Martinii Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Witam, Nie mam radia w aucie i chcialbym kupic sobie cos prostego z CD/MP3. Nie jestem melomanem i nie zalezy mi na super-extra jakosci dzwieku w samochodzie. Nie chce radia z jakimis bajerami czy swiecidelkami. Wazne jest dla mnie natomiast jedna cecha - w Poznaniu ustawiam np radio Zet i jadac do Zakopanego nie musze nic grzebac - radio samo szuka odpowiedniej czestotliwosci w innym wojewodztwie. Liczy sie tez dla mnie bezawaryjnosc. W oko wpadly mi dwa modele: SONY CDX-GT23 (link) PIONEER DEH-2000MP (link) Ktory byscie polecili? Nie ukrywam, ze SONY bardziej mi sie podoba (wizualnie)... Ten PIONEER ma m.in. funkcje: :arrow: Adaptacyjny RDS :arrow: BSM (Pamięć najsilniejszych stacji) :arrow: Auto wyszukiwanie alternatywnch częstotliwości Ktoras z powyzszych to chyba ta, na ktorej mi zalezy - ustawiam czestotliwosc np. radia Zet i jadac przez cala Polske caly czas mi ta ta stacje trzyma wyszukujac odpowiednie czestotliwosci w roznych wojewodztwach/miastach. Czy SONY ma takie funkcje? Na razie nic mi o tym nie wiadomo... Co Wy na to? Co polecacie? Pozdrawiam, Marcin PS. Ten SONY tez ma taka funkcje - wyczytalem teraz w instrukcje na stronie producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 http://forum.purepc.pl/temat/Elektronika/3...w-aucie/139609/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 mam pioneera model z zeszlego roku w srodku pewnie jest to samo co tegoroczny no i gra, chodzi ci o alternative frequences AF i chyba wszytskie obecne modele maja ta funkcje wiec wybierz to co ci sie podoba i jazda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Ok, dzieki siwy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 zdecydowanie PIONEER mniej awaryjne i lepsze wzmocnienie na mosfetach, SONY nie oszukujmy sie psuja sie......wiem bo serwisuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 kenwood ładnie gra... godny polecenia.. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Co do funkcji, o której piszesz (od Poznania do Zakopca bez majsterkowania) to chyba każde radio szanującej się firmy takową posiada. Ja swoje radio (Panasonic) kupowałem z 3 lata temu i funkcję taką mam, więc jeśli coś się zmieniło od tamtego czasu to chyba tylko na lepsze :) Spośród podanych przez Ciebie modeli wziąłbym Pioneera - głównie ze względów wizualnych :) W Soniakach jakoś nie bardzo mi się podobają te "zapadnięte" wyświetlacze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 ja bym brał sony, nigdy sie nie zawiodlem a i ladniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 pionek miałem 3 radia pionka i wszystkie grają po dziś dzień u kumpli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 takiego soniacza kupil kolega do mazdy 323f... podlaczone to pod 4 glosniki i sub... na wzmacniaczu... ogolnie w porownaniu do alpine do ktorego byly podlaczone tylko 4 glosniki to dzwiek byl tragiczny... bez roznicy czy podlaczal glosniki jbl czy blaupunkta... pod wzmacniacz czy bezposrednio... mnie osobiscie dzwiek z tego sony bardzo meczyl... mozliwe ze po prostu dostal jakis wadliwy egzemplarz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 ja bym sie jeszcze rozejrzal za jakims JVC albo kupil pioneera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...