi.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemiec

Z tego co mi wiadomo (od popixsa) to zalezalo ci na czasie, a szlifowanie i wygladzenie bloku tego wlasnie wymagalo. Jak widzisz troche czasu uplynelo od kiedy dostales blok do chwili obecnej. W miedzy czasie wlasciwie zmienila sie tylko jedna rzecz, mianowicie blok nie jest spawany miedzia (czy cokolwiek w tym guscie, pojecia nie mam) a spawany na zimno (rowniez nie pytajcie), w kazdym razie wyglada jak klejony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elektron i cala reszta

Wszyscy zainteresowani blokami zglaszajcie sie do popixsa na popixs@wp.pl

Ja napisalem do Popixs'a wczoraj maila i nie dostalem zadnej odpowiedzi :? Co jest grane :?:

Nie przesadzaj  :? , nie wiem czemu ci popixs nie odpisal, ale jest weekend i ludzie wychodza w rozne miejsca i robia rozne rzeczy i nie zawsze maja komputer pod reka zeby odpisac na maila, wiec bez przesady :P . Spokojnie, odezwie sie  :wink:

Wczoraj ponownie wyslalem maila i wciaz zero odzewu... :? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy chcecie, zebym skrzyczal popixsa :lol:

Powiem wam ile wiem. W tej chwili w domu mam 8 blokow. Z czego 3 trzeba jeszcze troche dno podszlifowac, 3 nastepne wymagaja ciut wiecej szlifowania a 2 musze zlutowac. Zdjecie tych 6 prawie gotowych jest tutaj

W tej chwili mamy tylko bloki z miedzianymi topami i prostymi kroccami. Krocce sa lutowane, top jest klejony lub lutowany.

Co do terminow wysylki, to do soboty nie mam absolutnie na nic czasu, wiec jesli nie uda sie wyslac tych 3 przed sobota, postaramy sie wyslac wszystko co mamy w poniedzialek.

Teraz prosba do was, jako ze na probe pomalowalismy 2 bloki na czarno, zamieszcze ponizej zdjecie wlasnie takiego pomalowanego z takim w kolorze miedzi :P Zastanawiamy sie nad pomalowaniem wszystkich w ten sposob, dlateog bylbym wdzieczny za komentarz...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi