Iko419 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Witam Mam zamiar kupić sobie nową kartę graficzną, niestety budżet jest ograniczony :? . Mój konfig: AMD Athlon X2 2.7ghz K9N Neo-F 2gb ram kingston 800mhz cl5 feel III-400w 8600gt obecnie Zastanawiam się nad tą kartą http://www.mpcnet.pl/opis/VGAGICATI0172_Ge...CI_E__668_1500_ Po rabacie powinna być za 250zł. Dobra ta karta? Czy może coś innego? Dodałbym jeszcze, że będę kupować tylko w tym sklepie i proszę podawać linki w razie czego z tego sklepu. Aaa i jeszcze coś... preferuję ATI, z nv miałem dużo problemów. Pozdrawiam :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 9600gso. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iko419 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Dzięki za uzasadnienie!! W tym sklepie jest 9600gso za 290zł, więc czy opłaca się dokładać 40zł jeżeli liczy się każda złotówka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) Ten radeon nie będzie zły, ale cała seria HD2xxx i HD3xxx ma problemy z AA, po jego włączeniu jest odczuwalny spadek FPS i w niektórych grach są problemy z AA. Dopiero w serii HD4xxx to naprawiono. Ale wydajnościowo powinien być tylko minimalnie gorszy od tego 9600GSO, a jak nie liczysz każdego FPS w grze to będzie dobrym wyborem ze względu na większe możliwości czyli sprzętowe wspomaganie odtwarzania filmów HD i dużo lepszy obraz z TV out i mnie problemów z wykrywaniem telewizora, co na nv jest masakrycznie porypane. PS. wywal grafikę z siga zanim się mod doczepi. Edytowane 9 Lipca 2008 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iko419 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Avivo w przeciwieństwie do PureVideo jest darmowe prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3non Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) purevideo tez jest darmowy kiedy to wprowadzali bylo platne, teraz purevideo masz w sterownikach Edytowane 9 Lipca 2008 przez v3non Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iko419 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 A jeszcze jedno pytanie. Kolega też kupuję sobie nową kartę graficzną tyle, że ma budżet większy ~360zł i za taką cenę chce kupić His Radeon HD3870 512MB DDR4 IceQ. To dobry wybór czy ma <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> coś innego? (Obydwaj jesteśmy fanami AMD/ATI :razz:) Jego konfig: AMD Phenom 9850 2.5ghz @ 2.9ghz 4gb ocz 800mhz kartę obecnie ma 2600xt zasilacz corsiar 520w płyty jego nie znam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Fan ati (i nie tylko) dołożyłby jeszcze trochę grosza i kupiłby radeona 4850 za 470zł bo to jest już coś. A jeśli chodzi o karty do 360zł to właściwie nadal rozpatrujemy 9600gso (tyle że z 768MB ramu) albo 9600gt , radeon 3870 podchodzi już cenowo pod 400zł a za tą sumę to tylko 88gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Zdecydowanie lepiej wziąć Galaxy 9600GT 512mb za około 320zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Ewentualnie szukać jakiegoś 88gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 (edytowane) Zdecydowanie lepiej wziąć Galaxy 9600GT 512mb za około 320zł :)Zdecydowanie GSO 768MB będzie lepsze. I zasiłka też do zmiany będzie. Edytowane 10 Lipca 2008 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Zdecydowanie GSO 768MB będzie lepsze. I zasiłka też do zmiany będzie. To jest feel III więc jakby już coś miało w nim nie zatrybić to nie pociągnie na drugą stronę nic więcej. Na początek powinien starczyć, ale epiej wymienić przynajmniej na MC-350. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarant Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Witam Mam zamiar kupić sobie nową kartę graficzną, niestety budżet jest ograniczony :? . Mój konfig: AMD Athlon X2 2.7ghz K9N Neo-F 2gb ram kingston 800mhz cl5 feel III-400w 8600gt obecnie Zastanawiam się nad tą kartą http://www.mpcnet.pl/opis/VGAGICATI0172_Ge...CI_E__668_1500_ Po rabacie powinna być za 250zł. Dobra ta karta? Czy może coś innego? Dodałbym jeszcze, że będę kupować tylko w tym sklepie i proszę podawać linki w razie czego z tego sklepu. Aaa i jeszcze coś... preferuję ATI, z nv miałem dużo problemów. Pozdrawiam :lol2: moim zdaniem jest to najlepszy wybór w stosunku jakość/ceny, szczególnie, że masz jasno określone kryteria tj. kwota jaką chcesz wydać i miejsce zakupu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 jak nie masz wiecej kasy to tak, ten gb z linku to optymalny wybór co do aa - np ja aa wcale nie uzywam, jakoś nie jest mi do szczęscia potrzebne... co do kolegi i upierania się przy ati - rzeczywiście lepiej dozbierać do 4850...lub na chwilę kupić 9600GT/8800GT 512mb...tylko nie wiem czy jest sens brać kartę na chwilę(może jak da się wymienić z niewielką dopłatą po miesiącu, dwóch) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iko419 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 (edytowane) A ja słyszałem, że na sterach 8.6 radeony dostają kopa w aa... Dzisiaj tak około 15 ide zamówić już tego 'dzikjuba' :lol2: Dzięki all za pomoc. A kolega się uwziął, że dozbiera do 4850 bo zobaczył testy w necie. :razz: Aaa i czy moja zasiłka (modecom feel III 400w) wytrzyma ? Edytowane 10 Lipca 2008 przez Iko419 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 U mnie Feel I 350W wytrzymał ( :( ) 4 miesiące z kręconym procem i grafiką 9600GT @ 760/ilestam/2100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iko419 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Ja mam procka nie podkręconego i to z seri 65nm brisbane i chyba 3850 pobiera mniej prądu od 9600gt (grafiki też nie zamierzam podkręcać). Myśle, że kilka lat powinien wytrzymać :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 U mnie Feel I 350W wytrzymał ( :( ) 4 miesiące z kręconym procem i grafiką 9600GT @ 760/ilestam/2100 Weź mnie nawet nie strasz :unsure: Możesz mi powiedzieć jak on umiera?(pali się,wybucha}? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iko419 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Po prostu zaczyna coś śmierdzieć a tu dymek z obudowy, komp się wyłącza... Zasilacz może nawet rozwalić całego kompa... Ale wybuchnąć też potrafi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Po prostu zaczyna coś śmierdzieć a tu dymek z obudowy, komp się wyłącza... Zasilacz może nawet rozwalić całego kompa... Ale wybuchnąć też potrafi :lol: Wiem o tym. Ale chce wiedzieć jak mu ten Feel umarł bo go tez mam :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 (edytowane) Poprostu komp sie wyłączył i tyle - zabezpieczenia zadziałały :D Rozebrałem go potem w domu to coś tam było lekko przywęglone, ale nie śmierdziało nic ani nie dymiło w momencie popsucia ;] Wersja dla zawiedzieonych - wybuchł, rozwalił mi pół pokoju, powybijał okna z huku i osmolił mi wszystko w środku obudowy :lol2: Edytowane 10 Lipca 2008 przez bociczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Poprostu komp sie wyłączył i tyle - zabezpieczenia zadziałały :D Rozebrałem go potem w domu to coś tam było lekko przywęglone, ale nie śmierdziało nic ani nie dymiło w momencie popsucia ;] Wersja dla zawiedzieonych - wybuchł, rozwalił mi pół pokoju, powybijał okna z huku i osmolił mi wszystko w środku obudowy :lol2: No wiesz.... mój stary mercury 400W mi wybuchł a w pokoju miałem czarno :P na szczęście zasilacz nie był podłączony do kompa... "przerobiłem" go na zasilator dla oświetlenia i chyba za dużo lampek różnych naraz podłączyłem :P Feel III powinien wytrzymać, to dosyć nowy model i ma porządne zabezpieczenia, ale ja i tak bym zmienił na MC-350 bo do feela nigdy nie byłem przekonany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Poprostu komp sie wyłączył i tyle - zabezpieczenia zadziałały :D Rozebrałem go potem w domu to coś tam było lekko przywęglone, ale nie śmierdziało nic ani nie dymiło w momencie popsucia ;] Wersja dla zawiedzieonych - wybuchł, rozwalił mi pół pokoju, powybijał okna z huku i osmolił mi wszystko w środku obudowy :lol2: Przynajmniej dobrze się psuje.Ciekawe ile u mnie wytrzyma jak już mam piec a to dopiero 85gt...lepiej nie myśleć co będzie na lepszej grafie. @@Neomagnet- choinkę żeś chyba podłaczył? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iko419 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Właśnie wróciłem ze sklepu, zamówiłem HD3850 512mb GeCube x-Turbo (wersje firmowo podkręcona z lepszym chłodzeniem) za 250zł. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 No to ja gratuluje wyboru. Szkoda było otwierać wątek skoro zrobiłeś po swojemu. Swoją drogą to szkoda Ciebie skoro wybrałeś słąbszego radka niż 8800GS/9600GSO. Za niewiele więcej miałbyś sporo wydajniejszą maszynę. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iko419 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 (edytowane) Nie mogłem dołożyć 50zł(czy tam więcej) bo kupowałem także drukarke i by mi kasy nie starczyło. Od kiedy 8800gs jest sporo wydajniejszy od podkręconego 3850?? :mur: Edytowane 10 Lipca 2008 przez Iko419 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Jeszcze będziesz żałował ale co tam :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iko419 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 (edytowane) Jeszcze będziesz żałował ale co tam :rolleyes:Sterowni są już dobre... avivo się przyda a na moim procku nie byłoby różnicy między 88gs a 3850. :wink: E no to forum prawie jak eg, tam też 'ratkuf' nie lubią. Wziąłem tą kartę świadomie (widziałem wiele testów). Po dużym oc HD 3850 dorównuje nawet 9600gt i przegania 3870 (był test w cd-a). A może te wasze 8500gt i 7300gt lepsze? :lol: Edytowane 10 Lipca 2008 przez Iko419 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Sterowni są już dobre... avivo się przyda a na moim procku nie byłoby różnicy między 88gs a 3850. :wink: E no to forum prawie jak eg, tam też 'ratkuf' nie lubią. Wziąłem tą kartę świadomie (widziałem wiele testów). Po dużym oc HD 3850 dorównuje nawet 9600gt i przegania 3870 (był test w cd-a). A może te wasze 8500gt i 7300gt lepsze? :lol: Ja nic do radków nie mam :blink: Przeciwnie są coraz lepsze Yyy proszę nie obrażać mojego 85gt :lol2: Dobrze że jesteś świadomy wyboru :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 x2 jest ok i na 2.7GHz to mógłbyś dużo mocniejszą karte włożyć! najważniejsza jest karta a proc może byc wolniejszy ale każdy 2rdzenieowy i minimum 2GHz procek da rede takiej grafie jak kupiłeś! a swojej 8600GT na tego radka bym nie zamienił :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...