JohnnySonny Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2014 A nie wystarczy Ci cyfrowe wyjście RCA? Ja kupiłem płytę ASrock Q1900DC-ITX, na zasilacz laptopowy i ma wyjście cyfrowe RCA ale na płycie (2 piny). Musiał byś tylko na jakiegoś śledzia wyprowadzić. 2 piny, a nie 3? Coś takiego znalazłem W sumie to chyba najlepsze wyjście. Jak sprawuję się u Ciebie ten sprzęt? Temp. nie za wysokie na procesorze? U mnie będzie nie tylko odtwarzaczem, ale normalnym komputerem, czyli poczta, przeglądarka, czasem gry przeglądarkowe. Będzie pracować pod Linuxem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sxill Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2014 2 piny, a nie 3? Coś takiego znalazłem W sumie to chyba najlepsze wyjście. Jak sprawuję się u Ciebie ten sprzęt? Temp. nie za wysokie na procesorze? U mnie będzie nie tylko odtwarzaczem, ale normalnym komputerem, czyli poczta, przeglądarka, czasem gry przeglądarkowe. Będzie pracować pod Linuxem. Tylko dwa piny - bo tyle ma cyfrowe RCA. Pewnie na tego śledzia jest jeszcze zasilanie podawane do zasilania złącza optycznego. Jeśli we wzmacniaczu/DACu (czy co tam posiadasz) masz wolne tylko wejście optyczne to chyba musiałbyś pobrać zasilanie do takiego śledzia np. z zasilania dysku. Ale może łatwiej inne sprzęty przerzucić na optyka aby zwolnić cyfrowe RCA? Samą płytę użytkuję dwa dni dopiero. Jest całkiem żwawa. U mnie robi za NAS, serwer i HTPC do filmów. Do normalnej pracy też się nada bez problemu. Fajnie, że nie ma żadnego wentylatora i słychać jedynie cichy szum dysków. Odnośnie audio: u mnie ta maszyna służy do filmów więc super jakości dźwięku nie potrzebuję. Mam ją w garderobie i przez ścianę przechodzi przewód hdmi do projektora ale już kabla do zestawu audio nie miałem jak puścić. Kupiłem więc nadajnik i odbiornik bluetooth i daje rade. Należy tylko zwrócić uwagę aby urządzenia BT obsługiwały kodek aptX. Umożliwia on przesył dźwięku prawie bez straty (nie to co "zwykłe" bluetoothy). Są też odbiorniki BT z wyjściem optycznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnnySonny Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2014 (edytowane) Tylko dwa piny - bo tyle ma cyfrowe RCA. Pewnie na tego śledzia jest jeszcze zasilanie podawane do zasilania złącza optycznego. Jeśli we wzmacniaczu/DACu (czy co tam posiadasz) masz wolne tylko wejście optyczne to chyba musiałbyś pobrać zasilanie do takiego śledzia np. z zasilania dysku. Ale może łatwiej inne sprzęty przerzucić na optyka aby zwolnić cyfrowe RCA? Samą płytę użytkuję dwa dni dopiero. Jest całkiem żwawa. U mnie robi za NAS, serwer i HTPC do filmów. Do normalnej pracy też się nada bez problemu. Fajnie, że nie ma żadnego wentylatora i słychać jedynie cichy szum dysków. Odnośnie audio: u mnie ta maszyna służy do filmów więc super jakości dźwięku nie potrzebuję. Mam ją w garderobie i przez ścianę przechodzi przewód hdmi do projektora ale już kabla do zestawu audio nie miałem jak puścić. Kupiłem więc nadajnik i odbiornik bluetooth i daje rade. Należy tylko zwrócić uwagę aby urządzenia BT obsługiwały kodek aptX. Umożliwia on przesył dźwięku prawie bez straty (nie to co "zwykłe" bluetoothy). Są też odbiorniki BT z wyjściem optycznym. Amplituner to JVC RX-5042. Posiada wejście cyfrowe RCA. Jak to podłączyć? Na necie są śledzie, ale 3 pinowe. EDIT: Już wygrzebałem, po prostu muszę zlutować gniazdo RCA i podłączyć z tymi pinami :) Edytowane 12 Września 2014 przez JohnnySonny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placek Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 Szanowni Koledzy Złożyłem sobie bezgłośną maszynę o której marzyłem od lat. http://www.morele.net/inventory/info/7fuHrz/ Czy mogę Was prosić o sprawdzenie kompatybilności podzespołów? Proc musi być 4rdz Hass 35W i ta obudowa zatem te elementy się nie zmieniają Czy jest szansa by na czymś przyoszczędzić (np płyta. nie potrzebuję DUAL-LAN ale muszę mieć DP oraz wewnętrzne wyjście na USB 3.0 w obudowie) A może zmienili byście jakieś inne elementy czyt RAM lub SSD? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 (edytowane) Cud, miód i orzeszki ;) Ram, tylko to CL11. Możesz poszukać czegoś CL9 przy niewielkiej różnicy w cenie. Edytowane 14 Września 2014 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placek Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 Znaleźc SO-DIMM DDR3 1600MHz troche ciężko. Co sądzisz o: http://www.morele.net/pamiec-do-notebookow-corsair-cmsx4gx3m1a1600c9-453083/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 Może być, tam samo jak np. ta: http://www.morele.net/pamiec-do-notebookow-hyperx-impact-black-ddr3-1600-4gb-cl9-hx316ls9ib-4-645769/IMHO nie odczujesz żadnej różnicy między CL11 a CL9 ani między 1600MHz a 1333MHz itd. Także nie przywiązywałbym do tego tak dużej wagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vb01 Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2014 (edytowane) Witam, Po wielu namysłach i przekopaniu połowy internetu :) jak na razie mam wybrane następujące elementy do htpc : - obudowa SILVERSTONE SUGO SST-S608B LITE - zasilacz SEASONIC X-400FL - płyta główna ASROCK FM2A88X-ITX+ - procesor AMD A8-7600 - chłodzenie SILENTIUMPC FERA2 HE 1224 - pamięci G.SKILL RIPJAWSX DDR3 2X4 GB 21333 MHz CL9 F3-17000CL9D-8GBXM - dyski : SSD CRUCIAL MX100 256 GB i WD GREEN 1TB Stanąłem obecnie przed dylematem jaki wybrać napęd slim i czy w ogóle jest sens kupowania napędu blu ray czy wystarczy dvd ? Obecnie mam dvd Pioneer DV-585A podpięty pod ampli Edytowane 15 Września 2014 przez vb01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2014 Pytanie powinieneś zadać sobie samemu. Skąd mamy wiedzieć czy będziesz oglądał filmy na płytach Blue ray. DVD to raczej marna jakość obrazu w dzisiejszym standardzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vb01 Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2014 Skróćmy pytanie. Jaki polecilibyście napęd slim blu-ray do htpc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trucho Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 (edytowane) Panowie, potrzebuję Waszej pomocy :) Od dłuższego czasu choruję na jakiś mały i wydajny PC. Ostatnio przenosiłem kilka razy obecny komputer i myślałem, że coś mnie trafi ;) Coraz częściej przydarzają mi się wyjazdy służbowe i chętnie zabrałbym ze sobą stacjonarkę. Od razu uprzedzam pytania dlaczego nie laptop? Na wyjazdach mam ze sobą większy monitor i podłączam do niego służbowego lapka. Po pracy mógłbym zrelaksować się i pograć w komfortowych warunkach. Wstępnie złożyłem coś takiego: http://www.morele.net/inventory/info/ktQnHF/ Ze starego zestawu zostawiam dysk SSD, HDD i kartę graficzną r9 290 referent. Brakuje jeszcze chłodzenia na procesor może macie jakieś propozycje? Jeżeli są inne ciekawsze, małe obudowy do których np.: wszedłby mój obecny zasilacz Be Quiet! Straight Power E9 CM 580W to na pewno przemyślę każdą propozycję. Oczywiście na koniec pytanie czy to wszystko wejdzie? (: Edytowane 16 Września 2014 przez trucho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 Wg instrukcji coolery procesora moga miec do 147 mm wysokosci :) byc moze sciagajac filtr przeciwkurzowy i hr-02 macho 120 by sie zmiescilo.. tak samo jakbys mial krotsza karte graficzna to Twoj zasilacz by sie zmiescil, ale z tym referentem oba naraz nie wejda. a obudowy bitfenix prodigy/phenom? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vb01 Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 (edytowane) Dobrze, że spytałeś się o cooler bo okazało się że mojemu zabrakło 8 mm. Zobacz http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-noctua-nh-u9b-se2-632657/ Z opisu obudowy : Maksymalna długość karty graficznej: 309 mmMaksymalna wysokość chłodzenia na procesor: 147 mmMaksymalna długość zasilacza: 160 mm Wygląda na to, że Twój zasilacz i karta spokojnie powinny się zmieścić. Swoją drogą po co bierzesz obudowę z zasilaczem jak chcesz użyć własnego ? Wersja lite jest bez zasilacza Edytowane 16 Września 2014 przez vb01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 tak, ale w instrukcji opisali ze jedno drugie wyklucza ;) i ze albo dluzsza karta albo dluzszy zasilacz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) Koledzy szybkie (i może głupie pytanie). Zakupiłem Pico PSU z wtykiem takim jak poniżej - czy dobrze rozumuję że na jego obudowie jest napięcie i nie może on dotykać metalowej obudowy? Jak rozwiązujecie taki problem? Edytowane 25 Września 2014 przez dr.elich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Może dotykać, to jest prąd stały i na obudowie masz masę. Dokładnie jak w samochodzie, wszystko jest masą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jayson2309 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 Witam Ostatnio zakupiłem taki o to zestaw pod htpc: płyta:Asrock H81M procesor:Pentium G3420 ram:4gb 1600mhz zasilacz:jakiś stary fortron 500W dysk:500gb Postawiłem to na win7 chce by pc służył mi jako dysk do backupu danych i pobierania plików gdy np jestem poza domem. Moje pytanie jak to wszystko ogarnąc by łączyć się na pc który będzie właczony w domu, i dodawać np zadania/pliki do pobrania z innej sieci. Nie chce tego robić za pomocą przejmowania kontroli nad zdalnym pulpitem, bo jest to mało wygodny sposób. Albo słabo szukam w goole albo sam nie wiem. Podpowie mi ktoś jak zabrać się za ten temat, z góry dzięki za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 Może dotykać, to jest prąd stały i na obudowie masz masę. Dokładnie jak w samochodzie, wszystko jest masą. A czy przypadkiem w jego wtyku + nie jest na zewnętrznej części, a masa na wewnętrznej? Tak by sugerował układ kabli we wtyczce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 A czy przypadkiem w jego wtyku + nie jest na zewnętrznej części, a masa na wewnętrznej? Tak by sugerował układ kabli we wtyczce. Szczerze, nie patrzyłem na rozpiskę... Witam Ostatnio zakupiłem taki o to zestaw pod htpc: płyta:Asrock H81M procesor:Pentium G3420 ram:4gb 1600mhz zasilacz:jakiś stary fortron 500W dysk:500gb Postawiłem to na win7 chce by pc służył mi jako dysk do backupu danych i pobierania plików gdy np jestem poza domem. Moje pytanie jak to wszystko ogarnąc by łączyć się na pc który będzie właczony w domu, i dodawać np zadania/pliki do pobrania z innej sieci. Nie chce tego robić za pomocą przejmowania kontroli nad zdalnym pulpitem, bo jest to mało wygodny sposób. Albo słabo szukam w goole albo sam nie wiem. Podpowie mi ktoś jak zabrać się za ten temat, z góry dzięki za rady. 1. Jaka to jest wersja 7? 2. Zdefiniuj "łączyć się na PC" - GUI, czy cmd/powershell Ci wystarczą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jayson2309 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 Jest to win 7 home premiu 64bit ad. "łączyć się z pc" - chce dodać plik do klienta bittorrent, bądź jdownlader będąc poza siecią domową, jak to zrobie jest mi to bez różnicy. Ustawić kolejke pobierania itp. Włączyć/wyłączyć możliwość pobierania w danym momęcie. Mam dostęp do laptopa, telefonu z sytemem android. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 Komputer jako serwer VPN + webui do wspomnianych programów. Masz stałe czy zmienne IP? Odpowiedź nr. 2 wręcz wymusza zastoaowanie DDNS. @Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 Jest to win 7 home premiu 64bit ad. "łączyć się z pc" - chce dodać plik do klienta bittorrent, bądź jdownlader będąc poza siecią domową, jak to zrobie jest mi to bez różnicy. Ustawić kolejke pobierania itp. Włączyć/wyłączyć możliwość pobierania w danym momęcie. Mam dostęp do laptopa, telefonu z sytemem android. To najprościej: - na routerze jak jest opcja, konfigurujesz klienta DDNS na no-ip.org, co by mieć hostname do połączeń - instalujesz jakiś serwer openSSH - ja używam Bitvise, konfigurujesz go na jakiś wysoki port (co by Cię chińskie boty nie niepokoiły zbytnio), przekierowujesz na routerze. - klienta BT konfigurujesz tak, żeby szukał i ładował pliki torrent w danym katalogu. Serwer SSH pozwala na bezpieczny transfer plików po SCP/SFTP, więc po prostu kopiujesz pliki torrent za pomocą jakiegoś winSCP czy filezilli. Najbezpieczniejsze i stosunkowo mało skomplikowane. Web interface klienta torrent na świat bym nie wystawił, chyba że tunelowane SSH. Dodatkowo, są windowsowe klienty torrent, które mają konsolę - bodajże windowsowy Deluge np. Przez SSH logujesz się do cmd i/lub powershell'a jak do linuxa i z konsoli zrobisz wszystko. Przy minimalnej znajomości podstawowych cmd-letów powershella można z konsoli zrobić naprawdę dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lycone Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 To najprościej: - na routerze jak jest opcja, konfigurujesz klienta DDNS na no-ip.org, co by mieć hostname do połączeń - instalujesz jakiś serwer openSSH - ja używam Bitvise, konfigurujesz go na jakiś wysoki port (co by Cię chińskie boty nie niepokoiły zbytnio), przekierowujesz na routerze. - klienta BT konfigurujesz tak, żeby szukał i ładował pliki torrent w danym katalogu. Serwer SSH pozwala na bezpieczny transfer plików po SCP/SFTP, więc po prostu kopiujesz pliki torrent za pomocą jakiegoś winSCP czy filezilli. Najbezpieczniejsze i stosunkowo mało skomplikowane. Web interface klienta torrent na świat bym nie wystawił, chyba że tunelowane SSH. Dodatkowo, są windowsowe klienty torrent, które mają konsolę - bodajże windowsowy Deluge np. Przez SSH logujesz się do cmd i/lub powershell'a jak do linuxa i z konsoli zrobisz wszystko. Przy minimalnej znajomości podstawowych cmd-letów powershella można z konsoli zrobić naprawdę dużo. A nie prościej zainstalować darmowego TeamViewer? Do takich czynności jak podal kolega wystarczy. Sam tak używam zdalnie komputera. Plusem jest super obsługa przez tablet i telefon z Androidem. Wysłane z mojego Note 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 Ja też używam TeamViewer - potwierdzam jest świetny - ale on napisał "nie chcę zdalnego pulpitu" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 TeamViewer - odpalić na żądanie, zrobić co trzeba, zamknąć. Trzymać to wystawione na świat to bym się bał. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 (edytowane) Witam wszystkich! Panowie mam zamiar złożyć totalnie budżetową maszynkę do HTPC. 70% czasu na filmy i seriale w 720p / 1080p , 20% www i 10% muzyka. Skleiłem coś takiego: Procesor Intel Celeron G1840 2.8GHz LGA1150 BOX (BX80646G1840) Płyta główna MSI H81M-E33 Sc LGA1150, H81M-E33, Intel H81M, 2xDDR3, VGA+HDMI, GbLAN, mATX - (H81M-E33) Pamięć GoodRam DDR3 PLAY 4096MB PC1600 BLACK CL9 - (GY1600D364L9/4G) LG GH24NSB0 RBBB black bulk SATA (bez softu) GH24NSB0RBBB Zasilacz Corsair VS Series 450W 80PLUS 120mm FAN (CP-9020096-EU) Obudowa Zalman ZM-T1 PLUS ewentualnie jako zamienniki do mobo i obudowy mam na oku: Płyta główna ASRock H81M S1150 H81 2DDR3 USB3/HD/DVI/DS BOX - H81M Obudowa Zalman T3 - USB 3.0 - czarna (ZM-T3) Za ten zestaw od góry w Morele wyszło mi 747,78zł co pasuje idealnie bo chcę się zamknąć w 750zł. Najważniejszym dla mnie znakiem zapytania będzie to czy układ graficzny z tego G1840 podoła moim wymaganiom, czy jednak może się dusić przy 1080p? Dodam, że dysk twardy posiadam, jest to Seagate ST2000DM001, tak że na multimedia starczy w zupełności. Proszę przede wszystkim o odpowiedź co do tego Intel HD Graphics, czy da radę. Mile widzane będą też wszelkie sugestie i ewentualne porady. Mam nadzieję, że cały zestaw będzie współgrał. Edytowane 7 Października 2014 przez Heisenberg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 Ja złożyłem ma j1900 i jestem b. zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 Proszę przede wszystkim o odpowiedź co do tego Intel HD Graphics, czy da radę. Mile widzane będą też wszelkie sugestie i ewentualne porady. Mam nadzieję, że cały zestaw będzie współgrał. Tak, podoła w 100% z dużym zapasem. Sam mam starszego celerona G550, dekodowanie 1080p w software z jednoczesnym rekodowaniem AAC->AC3 5.1 zajmuje mu około 50%. U Ciebie prawdopodobnie nie będzie w ogóle potrzeby wyłączania akceleracji sprzętowej, ja czasem muszę, bo G550 ma jakiegoś buga i nie wszystkie profile H264 dekoduje poprawnie - sieje artefaktami. Jeżeli komp będzie tylko do HTPC, możesz śmiało brać 2GB ram, będzie krócej wstawał z hibernacji - jeżeli planujesz jej używać. Win 8.1 z hibernacji wstaje tak szybko, że nie ma potrzeby wstawiania do HTPC dysku SSD - u mnie przy 4GB system z pilota uruchamia się w jakieś 12s. 4GB RAM trzymam, bo czasem gramy z moją lepszą połową w jakieś proste gry typu heroes 5, poza tym HTPC hostuje u mnie okazyjnie kilkanaście innych usług. Wziąłbym słabszy zasilacz, acz poszukał z większą sprawnością. Ten zestaw będzie pobierał kilkadziesiąt W, a zasilacze deklarowaną sprawność uzyskują w pewnym zakresie obciążenia. Jeżeli zasilacz będzie obciążony w < 25%, to może być tak, że będzie miał sprawność na poziomie np. 78%, a nie deklarowanych 90%. Szczegóły powinny być w specyfikacji zasilacza. Szukałbym jakiegoś SFX + adapter ATX - najłatwiej znaleźć SFX o niewielkiej mocy z wysoką sprawnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 Wielkie dzięki za konkretną odpowiedź. Obawiałem się tylko o to GPU z G1840. Teraz jestem spokojny. Też myślałem nad słabszym zasilaczem. Jeszcze poszukam. Wie ktoś jak w ogóle teraz wygląda obsługa klienta [wysyłka, jej zawartość] w Morele? Bo chyba mieli jakieś problemy jakiś czas temu. W sumie pierwszy raz będę kupował PC z netu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giman Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 Witam wszystkich! Panowie mam zamiar złożyć totalnie budżetową maszynkę do HTPC. 70% czasu na filmy i seriale w 720p / 1080p , 20% www i 10% muzyka. Skleiłem coś takiego: [...] GPU z G1840 spokojnie da radę z 1080p. Co do zasilacza wystarczy coś dużo słabszego, ja mam podobny zestaw (G3420, SSD, bez optycznego) i zasilam to laptopowym 90W. Wie ktoś jak w ogóle teraz wygląda obsługa klienta [wysyłka, jej zawartość] w Morele? Zakupy robiłem tam 2 razy w życiu i nigdy więcej - wysyłka towaru w innym kolorze niż zamówiłem albo w ogóle inny model. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...