costi Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Nawet przy dużej bibliotece 2 GB RAM się będzie nudzić. Moja ma kikaset pozycji (filmów i odcinków seriali), a zużycie RAM jest na poziomie 100 MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 jak sie trafi wyciek to i 32GB będzie mało ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flimbox Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Potrzebuje kupić napęd Blue-Ray slim slot in, poszukiwania spełzły na niczym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Takiego szukaj http://www.alibaba.com/product-gs/455870657/External_UJ_225_Blu_ray_slot.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flimbox Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 Zapomniałem dodać że do wewnątrz obudowa SG-05. raz szukałem i niczego takiego nie było niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goompas Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Hej Chciałbym kupić lub złożyć jakieś małe coś co mogę podłączyć po hdmi do tv oraz będzie służyło do kilku innych rzeczy. Sprzęt musiałby spełniać 2 wymagania funkcjonalne: Możliwość odpalenia xbmc oraz chcę postawić na nim repozytoria(svn, git), magazyn na filmy, serwer aplikacji(jboss), jakaś baza np mysql, postgresql. Na pewno musi być ciche i nie zwiększyć znacznie rachunków za energię. Poniższych rzeczy nie potrzebuję, ale jak będą nie będę narzekał: 3d, dvd, blueray. Plusem byłaby możliwość dualbot linux/android. Nie wiem czy iść w jakieś rozwiązanie out of the box, czy coś złożyć. W tym drugim wypadku musiałbym liczyć na Waszą pomoc Chyba bardziej skłaniałbym się ku x86, ale to dlatego, że nie wiem czy na tych arm'ach(donglach, minipc) można w ogóle o czymś takim myśleć? Dysk już mam http://proline.pl/?p=WD+WD1002FAEX tyle, że 3,5'' się raczej nie nada? Budżet jak zwykle czym taniej tym lepiej ~1000-1500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) zasadniczo intel s1155 - reszte bierzesz co ci potrzebne/pasuje. Najtańsza sklepowa budka z zasilaczem to chyba http://www.morele.net/obudowa-tacens-ixion-itx-sfx-300w-czarna-325374/ na allegro jednak możesz wyrwać taniej - ciekawsze konstrukcje z miejscem na mATX. a dalej to już na co ci starczy, chociaż sądze że nic ponad Pentiuma G2010/G2020 czy nawet celerona G1610 nie ma sensu pchać - zależy jak duże obciążenie przewidujesz dla mysql i jboss - aczkolwiek jeżeli planujesz bawić się w jakieś dualbooty z androidem to sądze że niewielkie :> (zawsze se go możesz na wirtualnej maszynie odpalić) Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian_Culés Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2013 Witam,czy jest jakaś tańsza alternatywa dla tak małej obudowy jak Antec ISK 110 Mini ITX ? Czy do takiej obudowy wejdzie chłodzenie Scythe Kozuti ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flimbox Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Sa na allegro ale bez zasilacza wiec trzeba dokupićpico PSU i zasilanie do tego wiec wyjdzie podobnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 z zasilaniem też często są - tylko musisz patrzeć jakie - niektóre dają tylko 5V - inne samo 12V+5V czy 12V - dedykowane pod konkretne MoBo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosik Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2013 (edytowane) Poszukuję jakiegoś chłodzenia o wysokości do 80mm (obudowa ma 88mm). Są jakieś testy nisko porfilowych? Potrzebne wydajne do podkręcania i5 Edytowane 23 Czerwca 2013 przez tosik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2013 Scythe Shuriken którego sam używam ma nawet 58mm a już jest nowsza wersja 2. Bardzo cichy i o dobrej wydajności http://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/big-shuriken-2-rev-b.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 witam przymnierzam sie do stworzenia HTPC i mam do was pytanie czy taka płyta uciągnie filmy Blue Ray wysokiej rozdzielczosci ?? - ASUS E35M1-M PRO E-350 HDMI HD6310 AM3+ DDR3 do tego mam 4 gb kingsotny ddr3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 Mam akurat Asrocka na E350 i powiem Ci ze jedne FullHD plyna a z innymi sa problemy... Kwestia pewnie kodekow w XMBC, ale jakis czas temu dalem soebie spokoj, bo poprostu nie mam czasu na filmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 A ramu ile masz? Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 4GB, moge wladowac 6 czy 8... ale to zadna roznica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 (edytowane) A dodanie karty graficznej pomoże w rozwiazaniu płynnego odtwarzania ? Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 4 Gigabyte GA-H61M-S2PV + Intel Dual-Core G2020 BOX może ten zestaw będzie lepszy od poprzedniego ??? Edytowane 1 Lipca 2013 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2013 @up mialem plyte na tym chipsecie i celerona 530 i żaden full hd się nie ścinał nawet jak wymusilem taktowanie na 1.6Ghz nawet obrazy bl po 45 gigant hulały ;D Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosik Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Ktos wie gdzie mozna dostac Syba 5.25" Bay Adapter ( SY-MRA55005 ), na amazonie nie wysylaja do PL (a sama wysylka wynioslaby wiecej niz sam adapter) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosik Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2013 (edytowane) Co do tego chłodzenia to mogę polecić Thermalright AXP-100 dla płyt, w których od razu pod podstawką procesora jest port PCIe (np. Asrock Z77E-ITX, Zotac i inne). Da sie wtedy bez problemu wsadzić kartę graficzną. Mieszczą się pamięci z radiatorami (bez grzebieni). Do 65°C w stresie z upałem za oknem na 3570K. Edytowane 6 Lipca 2013 przez tosik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2013 Witam ponownie :-) Stałem się posiadaczem płyty ASUS E35M1-M E-350 która spełnia moje oczekiwania :-) mam teraz pytanie odnośnie zasilacza tzn jaki polecacie chciałbym aby był bardzo cichy całość będzie zamknięta w ATX Obudowa NOX Media HD dlatego że bardzo ładnie będzie komponować się z reszta sprzętu audio :-) config: ASUS E35M1-M E-350, pamięci ram Kingston HyperX 2x2GB+ chłodzenie na pamięci, dysk twardy Seagate 250gb (planuje dokupić jakiś dysk SSD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujok Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Witam ponownie Stałem się posiadaczem płyty ASUS E35M1-M E-350 która spełnia moje oczekiwania mam teraz pytanie odnośnie zasilacza tzn jaki polecacie chciałbym aby był bardzo cichy całość będzie zamknięta w ATX Obudowa NOX Media HD dlatego że bardzo ładnie będzie komponować się z reszta sprzętu audio config: ASUS E35M1-M E-350, pamięci ram Kingston HyperX 2x2GB+ chłodzenie na pamięci, dysk twardy Seagate 250gb (planuje dokupić jakiś dysk SSD) Gratulacje, ja sprzedałem swojego ITX'a 2 miesiące temu i zaczynam żałować. Miałem:i3-3225, 2x8GB Cucial 1,35v, Asrock B75M-ITX, Antec ISK 110, Samsung 830 256GB, Noctua NH-L9i. Jedyne czego brakowało to napęd wew., ale na USB można podpiąć. Z taką konfiguracją mogłem pograć w FIFA 13 na niskich/średnich detalach w 1366x768. Komputer cichutki i niewidoczny, bo schowany na uchwycie za ekranem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Ja do grania mam ps3 a niedlugo ps4 :-) komputer ten sluzy do filmow i muzyki i jako serwer multimedialny :-) Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 Koledzy szybkie pytanie - czy do jednostki opartej na Phenom II X4 (komputer rodziców) mającej za zadanie służyć jako desktop i czasami pełnić funkcje HTPC jest sens wybierać chipset z możliwością dekodowania HD? Innymi słowy czy wystarczy 760G z Radeonem 3000 czy też trzeba myśleć o 880G? Cena - 150 vs 250 PLN. Mam też na stanie GF8400, ale wydaje mi się rozsądniejszym pozostanie przy iGPU. Wymiana Phenoma niestety nie wchodzi rachubę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 (edytowane) nie ma raczej sensu - sam CPU sobie to zdekoduje - i tak weźmie w cholere prądu nie jest to sprzet do HTPC ^^ za te ~300zł to idzie cały HTPC złożyć, więc nie inwestował by raczej ... Edytowane 20 Lipca 2013 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abes99 Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 (edytowane) Jakby ktoś szukał małej klawiaturki do HTPC, to polecam się wybrać do sklepu Neonetu (nie mają jej na www). Przypadkiem natknąłem się tam na taką klawiaturę: http://www.arkas.pl/aktualnosci/cd-action-recenzja-klawiatury-bezprzewodowej-xenic-sk-027-ag http://www.arkas.pl/sklep/akcesoria-rtv/klawiatury-bezprzewodowe/klawiatura-bezprzewodowa-2-4-ghz-z-touchpadem/ Krótkie testy na kompie w sklepie, chodzi całkiem przyzwoicie - może brakować fizycznych przycisków myszki, ale zakupiłem, bo cena jest IMHO całkiem niezła. Nawet obsługa była zdziwiona, że te klawiaturki nagle są w takiej cenie (nie wiem, czy to chwilowa promocja). Zapłaciłem za nią całe 39,99zł .... Edytowane 21 Lipca 2013 przez abes99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr0ntz3ck Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 Podjąłem decyzję o złożeniu kompa - najpoważniejszym ograniczeniem (obok, rzecz jasna, budżetu - chciałbym zmieścić się w 3000 - łącznie z OS) jest miejsce na obudowę - max. ok. 40 cm szerokości i ok. 25 wysokości.Komp będzie służyć również do grania, więc za wszystkie propozycje typu "kup se lapka" z góry dziękuję. Za to nie będę bawić się w OC, więc za procki z literką K i płyty Z77/Z78 też dziękuję.W związku z powyższym wytypowałem obudowę Fractal Design 304 Node http://www.fractal-design.com/?view=product&prod=94. Alternatywa - jakiś Silverstone, jestem otwarty na inne propozycje, chociaż i Lian Li (cena), i CM (design) odpadły w przedbiegach.Skoro mała buda, to i płyta mini-itx - tutaj moim faworytem jest MSI B75IA-E33.Karta graficzna - na początek zintegrowana, docelowo prawdopodobnie MSI 650ti boost twinfrozr (lub 660, jeśli za 2-3 miesiące cena odpowiednio spadnie) - pochlebne opinie na temat wydajności chłodzenia i cichej pracę wiatraków zrobiły swoje :)Potrzebuję porady co do zasilacza...:- do 500W (chociaż i 450 powinno wystarczyć),- modularny, prawdopodobnie krótszy niż 16 cm - mile widziane opinie posiadczy tej obudowy FD,- cichy....i procesora:- intel- tak, aby nie ograniczał przyszłej karty graficznej - czy i3 wystarczy?- siłą rzeczy 1155 (chyba, że zaproponujecie alternatywną płytę główną mini ITX na 1150)Wydaje mi się, że znam większość wad takiego zestawu, więc decyzja właściwie zapadła (za kilka dni zamawiam obudowę i płytę, a do listopada resztę komponentów). Niemniej, jeśli wiecie coś, czego ja jeszcze nie wiem, to z chęcią poznam Wasze opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 Płyta którą wybrałeś ma gniazdo procesora blisko slotu pci-e. Skutkuje to dużym ograniczeniem jeśli chodzi o dobór chłodzenia cpu. Znacznie lepiej wypada http://proline.pl/?p=ASUS+H81I-PLUS Ceny cpu są porównywalne. Takie i5 http://proline.pl/?p=CORE+I5-4440 też wydaje się mieć sensowną cenę. Nie przeliczałem budżetu i nie wiem czy się i5 zmieści. Co do wymiarów obudowy, zmierz też miejsce na głębokość. O tym wymiarze się często zapomina. Pamiętaj, że za obudową dodatkowe miejsce dochodzi na wtyczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 (edytowane) Udostępniacie ze swojego HTPC coś na urządzenia na Android (tablet, telefon)? Ja mam włączone udostępnianie + włączone konto gościa bez którego na Androidzie nie chce działać dostęp. Niestety to jest strasznie upierdliwe i prawie codziennie jest problem z dostępem. Muszę ponownie uruchamiać oba urządzenia, czasem tablet to dwa trzy razy zanim zaskoczy. Inaczej widzi htpc (IP w sieci) ale podaje komunikat że "logowanie nie powiodło sie". Nie mam hasła na żadnym koncie. Jest to mega irytujące oczywiście jak chce sie coś pooglądać "do poduszki"... Może macie jakieś lepsze rozwiązania? ps. na tablecie używam ES Eksplorator edit HTPC ma rezerwację IP na routerze więc jest zawsze takie samo Edytowane 5 Października 2013 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 Używałem sporadycznie, problemów nie uświadczyłem. Na tablecie używałem TotalCommandera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...