humanoidal Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Przecież NUC z ramem, dyskiem SSD, kartą WIFI i możliwością montażu dysku 2,5" kosztuje niecałe 800, kto by kupował jakieś chińskie wynalazki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rost333 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Przecież NUC z ramem, dyskiem SSD, kartą WIFI i możliwością montażu dysku 2,5" kosztuje niecałe 800, kto by kupował jakieś chińskie wynalazki. A możesz podać gdzie można taką wersję zakupić? Z ramem, dyskiem SSD i kartą wifi za 800 zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HarDy_ Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 A możesz podać gdzie można taką wersję zakupić? Z ramem, dyskiem SSD i kartą wifi za 800 zł? A możesz podać gdzie można taką wersję zakupić? Z ramem, dyskiem SSD i kartą wifi za 800 zł? Przecież było 2 posty wyżej... LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rost333 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Przecież było 2 posty wyżej... LINK No bez żartów. Kto zostawi sobie dysk SSD 16 GB? Wiadomo, że trzeba kupić większy. Sensowna konfiguracja (taka jak tutaj) kosztuje 2 razy tyle co ten chiński wynalazek, więc jest powód do zastanowienia się nad zakupem w Chinach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HarDy_ Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 A po co większy dysk? Na fabrycznym stawiasz system (openelec, xbmc, Windows - wedle uznania), a wszelkiej maści media trzymasz na NASie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rost333 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) OK - każdy wybiera co mu pasuje ;-) Osobiście mam nadzieję, że za niedługo upowszechnią się takie projekty: MinnowBoard MAX Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez rost333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 A ram, wifi i dysk rozumiem chińczycy za darmo dorzucają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 No bez żartów. Kto zostawi sobie dysk SSD 16 GB? Wiadomo, że trzeba kupić większy. Sensowna konfiguracja (taka jak tutaj) kosztuje 2 razy tyle co ten chiński wynalazek, więc jest powód do zastanowienia się nad zakupem w Chinach. Pełen system do HTPC waży poniżej 150MB. ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeqctr Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Maly update w sprawie chinskiej zabawki. Podmienilem ram i wszystko dziala jak trzeba :) z Chin dostane zwrot czesci kasy, wiec ogolnie, po malych przejsciach moge polecic to rozwiazanie. ;) pzdr, d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 RAM robi artefakty WTF? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Pamięć współdzielona z GPU pewnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeqctr Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 RAM robi artefakty WTF? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Na to wyglada. Problem zniknal. pzdr, d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rost333 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Maly update w sprawie chinskiej zabawki. Podmienilem ram i wszystko dziala jak trzeba :) z Chin dostane zwrot czesci kasy, wiec ogolnie, po malych przejsciach moge polecic to rozwiazanie. ;) pzdr, d No to super, że się koniec końców udało ;-) Możesz podzielić się z nami jakimiś zdjęciami? Co siedzi w środku? Jak z łapaniem sygnału wifi? Jaki masz dysk w środku? Co to za pamięci ram? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawcioo Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Witam. Chce zbudować multimedialny serwer. Potrzebuję rady jaką wybrać płytę główną i procesor. Wymagania: -energooszczędny -tani -PCI-e Do płyty głównej chcę wstadzić kartę satelitarną TBS 6985 PCI-E DVB-S/S2 Quad. Serwer będzie miał za zadanie tylko i wyłącznie odbierać sygnał z satelity i po lanie streamować do kilku xbmc - tvHeadEnd plus dodatkowo będę tam trzymał wszystkie multimedia: filmy muzyka etc. Nie zależy mi wgl na ciszy. Serwer ma być energooszczędny, dać sobię radę z obsługą tej karty i wszystko jak najmniejszym kosztem. Mysłałem nad jakimś używanym atomem, ale nie znalazłem płyty głównej z PCI-e. Doradzi ktoś jaką płytę główną + procesor wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) atom by mógł nie dać rady :) poza tym wychodzi za drogo jak na parametry które oferuje. celeron pod s1150 i jakaś tania płytka do tego. Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Kolega chce tanio i energooszczędnie a wyjeźdasz z 1150 ;f http://pclab.pl/art57195-13.html athlon 5350 + jakiś asrock (nie polecam najtańszej płyty), ceno wychodzi trochę lepiej niż 1150. W przypadku 1150, najtańsza płyta do OC 285zł + 150zł procek. Pobór energii sporo mniejszy (nawet chipset jest w procku), natomiast wydajnością nie przegoni celerona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Kolega chce tanio i energooszczędnie a wyjeźdasz z (...) płyta do OC 285zł To już lepiej tańsze mobo na h81 i Pentiuma G3420. Płyta na H81 + celeron wyjdzie pewnie taniej od tego Athlona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Na b85 celerona nie podkręcisz :f fakt. H81 + cel to koszt około 380zł. Athlon + mobo jakieś 350zł. Wychodzi taniej i mniej energii ciągnie. Też jest więcej rdzeni bo 4. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 na b85-g43 od msi "podkrecilem" 4670 z 3,4 na 3,8ghz na wszystkich 4 rdzeniach :P Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Athlon + mobo jakieś 350zł. Cpu kosztuje 215 zł, jaką płytę za 135 zł polecasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) No faktycznie a byłem pewien, że widziałem jakiegoś asrock za 150zł http://www.morele.net/inventory/info/WhPbCV/ Wychodzi drożej, ale może OC zrówna dystans? http://www.morele.net/inventory/info/HmTBJx/ tylko przy AMD wystarczy zasilacz 19V. nie musi być jakiegokolwiek psu. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez grzech1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 A powiedzcie mi misiaczki po co chcecie koledze podkręcać tego kompa? Z tym, do czego będzie go używał, poradzi sobie rasberryPi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 A czemu nie podkręcać? W takim razie brałbym semprona am1 wyjdzie taniej niż Intel i większa energooszczędność Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 A czemu nie podkręcać? Bo nie ma potrzeby, a zestaw ma być energooszczędny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Wątpię aby przy 20 wattach zrobiło to różnicę. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placek Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Panowie Potrzebuję głosu rozsądku. Od kilku tyg rozkminiam sprawę malutkiego komputera domowego. YT,mail, filmy FHD i potem 4k, oglądanie zdjęć,oraz masa internetu. Potrzebuje DispPort (ew.mini) oraz jak najmniej USB 2.0 (bo standard odchodi do lamusa) Nie ma to zbyt dużych wymogów więc zamarzyłem sobie by był kompletnie pasywny. Największy problem sprawia mi MoBo,CPu i obudowa. Na razie mam cos takiego: Akasa Euler AK-ITX05BK Gigabyte GA-B85TN Intel Core i3-4330T Co o tym sadzicie ? Czy w tej kasie ok 1200zł zasugerowali byście coś innego? Chodził mi po głowie Intel NUC: Intel BLKD54250WYB Ale jego parametry wydają sie być sporo słabsze od tych powyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abes99 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Tańsza płyta na H87: Gigabyte GA-H87TN... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placek Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 faktycznie - już kilkadziesiat zł urwane. Zatem reszta do rzeczy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czr- Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Ja płytę gigabyte'a odradzam, używam H81TN i mam dziwne problemy ze wszystkimi portami USB - czasami mysz się na chwilę wyłącza, ostatnio wszystkie porty przestały działac, dopiero po restarcie wszystko wróciło do normy. Do minusów zaliczyć można też ubogi bios i manual - bardzo ogarniczone możwliości konfiguracji. Na jakimś zagranicnzym portalu czytałem że użytkownik miał problemy z H87TN, chyba chodziło o konfigurację RAID. Jeżeli potrzbujesz DP to jedyną alternatywą jest ASUS Q87TN, płyta niestety droga ze względu na zastosowany chipset. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placek Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2014 czarek Z tego co piszesz to Q87TN - zatem Gigabyte a nie Asus ? ROzumeim że przypadłości o ktorych piszesz są najprawdopodobniej spowodowane chpsetem i zastosowanie Q87 powinno wyeliminowac ten problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...