rafa Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Nie ma takiej opcji żeby nie dał rady! Sam miałem ten model przez 2 lata i bez OC świetnie sobie poradzi. Nie przesadzajmy - dużo słabsze procki sobie radzą! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 C2D e8400 obrabiał wszystkie wypasione 1080p mkv bez zająknięcia ( faktem jednak było, że przy najcięższych scenach obciążenie czasem dochodziło do 60% ). Także quad zrobi to z palcem w ... wentylatorze. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Zamontowałem 5450 do sprzętu z podpisu i mały brzydal część filmów h264 dekoduje, a część nie. Np. nie chce mi dekodować The.Dark.Knight.2008.PROPER.1080p.BluRay.x264-CiNEFiLE który praktycznie nie wiem czym różni się od innych, które spokojnie przerabia. Na gf nie było problemu, po włączeniu w mpc-hc wspomagania wszystkie x/h 264 szły przez gpu. Stery oczywiście odinstalowałem poprawnie, następnie wyczyściłem drive sweeperem i instalka catalystów. Czy coś jeszcze trzeba zrobić, żeby to szło poprawnie? W temacie wspomagania dxva dopiero raczkuję także pewnie nie wiem wszystkiego. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 1 podaj dane z : media info 2 przeczytaj to : Odtwarzacz HD za male pieniadze ;-) - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne 3 podeslij sampla gdzies 4) format ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Masz najnowsze biblioteki DX? http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=3B170B25-ABAB-4BC3-AE91-50CEB6D8FA8D&displaylang=en Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Ad 1 - Media info. Ad 2 - Przeczytane i po instalowane ( najnowszy ffdshow i włączone dxva + haali ). Ad 4 - To jest coś, co chcę uniknąć. Jakoś kosmicznie nie jest to konieczne, ale szkoda żeby grafa siedziała sobie w idle skoro może działać. Zwłaszcza że zielone jakoś sobie radziło. @Marcin_gps Ściągnę i zaraz sprawdzę. Po tych wszystkich instalkach to format pewnie będzie konieczny. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 Tego Dark Knighta nic nie rusza, nowy system ( xp i win 7 ) różne programy, ustawienia. Nietykalny. :) BTW, jaki jest najlepszy renderer w xp i w win 7? Do tej pory używałem Haali Renderer ale z radkiem 5450 coś nie się kłóci. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 Do Win7 to EVR, zreszta jest wymagany do dzialania DXVA. Do XP to chyba VMR9 (z tego samego powodu). Z innej beczki: jest na sali ktos, kto bawil sie MediaPortal na 64-bitowym systemie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Panowie, czy opłaca się dopłacać do dwujajecznego Atoma (N330) + ION, czy sam N230 + ION wystarczy do oglądania 1080p? Innymi słowy, czy ten drugi rdzeń coś mi da, zakładając że komp ma służyć tylko do oglądania filmów 1080p i 720p z wykorzystaniem XBMC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Z tego co pamiętam to nawet 2jajowy atom to za mało do fullHD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Z DXVA powinien pociągnąć, ale na pewno nie każdy film 1080p - z tymi o dużym bitrate będzie kłopot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Z tego co pamiętam to nawet 2jajowy atom to za mało do fullHD. Czasem ION nie powinien odwalać całej roboty? Z DXVA powinien pociągnąć, ale na pewno nie każdy film 1080p - z tymi o dużym bitrate będzie kłopot. A dwurdzeniowy już da radę bez problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 On Atom, Atom x2 czy ION? ION ma przecież wsparcie sprzętowe, więc nie powinno być problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 On Atom, Atom x2 czy ION? Hmm, kogo pytasz? Jaki on? ION ma przecież wsparcie sprzętowe, więc nie powinno być problemu. Teoretycznie, a praktycznie jak jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 W tym wypadku (atom + ion) jak najbardziej prawdopodobne, że spokojnie będzie łykał fullHD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Przed pisaniem wcześniejszego postu, żeby mieć jakąś podkładkę, wstukałem na szybko 'ion 1080p' w YT. Jeśli wierzyć tym wszystkim filmikom to starcza. Polecam szczególnie porównanie bez i z sprzętową akceleracją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Faktycznie daje rade, dzięki wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Z tego co pamiętam to nawet 2jajowy atom to za mało do fullHD. Sam Atom to za malo, ale z ION na luzie starcza do wszystkiego. Wiem, uzywam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Sam Atom to za malo, ale z ION na luzie starcza do wszystkiego. Wiem, uzywam ;) Pochwalisz się konfigiem tego cacka z IONem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Acer Aspire Revo 3610: Atom 330, ION, 2GB RAM, 160GB HDD, Wifi, HDMI, VGA, SPDIF, 6x USB2.0, eSATA, czytnik kart, wyjscie sluchawkowe i wejscie na mikrofon. Obecnie pracuje pod kontrola Win7 HP 32bit, standardowo w komplecie jest system 64-bitowy. Za oprogramowanie mediacenter sluzy mi Media Portal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 potwierdzam n330 + ion łyka wszystkie 1080p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sage Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 potwierdzam n330 + ion łyka wszystkie 1080p. Dokladnie tak jak mowisz...dodatkowo podrasowujac Atom'ka do 2Ghz mozna calkiem komfortowo na nim pracowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Dokladnie tak jak mowisz...dodatkowo podrasowujac Atom'ka do 2Ghz mozna calkiem komfortowo na nim pracowac. napisz jak to zrobiłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Panowie taką maszynkę chcę zbudować i nie wiem czy jest na to szansa, wymagania: - w idle nie więcej jak 35w i praca na grafice zintegrowanej; - slot pcie i w nim np. gtx460; - procek min. 2 rdzenie; Myślałem nad czymś na intelu i3/i5, tylko nie mam pojęcia jakie mobo i czy w ogóle dam radę uzyskać tak niski pobór w idle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 To moze cos w ten desen: Maximum Efficiency: Build A 25W Performance PC Using Core i5 : The 25W PC Is Real Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 http://www.anandtech.com/show/3869/zotac-ionitxpe-can-intels-culv-processors-reinvigorate-interest-in-nvidias-ion wreszcie ktoś pomyślał i zrobił culva z ionem - teraz to już jest mega sensowny komputerek do pracy w sofcie biurowym, netu czy multimediów. @toms - a sa wogle jakies mobasy umozliwiajace przelaczenie grafik w ten sposob ? Bez grafiki to moglbys pojsc w laptopa - intelowskie culvy chodza ciagnac <10w w idle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Zeby przelaczyc grafe trzeba przepiac kabel, komputer wstaje z inna karta. Nie wiem czy technologia Optimus zawitala do stacjonarek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 To moze cos w ten desen: Maximum Efficiency: Build A 25W Performance PC Using Core i5 : The 25W PC Is Real O całkiem ładne, zabieram się za czytanie może coś się uda skombinować. Dzięki. @toms - a sa wogle jakies mobasy umozliwiajace przelaczenie grafik w ten sposob ? Bez grafiki to moglbys pojsc w laptopa - intelowskie culvy chodza ciagnac <10w w idle. No właśnie chodzi o to, że 460 miałaby w określonych godzinach mielić boinc :D a w reszcie czasu sobie idlować. Mógłbym włączać i wyłączać codziennie, ale jest to raczej średnie rozwiązanie którego chciałbym uniknąć. Co do grafik, to ponoć jak oddzielne gpu nie jest używane to się wyłącza i przełącza na integrę. Jak i gdzie to działa, nie mam pojęcia. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sage Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 napisz jak to zrobiłeś. Uzylem Asrock OCTuner'a . Po podmianie dwoch plikow dziala z Asusem 1201N. Podnioslem FSB ze133 na 166Mhz bez zmiany napiecia co dalo w sumie ok 2000Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 No właśnie chodzi o to, że 460 miałaby w określonych godzinach mielić boinc :D a w reszcie czasu sobie idlować. Mógłbym włączać i wyłączać codziennie, ale jest to raczej średnie rozwiązanie którego chciałbym uniknąć. Co do grafik, to ponoć jak oddzielne gpu nie jest używane to się wyłącza i przełącza na integrę. Jak i gdzie to działa, nie mam pojęcia. :D No wlasnie w desktopie wydaje mi sie , ze to sie nazywalo hybrid Sli - chodzilo na mobasach z integrami z serii 8x00, a supportowane karty graficzne koncza sie na 8800GTS. Hmm moze teraz do sandy bridge , ktos sie pokusi o cos takiego. Swoja droga jak grafa bierze z 10-15w w idle to jest sens tak kombinowac? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...