Skocz do zawartości
Martinii

Radioodtwarzacz Do 300zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie mam radia w aucie i chcialbym kupic sobie cos prostego z CD/MP3. Nie jestem melomanem i nie zalezy mi na super-extra jakosci dzwieku w samochodzie. Nie chce radia z jakimis bajerami czy swiecidelkami. Wazne jest dla mnie natomiast jedna cecha - w Poznaniu ustawiam np radio Zet i jadac do Zakopanego nie musze nic grzebac - radio samo szuka odpowiedniej czestotliwosci w innym wojewodztwie. Liczy sie tez dla mnie bezawaryjnosc.

W oko wpadly mi dwa modele:

SONY CDX-GT23 (link)

Dołączona grafika

PIONEER DEH-2000MP (link)

Dołączona grafika

Ktory byscie polecili? Nie ukrywam, ze SONY bardziej mi sie podoba (wizualnie)... Ten PIONEER ma m.in. funkcje: 

:arrow: Adaptacyjny RDS 

:arrow: BSM (Pamięć najsilniejszych stacji) 

:arrow: Auto wyszukiwanie alternatywnch częstotliwości 

Ktoras z powyzszych to chyba ta, na ktorej mi zalezy - ustawiam czestotliwosc np. radia Zet i jadac przez cala Polske caly czas mi ta ta stacje trzyma wyszukujac odpowiednie czestotliwosci w roznych wojewodztwach/miastach. 

Czy SONY ma takie funkcje? Na razie nic mi o tym nie wiadomo...

Co Wy na to? Co polecacie?

Pozdrawiam,

Marcin

PS. Ten SONY tez ma taka funkcje - wyczytalem teraz w instrukcje na stronie producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do funkcji, o której piszesz (od Poznania do Zakopca bez majsterkowania) to chyba każde radio szanującej się firmy takową posiada. Ja swoje radio (Panasonic) kupowałem z 3 lata temu i funkcję taką mam, więc jeśli coś się zmieniło od tamtego czasu to chyba tylko na lepsze :)

Spośród podanych przez Ciebie modeli wziąłbym Pioneera - głównie ze względów wizualnych :) W Soniakach jakoś nie bardzo mi się podobają te "zapadnięte" wyświetlacze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takiego soniacza kupil kolega do mazdy 323f... podlaczone to pod 4 glosniki i sub... na wzmacniaczu... ogolnie w porownaniu do alpine do ktorego byly podlaczone tylko 4 glosniki to dzwiek byl tragiczny... bez roznicy czy podlaczal glosniki jbl czy blaupunkta... pod wzmacniacz czy bezposrednio... mnie osobiscie dzwiek z tego sony bardzo meczyl... mozliwe ze po prostu dostal jakis wadliwy egzemplarz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi