balduran17 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Witam, mam dylemat jaki wybrać dysk twardy, zasilacz, i obudowę do mojego nowego komputera. A.) Dysk twardy: Opcja 1: Seagate 640GB 7200rpm 32MB cache SATAII Barracuda 7200.11 Opcja 2: Samsung 640GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1 Opcja 3: Samsung 750GB 7200rpm 32MB cache SATA-II F1 Proszę mi napisać, który z tych trzech jest najszybszy, który z nich jest najcichszy,oraz który wg was jest po prostu z nich najlepszy B.) Zasilacz: Opcja 1: Corsair 450W [CMPSU-450VXEU] Opcja 2: Corsair 520W [CMPSU-520HXEU] Tu też chciałbym wiedzieć, który z nich jest cichszy i wydajniejszy. Czy duża jest róznicy w zasilaczu czy ma lub nie odpinane kable, bo tu na forum dużo osób pisze o tej opcji w samych superlatywach (chodzi tylko o wolną przestrzeń w obudowie czy o coś jeszcze?) C.) Obudowa: Opcja 1: Antec Gamer Three Hundred Opcja 2: Collermaster 333 Która z nich jest większa (żeby wszedł mi spokojnie scyte mugen). A drugie pytanie dotyczy anteca... w nim zasilacz jest na 'dole' obudowy a nie jak w innych na 'górze', więc należałoby zamontować zasilacz do góry nogami żeby działał poprawnie? Czekam na jak największą ilość Waszych zdań na te temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) A2 B - Corsair TX650 C1 Edytowane 9 Lipca 2008 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 A 2 B 2 - ale wersja z TX650 też jest bardzo dobra (mocny i tani , czyli będzie na przyszłość i nie przepłacisz) C 1 Tak , zasilacz montujemy do "góry brzuchem" PS: Miguel popraw pytanie A :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Witam, mam dylemat jaki wybrać dysk twardy, zasilacz, i obudowę do mojego nowego komputera. A.) Dysk twardy: Opcja 1: Seagate 640GB 7200rpm 32MB cache SATAII Barracuda 7200.11 Opcja 2: Samsung 640GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1 Opcja 3: Samsung 750GB 7200rpm 32MB cache SATA-II F1 Proszę mi napisać, który z tych trzech jest najszybszy, który z nich jest najcichszy,oraz który wg was jest po prostu z nich najlepszy B.) Zasilacz: Opcja 1: Corsair 450W [CMPSU-450VXEU] Opcja 2: Corsair 520W [CMPSU-520HXEU] Tu też chciałbym wiedzieć, który z nich jest cichszy i wydajniejszy. Czy duża jest róznicy w zasilaczu czy ma lub nie odpinane kable, bo tu na forum dużo osób pisze o tej opcji w samych superlatywach (chodzi tylko o wolną przestrzeń w obudowie czy o coś jeszcze?) C.) Obudowa: Opcja 1: Antec Gamer Three Hundred Opcja 2: Collermaster 333 Która z nich jest większa (żeby wszedł mi spokojnie scyte mugen). A drugie pytanie dotyczy anteca... w nim zasilacz jest na 'dole' obudowy a nie jak w innych na 'górze', więc należałoby zamontować zasilacz do góry nogami żeby działał poprawnie? Czekam na jak największą ilość Waszych zdań na te temat. I zasilacz taki jak podał kolega BLiT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 A 2 B 2 - ale wersja z TX650 też jest bardzo dobra (mocny i tani , czyli będzie na przyszłość i nie przepłacisz) C 1 Tak , zasilacz montujemy do "góry brzuchem" PS: Miguel popraw pytanie A :P Poprawiłem. Oczywiście chodziło mi o wersję 640GB F1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...