Rozor Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 (edytowane) ELO! Komp juz ma pare latek i zaczyna troche mulic. Najwyzszy czas zeby zrobic maly upgrade sprzetu. Prosze kogos kto sie na tym zna o doradzenie mi co kupic zeby troche szybciej smigal;). Kompa uzywam glownie do grania. Plytka: Soltek SL-85ERV Pamieć: 2 kosci po 512DDR 400MHz kingstona Nie wiem czemu w AIDZIE pokazuje mi "Szybkość pamięci PC3200 (200 MHz)" Procek: Intel Celeron 4a, 2200MHz (5.5x 400) Grafa: GeForce4 Ti 4200 (128mb) Ostatnio lekko podkrecilem Do tego jakis zasilacz 350W Zastanawialem sie nad zmiana grafy i dokupieniu troche pamieci. Dobrze kombinuje? Aha milo by bylo jak by cena zmiescila sie w granicach 500zl :rolleyes: Edytowane 10 Lipca 2008 przez Rozor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y4KU3 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Tu nie ma co dokładać bo to się mija z celem. Odłóż, zarób więcej na jakiś czereśniach czy innych owocach i za 1200~ już coś niezłego wyhaczysz... Co do tych ramów to 200 MHz musisz pomnożyć razy 2 (200x2=400) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 (edytowane) Rozumiem że masz 500zł na nowe części. Załóżmy że sprzedasz to co masz, najwięcej pewnie za ram dostaniesz, i kupisz nowe części. Za graty dostaniesz może 150-200zł. AMD athlon X2 4800+ Gigabyte 78G-S2H 2x1GB kingston/goodram DDR2 Modecom MC-350 No i grafa jeszcze jakaś... Najlepiej szukać x1950pro, w tej cenie nie ma lepszych. I na Twoim miejscu jeszcze bym dołożył do dysku jakiegoś, bo pewnie masz coś starego na PATA i tu może być problem z jednoczesnym podłączeniem hdd i cd/dvd-rom. Edytowane 10 Lipca 2008 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozor Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 THX za szybka odpowiedz. Nie wiedzialem ze moj komp jest tak malo warty, kiedy go kupowalem wydalem na niego jakies 4-5 tysi :razz: Eh skoro twierdzicie ze nie oplaca mi sie inwestowac juz w tego zloma zastanowie sie nad kupieniem nowej maszynki :) Wymiana wszystkich czesci raczej nie wychodzi w gre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 (edytowane) Powinieneś przynajmniej wymienić te najważniejsze: ram, cpu, mobo, gpu. W porównaniu do starego kompa odczujesz bardzo dużego kopa mocy ;) Wartośc swojego kompa możesz sprawdzić na allegro, ja strzeliłem tak orientacyjnie, ale myslę że w miarę celnie. Edytowane 10 Lipca 2008 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 AMD athlon X2 4800+ Gigabyte 78G-S2H 2x1GB kingston/goodram DDR2 Modecom MC-350 Zestaw OK, ale ze zmianą na mobo Foxconn 690G-8KRS2H - starczy wtedy na lepszą grafę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 no w sumie... ale ten x1950pro i tak w tej chwili jest bezkonkurencyjny w swojej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...